האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מקפיאות לחגים, חלק ראשון: דבש

שולו גולדמן, קונספט

שתהיה לנו שנה דבש מתוקה מתוקה,

 כולנו רוצות : )

וחגים צפופים, 3 ימים ראש השנה, אז כן, חייבים להתחיל למלא מקפיא.

הכי קל – עוגות. 

2 עוגות מככבות אצלי בראש השנה ובחגים בכלל:

טורט דבש 

קל להכנה אפילו בלי הקצפה, אני מכינה אותו ככה כמו שהוא בתבניות אינגליש קייק

אבל אפשר גם בתבנית רגילה/ עגולה- ולצפות

בגביע של ליטר מערבבים בזהירות:

(זה גולש!!!!)

 2 כפות קפה נמס

כף סודה לשתייה

 3/4 כוס מים רותחים

מכניסים לקערה:

 5 ביצים

כוס סוכר

4 כפות דבש

1 1/2 כוסות שמן

 2 כוסות קמח

 1 א. אפיה

כפית גדושה קינמון

מעט ציפורן טחון – לבחירה (מומלץ!)

ואת הקפה המומס

 מערבבים היטב ויוצקים ל 3 תבניות אינגליש קייק

 אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

 עד שקיסם שמוכנס לעוגה יוצא יבש.

  עוגת שכבות דבש – שוקולד  

 מהעוגות האהובות עלי…..

 המתכון הבסיסי התפרסם ב"מרווה לצמא"

עשיתי בו כמה שינויים,

טוב קצת קשה לי לעשות מדויק את מה שאומרים לי 😜

וככה מכינים את זה אצלינו:

 (הבת של בת ה-11 היא האחראית….)

לבצק:

3 3/4 כוסות קמח

כוס סוכר

2 סוכר וניל

1 א. אפיה

כוס שמן

2 ביצים

מערבבים היטב לבצק פרורים.

בעזרת האצבעות מהדקים היטב לתבנית ענק עם נייר אפייה.

אופים 15 דק' בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

לשכבת הדבש:

1 1/4 כוסות שמן

כוס סוכר (עדיף דמררה)

8 כפות דבש

5 ביצים

2 כפות קפה נמס – עדיף מגורען

10 כפות קמח

כפית קינמון

מעט ציפורן טחון – לבחירה

מערביים היטב, יוצקים על הבסיס האפוי בחלקו

ואופים ביחד עוד 20 דקות.

לציפוי שוקולד:

200 גר' בשוקלד מריר

מיכל ריצ' קצפת

המיסי על להבה נמוכה עד שנוצר קרם חלק

צקי על העוגה ובזהירות הטי את התבנית לכל הכיוונים

עד לקבלת ציפוי חלק – עדיף בלי מרית.

 הקפיאי לשעתיים,

 חתכי לקוביות או מלבנים

 שמרי בהקפאה או בקירור עד ההגשה.

וכמובן, איך אפשר בלי –

דובשניות

1/2 כוס דבש

1/2 כוס סוכר חום

4 שקיות סוכר וניל

1/2 כוס שמן קנולה

מחממים מעט בסיר קטן תוך כדי ערבוב (זה לא מתערבב לגמרי)

מוסיפים –

1/2 כפית סודה לשתיה  

מערבבים שוב לתערובת בהירה יותר ותפוחה ונתונים זה להתקרר כ- 10 דקות.

מוסיפים:

2 כפיות קינמון

מעט  ציפורן טחון

3 כוסות קמח

2 אבקת אפיה

3 ביצים

אם רוצים לכדרר עוגיות בידיים צריך לתת לבצק לנוח שעה במקרר.

 אם לא –

אפשר להניח עוגיות עם מרווחים יפים בעזרת 2 כפיות (מומלץ לטבול מידי פעם את הכפיות במים)

אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות 8-10 דקות 

העוגיות אמורות להישאר רכות

לציפוי –

מערבבים 100 גר' אבקת סוכר עם כף או שתיים של מים, טובלים את החלק העליון של העוגייה, 

ומניחים בחזרה בתבנית, נותנים לציפוי להתקשות במשך כשעה (לא לכסות)

מכניסים לקופסא/ צנצנת אטומה.

שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה באמת!!

שולו


ל
קבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים –  לחצי כאן >>>

קייטרינג קונספט – לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940

התמונות להשראה בלבד.

12 Responses

  1. נראה טוב המתכונים, אשמח אם תכתבי טור על בניית תפריט נכון לראש השנה ז"א לכל סעודה מה כדאי להכין מתי מרק וכו' וכן מה אפשר להכין מוקדם ולהקפיא ואופן ההפשרה בערב החג

    1. מרק עוף אפשר להקפיא מראש בלי הירקות, בערב החג להרתיח ירקות עם מעט מים ומלח עד ריכוך, להפשיר את המרק ולהרתיח שוב.
      גפילטע פיש אפשר להקפיא מוכן ואפשר להקפיא עיסה מוכנה לבישול, בערב החג בכל מקרה כדאי להרתיח.
      דג כדג' סלמון עדיף להכין טרי.
      עופות אפשר לקנות טרי, לתבל ולהכין לבישול, אפשר גם להקפיא מבושל.
      כנל בשר.
      פשטידות גם בד"כ אין בעיה להכין ולהפשיר על הפלטה לפי הצורך.

      אנחנו נוסעים לכל החג ומארחים הרבה, מכינים את האוכל מראש מחולק לתבניות קטנות, וכל פעם מפשירים בהתאם למצב בשטח.
      יש לשים לב להכנה מהיום הראשון לשני – או לחמם ביום הראשון כך שיהיה ראוי למאכל לפני השקיעה, או לחמם רק אחרי הדלקת נרות של היום השני..

    1. אין מצב שלא תאשר 😛
      הייתי שמחה גם לקבל תפריט שאפשר להקפיא

  2. המתכונים נראים מעולה אבל למה את משתמשת בשמן קנולה? זהו שמן ממש לא מומלץ (לא אכתוב פה את הסיבות) באיזה שמן אחר אפשר להשתמש? תודה!

    1. מה הבעיה בשמן קנולה ,זה השמן שכולנו משתמשות ………
      אם את בריאה וזה לא מתאים לך תשמשי בשמן קוקוס או שמן זית
      לבריאות 🙂

  3. תודה על המתכון
    הכמויות של המתכון, לאיזה גודל כוסות את מתכוונת?

  4. הי, תודה! הכנתי את הטורט דבש- יצא מעולה!! וכ"כ פשוט וקל להכין!!
    האם העוגה נשמרת טוב בהקפאה?
    ועוד שאלה, הכנתי היום בשביל שמחה שיש לנו ביום שישי בבוקר, האם כדאי לשמור שלושה ימים במקרר או בהקפאה?
    תודה רבה

  5. העוגות שתיהן מעולות בהקפאה ולא כדאי לשמור אותן מידי הרבה ימים במקרר – עוגות מפשירות מהר
    כוס- הכוונה לכוס קרטון רגילה
    שמן קנולה הוא השמן הסטנדרטי ואני בד"כ רגילה להשתמש רק בו
    לא רוצה להמליץ על חומרים שאני לא מכירה.

    וכן,
    קיבלתי אישור לטור על איך לתכנן תפריט ל- 3 ימים
    יעלה בעז"ה בשבוע הבא
    תעקבו…..

    בנתיים אתן מוזמנות גם לקרוא את הטורים הקודמים של מקפיאות לשבת
    תתחילו לאסוף רעיונות

  6. חזרתי לעדכן,
    הבאתי את הטורט דבש לאירוע משפחתי (לפינת קפה עם עוגות)
    קבלתי עליו המון מחמאות! יוצא אורירי וטעם מעודן פשוט עוגה מהממת!
    תודה רבה
    אימצתי את המתכון לספר מתכונים שלי…

  7. חייבת גם אני לעדכן –
    עשיתי את השוקולד דבש ויצא מעולה! טעם מסקרן ושונה.
    חתכתי בסכין טובה לחיתוך עוגות לריבועים קטנים ויצא לי כמו פטיפורים יפים למנה אחרונה,
    תודה שולו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

גם את רוצה למכור בסרט?

אולי יעניין אותך גם?

מתלבשת עם רותה

לפני לידה? עוד המלצות לבגדים בשבילך

רותה

מחפשת עבודה

ככה תפרנו לאילה עבודה חדשה…

שרי שטרן

הוא לא מפסיק למצמץ. מה עושים עם טיקים?

טקסט של "חזרה לבית הספר"

על ריפוי ועל עיסוק

איך להכין אותה לכיתה א'?

קיקי שפיגלמן

לטיול יצאנו

הדרך לגינה קהילתית משלכם! ראיון עם רחל רבינוביץ

שבי