צלוחית בצק מיניאטורית במילוי קרם קרמל ומרנג קוקוס שוויצרי,
מעולה לאירועים ולבארים.
החומרים:
לטארטלטים – צלוחיות הבצק:
תבנית חד פעמית של שקעים קטנים מיניאטוריים
½ 2 כוסות קמח
¾ – 1 כוס סוכר
1 ביצה
200 גרם מחמאה
כף תמצית וניל
למילוי:
1 קופסא של קרם קרמל (כ-200 גרם)
למרנג קוקוס שוויצרי:
250 גרם סוכר (כוס וחצי + 2 כפות)
100 גרם חלבון (מ-3 ביצים M גדולות)
30-50 גרם קוקוס
אופן ההכנה:
לצלוחיות הבצק וקרם הקרמל:
- מרדדים ולשים את כל החומרים לבצק אחיד.
- מרדדים עלה בעובי ½ ס"מ, קורצים עיגולים ומניחים בתבנית (מומלץ לשמן היטב את תבנית השקעים) באופן שיעלו שוליים קטנים בצדדים.
- אופים כ-12 דקות בחום °180 להזהבה. מקררים מעט.
- מורחים שכבה דקה של קרם הקרמל על הטארטלט האפוי.
למרנג קוקוס שוויצרי:
- מניחים בקערת המיקסר את החלבון והסוכר ומבשלים בבן מארי עד שהסוכר נמס (בן מארי – סיר גדול שמונח על האש שמבעבעים בו מים רותחים, ומחזיקים את קערת המיקסר בתוך הסיר על האדים בלבד עד לחום קל, לא בתוך המים ממש).
- מעבירים למיקסר ומקציפים עד שהמרנג יציב.
- מזלפים את המרנג לשושנה גבוהה בכל טארטלט, מפזרים קוקוס.
- מכניסים לתנור וממקמים את התבנית הכי גבוה שאפשר בתנור, ואופים כך למספר דקות בלבד עד לקבלת צבע זהוב על פני שושנת המרנג. לחילופין ניתן לשרוף בברנר.
טיפטיפור:
ניתן לקנות טארטלטים של בצק מוכנים.
טיפטיפור:
לשמירת צורת הטארטלטים ולמראה מושלם, כדאי להקפיא את הטארטלטים בתבניות לפני האפייה כ-15 דקות.
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
לקורס פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל הארץ –
שלחי מייל: a0527603117@gmail.com