לכבוד הלילה האחרון של חנוכה, הנה מתכון מוצלח במיוחד של סופגניות, ממש סופגניות אבל הרבה יותר בריאות וטעימות ונאפות בתנור. להשבחה נוספת יוצקים סירופ מייפל או ריבת חלב – וזה יוצא נפלא. כמות גדולה.
החומרים:
לסופגניות:
1 ק"ג קמח
60 גרם שמרים יבשים (2 כפות מלאות)
8 כפות סוכר
1 כף מלח
½ כוס שמן או 100 גרם מרגרינה
3 ביצים
2 סוכר וניל
1/3 – ½ כוס נוזלים (מים או חלב או מיץ)
2 כפות קוניאק או כף תמצית רום
למלית הגבינה:
500 גרם גבינה 5%
½ כוס סוכר
2-4 כפות אינסטנט וניל
1 ביצה – לא חובה
מעט וניל או גרידת לימון
לציפוי והשבחת הטעם – לבחירה:
1 קופסא ריבת חלב
או ציפוי שוקולד משובח
או סירופ מייפל
אופן ההכנה:
הכנת הסופגניות:
מכניסים לקערה את כל החומרים, המלח ראשון ואחריו קמח, ושאר החומרים, ולשים עד לקבלת בצק מעט רך ונוח לעבודה.
מתפיחים לשעה ובינתיים מכינים את המילוי – מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת סמיכה מעט.
מקמחים את הבצק מכל צדדיו ומרדדים לעלה גדול בעובי מעט יותר מחצי ס"מ.
קורצים עיגולים בעזרת כוס קטנה / מכסה של בקבוק תינוק או קורצן עגול.
בעזרת סכין יוצרים חור בצידה של הסופגנייה ומכניסים מעט מהמילוי.
מסדרים את כל הסופגניות בתבנית גדולה מרופדת בניר אפיה במרווח קטן בין אחת לשנייה, ואופים בחום של °180 כ-20 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור.
לבחירה: מזלפים את הציפוי.
טיפטיפור:
ניתן כמובן מאותו מתכון להכין סופגניות בגודל הרגיל.
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
קורסי פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל רחבי הארץ.
כתבי לי ל: a0527603117@gmail.com
ניפגש : )
מירי
5 Responses
יש תחליף לקוניאק?
או שאפשר לותר?
אופים ביחד עם מילוי הגבינה? זה לא יתקלקל?
את מילוי הגבינה בטח ממלאים אחרי האפיה המילוי לא צריך להאפות
בודאי שלאפות עם המילוי…
כמו בפסי גבינה שמרים.
מה שאפוי זהו מאפה או בריוש. בגדול לחמנייה ממולאת גבינה. הניסיון לכנות את זה "סופגנייה" מטעה.