האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מרק פטריות מוקרם – מעולה לארוחת ערב של בין הזמנים

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

מרק פטריות מוקרם

כדאי לדעת על הפטריות.

הן דלות בקלוריות ובשומן, אך לעומת זאת עשירות במגוון רכיבים תזונתיים חשובים, בהם חלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B, ומינרלים דוגמת סלניום, נחושת, אבץ, ברזל ואשלגן, ומשמשות כסופר פוד בריא ואיכותי.

הפטריות מורידות את רמות הסוכר בדם, ומסייעות במניעת סוכרת, עוזרות להורדת כולסטרול, וטובות גם להורדת לחץ דם. הן מקלות על מחלות מעי דלקתיות ומשפרות את מצע החיידקים הטובים במעי, אנטי ויראליות (משפעת ועד פפילומה), מגינות על הכבד מפני רעילות, נלחמות ברדיקלים החופשיים, משפיעות לטובה על מערכת החיסון, בעלות פעילות אנטי סרטנית ומעולות גם לדיאטה. רצוי לצרוך סוגים שונים של פטריות, לא רק את השמפיניון המוכרות, אלא גם פטריות יער, פורטובלו, שיטאקי ועוד, שהסגולות הרפואיות שלהם גבוהות.

ולא, רק אל תשתמשו בשימורים!! כשכל הערכים התזונתיים כבר לא נמצאים בהם, וגם לא הטעם והארומה המופלאים!

מרק  פטריות  מוקרם

מרק חלבי קסום של פטריות טריות ושמנת, מתאים לאירוח, לארוחה קלילה או ארוחה חלבית, מגישים עם סלט ולחמנייה רכה שטובלים במרק, כשרוצים לפנק באמת…

החומרים הדרושים:

1 ק"ג תערובת פטריות טריות

2 כפות שמן

40 גר' חמאה

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוץ

2-3 כוסות חלב

רבע כוס עד כוס שמנת מתוקה

מלח ופלפל גרוס

רבע כפית אגוז מוסקט

מעט עשבי תיבול – כרשה, טימין, פטרוזיליה, מרווה, טארגון – לבחירה.

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן, מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף, מוסיפים את החמאה, הפטריות, ומערבבים, ממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה, מוסיפים את החלב, ואת עשבי התיבול קשורים או ברשת, מביאים לרתיחה, מבשלים כ-20 דקות. 
  2. מוסיפים תבלינים ושמנת מתוקה, ומחממים את המרק שוב, מתקנים תיבול ומגישים חם.
  3. אם רוצים, ניתן לטחון חלק מהמרק או את כולו בעזרת מקל בלנדר למרקם חלק וקרמי ללא חתיכות.
  • לחימום חוזר, מקפידים לערבב היטב שהמרק לא יישרף בתחתית, אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד חלב או מים.
  • למקפידים על אורח חיים בריא או דיאטה, ניתן להשמיט את השמנת המתוקה והחמאה, ולהשתמש במעט שמן זית.

מסקרן אותך לגלות את הסודות של השפים הגדולים?

אם את –
– שואפת לפתח את הבישול הביתי לרמת גורמה תוך רכישת פרקטיקה נרחבת בתחום
– רוצה ליישם תהליכי עבודה נכונים ומקצועיים ולייצר פרזנטציות מרהיבות במטבח
– חולמת להגיש לשולחן את אומנות הבישול במיטבה
– מחפשת מקום לימוד מקצועי מבלי לוותר על אורחות החיים שלך
זה בדיוק בשבילך!
קורס בישול גורמה לנשים – כשר למהדרין!
חוויה מקצועית ברמה בין לאומית בקמפוס הקולינרי

נותרו מקומות אחרונים, מכאן את משריינת לך מקום >
לפניה דרך הוואטסאפ >>>
או חייגי ישירות למשרד – 02-652-2227 לאה נחמני

סטיילינג – אליהו בכר

צילום – מירי שילוני

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

גם את רוצה למכור בסרט?

אולי יעניין אותך גם?

מתלבשת עם רותה

לפני לידה? עוד המלצות לבגדים בשבילך

רותה

קשה לי לחזור לעבודה : ( / שרי

יושבת רגע

כשבלעם פגש את הסטטוס

שבי

ממומן

יצירה

בינה מלאכותית? כל אחת יכולה!

רבקי סקולסקי

הכריכה של הנערים מביתן 3

ביקורת ספר

הנערים של ביתן 3

שבי