נראה לי שבכל בית השאלה הקריטית היא:
"מה יש היום לצהריים"?
מרוב מתכונים חגיגיים/מסובכים/מרשימים,
כולנו מחפשות איזה גיוון ליום יום.
אז היום הבאתי לכן מתכון למרק שהוא ממש ארוחה שלמה –
להכין בערב ולחמם בצהריים.
את מרק האפונה הזה הילדים אוהבים מאוד, הוא מזין, עשיר ומשביע,
מתאים מאוד לבית עם מתבגרות, כמו שלי, שלא רוצות להתבשר ב-5 כשהן סוף סוף חוזרות מהסמינר,
וגם לאמא שלהן שמאוד אוהבת קפה ולא אוהבת חלב סויה/שיבולת שועל/שקדים.
מרק אפונה עשיר
מצרכים:
2 בצלים גדולים
5 שיני שום
1/2 ק"ג אפונה יבשה מושרית ללילה (עדיף)
3 גזר
2-3 קישואים
2 בטטות
2 תפו"א
1 פלפל אדום
2 גבעולי סלרי
1/4 חב' שמיר
2 כוסות חומוס מבושל (אפשר משימורים או קפוא) – לא חובה
מלח
פלפל שחור
כורכום, כמון
1/4 חב' אטריות דקיקות
ההכנה:
בסיר גדול (7 ליטר לפחות), לטגן בשמן את הבצל והשום עד הזהבה.
להוסיף את האפונה ו-2 ליטר מים, להרתיח, להעביר לאש קטנה ולבשל חצי שעה.
בינתיים לקלף את שאר הירקות ולחתוך לקוביות קטנות.
לקצוץ את הסלרי והשמיר.
לטחון בבלנדר מקל את האפונה (אפילו שהיא לא מבושלת לגמרי)
להוסיף את שאר הירקות, החומוס והעלים, ועוד מים בהתאם לצורך.
לתבל, לטעום ולתקן תיבול.
לבשל עוד 3/4 שעה.
ב 5 דקות האחרונות להכניס את האטריות,
אפשר גם חלבי…
להמיר את השמן ב-50 גר' חמאה,
ולהוסיף בסוף הבישול מיכל שמנת מתוקה.
ניתן להחליף את האטריות בקוסקוס או באורז מבושל.
לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים – לחצי כאן >>>
קייטרינג קונספט – לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940
3 Responses
היי, תודה על המתכון,
כמה מנות יוצא מזה?
והאם אפשר להקפיא את המרק המוכן?
(או שבשביל להקפיא צריך לוותר על תפוחי האדמה)
היי, האם צריך לטחון את כל הירקות בבלנדר?
אני אוהבת את האפונה טחונה ואת הירקות קוביות…..
המרק לא טוב בהקפאה, אלא רק אם טוחנים הכל ומוותרים על תפוחי האדמה
כמה מנות?
המון….
זה סיר למשפחה גדולה (7-10 ליטר)
אפשר כמובן להכין חצי כמות
בהצלחה!