חריף, פיקנטי, מענג…..
את המרק הזה הכנתי לראשונה לאירוע שכלל בופה ענק של מרקים.
8 סוגי מרקים, ליתר דיוק,
וכמובן עם כל התוספות:
שקדי מרק, קרוטונים, גרעינים, פתיתי גבינה צהובה, אטריות, קרעי פיתה אפויים עם שמן זית וזעתר.
אבל כל המרקים היו מוכרים יחסית גם החלביים וגם הפרווה,
מרק העגבניות היה חדש, אבל אחרי שכולם רחרחו אותו בחשדנות הוא נגמר הראשון….
ובבקשה –
אל תספרו לאורחים מה טחנתם שם בדיוק,
יבורך הבלנדר!
החומרים (כ- 8 מנות):
שמן זית
בצל גדול
1/2 ראש שום קלוף
פלפל אדום
פלפל חריף – לא חובה
2 גזרים
6 עגבניות
2 גבעולי סלרי
1/2 חב' כוסברה – לא חובה
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
250 מ"ל שמנת מתוקה
להגשה – קרוטונים
ההכנה:
טגני עד הזהבה את הבצל והשום בשמן הזית.
הסיפי את הפלפל לטיגון קל ואחר כך את שאר הירקות.
שימי לב שאין צורך להקפיד על חיתוך מדויק של הירקות היות והכל נטחן בסוף,
את הסלרי כן מומלץ לקצוץ דק בסכין כדי שלא יהיו סיבים במרק.
הוסיפי מים כמה סנטימטרים מעל הירקות (בערך כ-3 ליטר),
והכניסי את כל שאר המרכיבים למעט השמנת.
בשלי כמחצית השעה וטחני את המרק בבלנדר מוט,
טעמי ותקני תיבול.
לפני ההגשה הרתיחי את המרק שוב, כבי את האש, הכניסי את השמנת וערבבי היטב.
להגשה ניתן להוסיף קרוטונים וירק קצוץ – כוסברה / פטרוזיליה.
שתפי איך יצא…
לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים – לחצי כאן >>>
קייטרינג קונספט – לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940
4 Responses
תודה!
אם אני מעדיפה ללא שמנת, להוסיף משהו אחר?
אפשר להסמיך עם קוואקר למשל?
מעשי להכין ע קצפת צמחית?
אם אני רוצה פרווה…
תודה!
קצפת פרווה לא כ"כ מתאימה להקרמה
יש אפשרות להקרים עם קשיו לא קלוי פשוט להוסיף למרק
ולטחון את הכל היטב
אני רוצה בלי השמנת אם כבר מרק שיהיה בריא מה אפשר במקום?