ואהבת… דיבורים על אהבה

בתאל טשיטיד

דפיקות על הדלת כמו אבנים שמתדרדרות במהירות, היא פותחת את הדלת, שכנה עומדת שם, ממהרת:

"תוכלי להלוות לי חמישים שקלים, אחזיר לך מחר…" היא מתחננת.

היא יכולה להלוות, יש לה מזומן במדף שלידה, הכסף מהביצים שהם מוכרים. יש שם לפחות ארבע מאות שקלים במזומן. מלחמה קצרה עם עצמה:

"בעלך לא אוהב שאת מלווה כסף בלי רשותו"

"בסדר, הוא לא נמצא עכשיו בבית"

"נכון, ודווקא לכן, את יכולה לומר לשכנה שבעלך לא נמצא ואת לא יכולה להלוות"

"הוא סתם לחוץ, מחר היא תחזיר, הוא בכלל לא ידע…"

"אבל…"

היא מורידה את הקופסא מהמדף מוציאה שטר של מאה, "קחי ותחזירי מחר" היא ממהרת להוציא, להגיד ולסגור את הדלת על המצפון.

"תודה רבה, תזכי למצוות, ה' יברך אותך!" היא שומעת את המילים מעבר לדלת.

שני רגעים אחרי – הוא נכנס הביתה, פותח את הדלת ביד רחבה, "ש—-לו—–ם!"

הוא נכנס עם חיוך, בצעדים גדולים, פונה למטבח, מתיישב ליד השולחן, מוציא את הטלפון מהכיס, מניח על השולחן ואת הפנקס ליד. מוזג לעצמו מים מהכד שעל השולחן.

"את יכולה להביא לי את הקופסא של הכסף מהביצים?" היא שומעת אותו מבקש, הלב שלה מנתר, משהו מתנגד בה, 'מה אכפת לי, אפשר לחשוב למה הוא צריך את כל הארבע מאות שקלים האלו ודווקא עכשיו, הוא בעצמו אומר שזה לא המשכורת, זה חסד שעושים עם אנשים'/

היא צועדת לעבר המדף, מורידה את הקופסא (הפעם לאט יותר..), הקופסא כבדה, חסר בה מאה שקלים, היא חוזרת למטבח עם הקופסא ביד ומניחה לפניו.

פונה למרפסת שירות להוריד את הכביסה, ולהיות במקום אחר.

"מה זה?" היא שומעת אותו מתוך הקופסא,

"בבוקר היה כאן ארבע מאות, השתמשת בכסף?" הוא שואל, "חסר לי מאה…"

"הלוויתי לשכנה, היא תחזיר מחר, ממילא אנחנו לא צריכים את הכסף עכשיו…" היא עונה בקול רפה, רואה שהוא לא מרוצה.

"אמרתי לך שאני לא אוהב שאת מלווה לשכנות כסף, את לא מקשיבה לי, לא אכפת לך ממה שאני אומר".

***

איך זה קשור לאהבה??? זו השאלה שמתעוררת לרובנו כאשר אנחנו קוראות את הכותרת ומנסות למצוא את הקשר בינה לבין אהבה – ולא, לא התבלבלתי, זה בדיוק הסיפור שמתאר איך מתגברת האהבה…

וזה לא סיפור יחיד אלא דוגמא קטנה לאין ספור אירועים דומים שגונבים לנו את האהבה, גורמים לה לזלוג החוצה ברווח הצר שבין הדלת לרצפה.

אהבה – היא רגש שכולנו רוצים לחוש ולהרגיש,

אם אני אשאל אישה את אוהבת את בעלך? היא תענה "ודאי שכן", ואם אני אמשיך לשאול במה זה מתבטא, היא תענה: "אני מכינה לו, מכבסת, מבשלת וכו'"

וכאן אני אשאל (וסליחה מראש מכל מי שתיעלב קשות…), מה ההבדל בין העשייה שלך לעשייה של פיליפינית? האם זה מה שמראה על אהבה? האם בכך מתבטאת אהבה?

במצוות של בין אדם למקום אנחנו מצווים: "ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך", ובמצוות של בין אדם לחברו אנחנו מצווים: "ואהבת לרעך כמוך".

היכולת לאהוב היא מתנת שמיים, ויחד עם זאת היא ציווי אלוקי לכל עבודת ה' שלנו, הן בבין אדם למקום והן בבין אדם לחברו.

אם ישנו ציווי כנראה שיש דרך להגיע לאהבה, יש דרך לייצר אהבה ולהגביר אותה!

אם אהבה היא משהו שניתן לצוות עליו והיא לא רק רגש שמתפרץ – או שהיא קיימת או שלא, אלא היא רגש חובה בין בני זוג, אז איך מייצרים אהבה בבית?

איך אוהבים?

מובא בספר "איש וביתו": הלב שהוגה כבוד לחברו, מתאהב על חברו. אהבה זו, אהבת אמת היא, שהרי הוא אוהב לזולת ולא אוהב את עצמו, אדם שנוהג כבוד בחברו אף חברו נוהג כבוד בו ולא עוד שמוסיף עליו אהבה ומכבדו יותר, נמצא שאהבה בלבבות האוהבים מפני הכבוד שנוהגים זה בזה היא אהבה שמתגברת והולכת תמיד".

אהבה צריכה להתבטא במעשים – אהבה שבאה עם כבוד, היא האהבה שמתגברת והולכת תמיד!

הרצון של האדם זה הכבוד שלו. כשאת מכבדת את הרצונות של הבעל שלך, לא מתווכחת על הצורך שלו ומקבלת אותו כמו שהוא, את מייצרת את האהבה אצלך בלב, על ידי המעשים המכבדים שלך את מגבירה את האהבה.

רוצה להרגיש אהובה – תאהבי! תכבדי את הרצון של השני, תעשי מעשים שמראים שאכפת לך מהרצון של בעלך!

כמה פעמים את מרגישה את הרגש הזה ששואל "אם אתה אוהב אז למה אתה עושה כך וכך??"

אהבה צריכה לבוא עם מעשים שמכבדים את הרצון שלי, שמראים שאכפת ממני ומהתחושות שלי.

אני אוהבת להשתמש במושג "רמזור" , לכל בית יש רמזור:

יש דברים שנמצאים בצבע הירוק – אלו כל הדברים שהבעל שלנו שמח שאנחנו עושות. לדוגמה, יש בעל שאוהב שאשתו אופה, הוא מריח את הריח של העוגות וכבר המצב רוח שלו עולה, יש בעל שאוהב לצאת עם אשתו להליכה – כל המעשים האלו מגבירים אהבה. זה הזמן להרבות במעשים שנמצאים בשטח הירוק.

יש את הצבע הכתום – אלו דברים שאנחנו עושות אבל הבעל פחות אוהב אותם, ולכן, בגלל שאנחנו רוצות לשמור על האהבה בבית שלנו, אנחנו מחפשות דרכים יצירתיות לעשות אותם בצורה שהכי פחות תפריע לו. לדוגמא – בעל שלא אוהב את הבלגן של המקלחות, כדאי להשתדל לעשות את המקלחות במינימום בלגן, בזמנים שהוא לא נמצא, בחלוקה יותר מאווררת וכו'.

ויש את הצבע האדום – שהוא קו אדום ברור: "אני לא רוצה שתלווי כסף לשכנים!" –  יש כאן קו אדום! יש כאן רצון של השני שמשום מה מפריע לו משהו  בצורה שלא תמיד אני מבינה, לפעמים זה אפילו נראה לי קיצוני ומוגזם, אבל אני אוהבת!!! ורוצה לשמור על האהבה – אז אני מכבדת את הרצון (המוזר!) אפילו שלא ברור לי, ואפילו שלפעמים זה יבוא על חשבון הנחמדות שלי לשכנים / למשפחה שלי / לילדים שלי, לפעמים אפילו על חשבון הנוחות שלי, אבל אני אוהבת! ואני רוצה להגביר את האהבה, ולחיות בבית של אהבה – אז אני משתדלת לכבד את ה"צרכים האדומים" ולהימנע מלעבור עליהם.

כשאנחנו שומרים על הרמזורים אחד של השני, אנחנו מחזקים את האהבה והקשר בינינו,

בהמשך לכל האמור, אציין שכדאי לידע את הבעל שלנו ברמזור בכלל ובצבע האדום בפרט ,"יש דברים שמאוד לא נוח לי וקשה לי שאתה עושה אותם, אם תוכל בבקשה לשים לב, להבין את הקושי…" לדבר את זה , לא להניח לו לנחש שלא נעים לך, ושהוא עובר עכשיו באדוםםם.

האמת, כל זה יכול להישמע קצת מוגזם.

לכן תנסינה לדמיין את תחילת הנישואין, כאשר היה רצון לרצות, רצון להיות בסדר ולבנות את הקשר, כי הקשר נבנה מהמעשים האלו. כאשר אני מזהה נקודה שמציקה לבעלי, שלא נוח לו איתה, דבר שהוא מבקש במפורש לא לעשות – אם אני אוהבת או רוצה להגביר את האהבה ביננו אני מרחיקה את הדבר הזה, ונמנעת מלעשות אותו.

כמו שזה מראה לי על אהבה כשמישהו מתחשב בי ולא עושה דברים שמציקים לי, כי זה מראה שאכפת לו ממני, כי זה מראה שהוא לא רוצה לצער אותי, זה עובד בדיוק גם להיפך!

תתחילי היום להביא מנות של אהבה לבית – תכירי את הרמזור של הבית שלך ותתחילי לפעול בהתאם אליו, לא תאמיני כמה אהבה את מייצרת.

אם ניסית וראית תוצאות את יכולה לשתף כאן ולתת כוחות לעוד נשים לנסות.

בהצלחה!

ציורים: רחל קארו – לאתר הציורים של רחל

עלו לך שאלות? מחפשת לדעת עוד? 

בתאל טשיטיד – מדריכה זוגית מוסמכת לכלות ונשים – [email protected]

ניתן להאזין לתכנים מעולים בקו התוכן "על כולנה"- 0733834729     

להזמנת סדנאות, הרצאות ופגישות אישיות: 0533106799

5 2 הצבעות
דירוג המאמר
guest

45 תגובות
שרי
שרי
1 שנה לפני

מאד מאד יפה! חידדת לי את המסר בצורה מדהימה!
בעלי בקש בתחילת הנישואין הרבה בקשות קטנות וקצת מעצבנות… ומאאד הפריע לו כשלא קיימתי, ואני הרגשתי – מה הלחץ? מכזה דבר קטן אתה עושה עסק? בהמשך, הבנתי שזה חשוב לו ואני משתדלת למלא את בקשותיו ככל האפשר.( ובלי לחץ- אני חיה ברוגע ובנעימים… וכשלא מתאים לי- אני מסבירה שפחות מתאים והכל בסדר.) הדבר הענק שהבנתי ממך עכשו בהגדרה ברורה וחדה- ככה הוא מרגיש את אהבתי אליו! בזה שאני מכבדת את רצונותיו, ואפילו הפעוטים אני מוכיחה לו שאני אוהבת אותו!
תודה על ההגדרה, התחזקתי ממש ונתת לי כח להמשיך להיות אישה טובה!

אישה כשרה
אישה כשרה
1 שנה לפני

אהבתי מאד. הסברת יפה.

אפרת בביוף
אפרת בביוף
1 שנה לפני

הי אפשר קצת הסבר?
זה לא מטשטש קצת עם המושג ריצוי? זאת אומרת שאני עושה רק כי הוא רוצה, כדי מה שנקרא"ישב בשקט" ולא יתעצבן…להשיג שקט תעשייתי שמוביל לריחוק רגשי מאוד גדול? זאת אומרת אם לי לא נעים ונוח בבקשה מסוימת, עלי בכל זאת להשיג את מבוקשו אז מה ההתנהלות הנכונה? לדעתי בשנה הראשונה באמת אנחנו מנסים לרצות , כדי שהבעל שלי ירצה בי בחזרה…אין לנו מספיק בטחון בקשר כדי להגיד מה שאנחנו רוצות, מה שאנחנו לא מסוגלות לעמוד בו..

לאי
לאי
1 שנה לפני

אני חושבת שכאן מדובר על דברים שבעיקרון לא מפריעים לך או דברים שקשורים גם אליו
מה הבעיה העקרונית שלא להלוות כספים? מה הבעיה להחליט שילדים ישנים בבית? שאלף ואחת דוגמאות אחרות
כל בעל והדברים הספציפיים שחשובים לו
כמובן!! אם מדובר במשהו שקשה לך-תגידי שקשה לך ואת לא מסוגלת
כאן מדובר באופן כללי בחיים לכבד אחד את השני…. אולי עוד קצת שינוי הרגלים ומאמץ קטן

מה שחשוב שכשאת מחליטה להתאמץ קצת עבור הבעל שלא תהיה הרגשה קשה בלב כי את עושה את זה רק בשביל שלא יכעס אלא הרגשה טובה-אני מתאמצת כי שווה לי בעל שיאהב אותי….

בתאל טשיטיד
בתאל טשיטיד
1 שנה לפני

"זאת אומרת שאני עושה רק כי הוא רוצה, כדי מה שנקרא "ישב בשקט" ולא יתעצבן…להשיג שקט תעשייתי שמוביל לריחוק רגשי מאוד גדול? זאת אומרת אם לי לא נעים ונוח בבקשה מסוימת, עלי בכל זאת להשיג את מבוקשו,"
מהמילים שלך אני מבינה שהבנת שהמטרה בלא לעבור על דבר שהבעל ביקש במפורש לא לעשות – זה בשביל להשיג שקט תעשייתי – כדי לא לריב איתו, ולהימנע מקונפליקט? אם הבנתי אותך נכון את בעצם מפחדת שכאשר את עושה את מה שהוא רוצה ומתעלמת מהצרכים שלך, את מאבדת את האהבה וממש לא מוסיפה עליה.. האמת-צודקת! כשהמטרה היא "שישב בשקט" או כשלא נוח לי שאני חייבת בגלל שככה אמרו בהדרכה, באמת לא תיווצר פה אהבה אלא כעס, ריחוק, השפלה, תסכול, חוסר אונים בקיצור ס-מ-ר-ט-ו-ט.
זהו שזה ממש אבל ממשלא הכיון ולא הדרך ואבוי אם משהי הבינה כך – כי כל כל כל מה שאני אומרת/ כותבת מדבר על לבחור ובחירות נכונות, אני פשוט כותבת לך מה הבחירות הנכונות יותר.
אז –
א. אנחנו לא מתעלמות מרצון – מדובר כאן על משהו מאוד מאוד עקרוני (לו) שהוא מבקש אותו בפירוש.
ב. לדעת להתגמש, ולבדוק איך אני כן עושה את מה שהוא רוצה (במטרה להתקרב -כן?!) לא במטרה להשתיק אותו או במטרה להראות כאילו הכל בסדר, אלא באמת ממקום בוחר ואמיתי שמעוניין בקשר הזה ומבין שכל מעשה כזה שבא ממקום בוחר הוא מה שמייצר בסופו של דבר את הקשר הקרוב.
ג. מציעה לך ולכולן לעשות ניסיון ולראות כמה פעמים ביום אנחנו מסרבות באופן אוטומטי למה שהבעל אומר ועושות בדיוק הפוך ממה שהוא אומר בלי לשים לב, לא בגלל שזה עקרוני לנו אלא רק בגלל חוסר שימת לב. כאשר אנחנו במודעות לעניין נראה שהבחירות שלנו מגיעות ממקום גבוה יותר מדייק ומכוון יותר לקשר ברמה גבוהה.
ד. כל אישה צריכה לשבת עם עצמה ולבדוק מה המחיר שהיא מוכנה לשלם כי להשיג אהבה שלום, קשר, שמחה סיפוק בקשר.
יש איזה טרנד של להיזהר לא להיות מנוצלת, לא להיות מרצה, לא להיות נרמסת ועוד כל מיני מילים גדולות כאלה, זה בסדר גמור שנשים לב לכך – ויחד עם זה נשים לב לחיות את הזוגיות שלנו ממקום בוחר להבין מה אני מפסידה כל פעם שאני כל כך "נזהרת" שחלילה לא אהיה מרצה, לא ערנית לרגשות שלי וכו' – בואו ננשום עמוק – נבחר להיות נותנות, מעניקות, בוחרות לאהוב, בוחרות לגדול בקשר ולא להתקטן אז נוכל להרגיש את כל הדברים הטובים שהקשר זוגי מעניק לנו.

חני
חני
1 שנה לפני

אני חושבת שהיה צריך לנסח את זה אחרת,
מה אני יכולה לעשות שהוא מבקש – שלא באמת דורש ממני או מפריע לי.
דברים שמפריעים לי:
דבר ראשון להגיד בצורה מכבדת – קשה לי
ואח"כ לחשוב האם אני מוכנה להשקיע בשבילו, האם זה נכון לי להשקיע או שזה פוגע בי?
(אצלי למשל בעלי ביקש דברים שהיו קשים לי, הוא הסביר לי שאנחנו ביחד וצריכים להתאמץ לעזור אחד לשני, השתכנעתי, אח"כ שקרסתי בגלל שהסכמתי – הוא לא היה שם לעזור לי)
מאז למדתי שבכמעט הכל אני מוכנה לתת לו ולהתאמץ – אבל בנושא הספציפי הזה – אין יותר על מה לדבר – זה דבר שמחוץ לתחום.

אישה ששמחה לכבד ולפנק
אישה ששמחה לכבד ולפנק
1 שנה לפני

קודם כל, תודה בתאל על הטור המיוחד! (אהבתי את המשל של הרמזור, ממחיש מעולה!)
לגבי תחושת הניצול והסמרטוט…
רק רוצה להוסיף על מה שבתאל חידדה כאן,
מאד תלוי למה את עושה את מה שאת עושה, ולא מדברים כאן על בעל דיקטטור (בעיה שדורשת טיפול אחר…)
מדובר על צורך אנושי של כל אחד, וכמובן זה גם לכיוון ההפוך.
ולא משנה אם הצורך הגיוני או לא. תכלס, צורך שקיים, אין מה להתווכח עליו.
אם את באה בגישה של אהבה, ומתוך כך שאני אוהבת ורוצה שיהיה לך טוב אני מפנקת אותך ומכבדת את הרצון,
ווואווווווווו, כמה שזה שווה וכמה אהבה שזה נותן.
אבללללל, כאמור לעיל, מאד תלוי בגישה שלך מאיזה כיוון את עושה את זה,
האם מחוסר ברירה ואומללות או מתוך רצון לתת ולכבד. מחולשה או דווקא מחוזק…
מנסיון אישי, זה נותן כ"כ הרבה שלא תוכלי להשיג בדרך אחרת.
(נתינה מולידה אהבה, ובטח כשהיא מתוך אהבה!)
(ואתן דוגמה כדי לסבר את האוזן, בעלי מאד רצה שלא לדעת לפני הלידה את המין.
כמובן שהוא אמר שלא מונע ממני מלשאול, כי הוא לא ימנע ממני בגלל רצון שלו,
אבל כמובן שנינו ידענו, שאם אני אדע, אז גם הוא, אין סיכוי שאצליח לשמור אצלי… (ככה זה אצלנו…)
לפני אחת הלידות לא הצלחתי להתגבר ואכן ידענו לפני,
אך בפעם הבאה, כ"כ רציתי לפנק אותו ולתת לו משהו שהוא רוצה,
לא כי אני צריכה וחייבת אלא כי אני רוצה לתת לו במתנה משהו שהוא רוצה.
ושוב, רק מאחר וזה היה מתוך בחירה מוחלטת ורצון אישי פנימי,
זה היה לי כ"כ טוב! הרווחתי מזה כ"כ הרבה אהבה (ואני מדברת כרגע רק על הצד שלי, כמובן שגם הוא הרויח…)
ובפעמים הבאות זה היה לי ברור מאליו שכך אני ממשיכה וכן הלאה בעז"ה. (בלי מסמרות של ברזל…)
ולמרות שהסביבה שלי לא מבינה את הקטע והענין, וזה לא מקובל אצלנו להמנע מלשאול,
טוב לי עם זה ושמח לי!!!)

משהיא שאכפת לה
משהיא שאכפת לה
1 שנה לפני

אצלי דווקא בגלל שבאתי מבית שמבחינת שלום זה לא כל כך
הייתי הולכת לבייביסיטר נטו ללמוד להיות אישה טובה
(חפרתי קצת לאנשים בשלום בית בלי לדבר כמובן)
ואז הגעתי לחיי נישואין ובעלי השתגע שכל דבר שביקש עשיתי
הוא היה אומר לי אז מה שביקשתי אם לא מתאים או לא נח לך את לא חייבת
היום אני למדתי מה חשוב ומה בבחירתי
אבל נחמד לי לראות שלא טעיתי כל כך במעשי
יש גם דברים שלוקחים זמן ומתרגלים
(אני גם מעודדת את אחיותי לכבד להעריך
אני מחמיאה על הבעלים שלהם כמובן לא לאוזני בעלי)
זה כל כך חשוב לאחים הקטנים ולא משנה אם הבעל שלהם אברך או עובד
לכולם מגיע הכבוד שלהם
וכמה שנשקיע יותר "הבעל יהיה מוכן לשכב על הכביש" כדי לתת לנו את מה שרצינו

שירה
שירה
1 שנה לפני

איזה אישה חכמה שהלכת לעשות ביביסיטרים כדי לראות דוגמא לחיי נישואים!
וואו

ליבי
ליבי
1 חודש לפני

ואיזו אישה חכמה את גם בגלל כל ההמשך!
מסכימה עם כל מילה. במקרים רגילים, של בעל טוב, אכפתי וכו' וקשר בריא- טוב לאישה ונעים לה וכיף לכבד את בעלה בבקשותיו

חיהלה
חיהלה
1 שנה לפני

אוף
אני מרגישה חייבת לעבור באדום
כי הירוק כל כך מועט
זה באמת מרחיק אבל החיים ממשיכים לזרום

דבי
דבי
1 שנה לפני

קשה לי לקרא את מה שנכתב פה
בעלי מבקש הרבה דברים ותמיד זה היה כך. ואנחנו נשואים כ15 שנים!
ב"אדום" שלו מופיע כמובן הרבה דברים רוחניים (התחזקות בצניעות, טכנולוגיה וכו') וגם טכניים רבים מאד. וזה לא נגמר…
מנקיון במים רותחים לכלים, סחיטה מלאה של הסקוטצ' ועד ל"לא להשתמש בחד פעמי ועוד
אני עושה הרבה השתדלויות , אחרי שנים של נסיון להלך בין הטיפות וממש משתדלת אבל לא רואה פירות.
ותמיד יש עוד מה לומר.ותמיד אפשר לעשות דברים טוב יותר…
אם לא על הסקוטצ' זה עובר לסמרטוט…
ואם הוצאתי חצאיות קצרות נהיו תלונות על השמלות…
יש בכלל דרך?

בתאל טשיטיד
בתאל טשיטיד
1 שנה לפני
הגב ל  דבי

דבי יקרה! אני נזהרת מאוד במה שאני עונה לך,
ואם הדברים שאכתוב לא מתיישבים על ליבך ואינם הדבר בעצמו, את מוזמנת לפנות אלי באישי.
בכל אופן, בעל לא מבקש להיות עריץ, בעל מבקש להיות מכובד, זה כמו חמצן בשבילו, ואם יש מקומות שאנחנו בזים לו שם – (בלב, בפנים, במקומות שאף אחד לא יודע … רק את והקב"ה) הבעל מזהה את המקום הזה ומבקש דברים בהגזמה או בלתי אפשריים או מתלונן בלי סוף ומתיש כבר לרצות אותו. וכאן העבודה היא לעבוד על הכבוד הפנימי, מה אני מכבדת/ אוהבת/ מעריכה אצלו וכו', ואת זה להדגיש אצלי וגם לדבר את זה מולו. הרבה פעמים זה משפיע גם על שאר הדברים.

ויש מקרים שאישה צריכה לומר "אני מאוד משתדלת לעשות 1.2.3 ואני אשמח לראות שאתה מעריך את זה, ואם לא מתאים או לא נעים אתה מוזמן לעשות בעצמך."- לומר את המשפט בצורה מכבדת ומעריכה ובטוחה שעשיתי את המקסימום לעשות טוב לבעל שלי ולעצמי, ממקום נקי.
הכלל שאני קובעת ומציינת אותו ככלל ברזל בבית – זוגיות חייבת להיות נעימה לשנינו!!! יתכן שיהיה לי קושי לבצע משהו אבל אם אני אעשה את זה – ארגיש סיפוק ושמחה שהצלחתי לעמוד בכך. אבל אם אישה עושה והחוויה היא כל הזמן שלא מספיק ואין הערכה ואין התקדמות מצד הקשר והקרבה בין בני הזוג, והיא נשארת עם הרגשה חמוצה ולא נעימה והקשר לא נהיה טוב יותר – משהו לא עובד נכון!!

קוראת שנהנית
קוראת שנהנית
1 שנה לפני
הגב ל  דבי

דבי יקרה,
יש דרך.
בעזרת ד'.
אולי יש כמה דרכים.
מה שאני יכולה להמליץ לך זה הספר "האישה המאושרת באמת" יש עליו פה המלצות באתר מפעם לפעם…
שינה חיים לי ולעוד הרבה מאד נשים ב"ה.

הוא מעניין ומרתק ושונה מאד מכל ספרי הזוגיות שקראת עד היום. בגלל ההנגשה המענינת והפרקטית שלו.
מאד מאד מאד ברור מה לעשות ולמה
ואיך באמת להיות מאושרת עם הבעל שלך בלי להשקיע לחינם.

שרה
שרה
1 שנה לפני
הגב ל  דבי

לדבי,
לפעמים כשאישה לוקחת שליטה על החיים במקום לתת לבעלה את המקום של המחליט ומקבל ההחלטות, אז הבעל מנסה בכוח להחזיר לעצמו את המושכות – והוא מבקש דברים לא הגיוניים,
הייתי מציעה לך ללכת ליעוץ בנושא, לפעמים כמה פגישות יכולות לשנות חיים שלמים

אילה
אילה
1 שנה לפני

בתאל תודה !

בתאל טשיטיד
בתאל טשיטיד
1 שנה לפני

תודה על התודות ותודה שאתן נהנות ומפרגנות,

שירה
שירה
1 שנה לפני

הי,
איפה משיגים את הספר" האישה המאושרת באמת"? זה ספר דתי? אשמח לשמוע!

שירה
שירה
1 שנה לפני

היה שווה לשבת רגע ולקרוא!
(בסוף לקח הרבה יותר מרגע עם זה שקוראים את כל התגובות המעניינות)
ממש תודה!

אייקון של פרופיל

שנה שאראה את הטוב

צפיות: 56

1 תגובות

אייקון של פרופיל

ומה יקרה אם הנשים החרדיות ישבתו?

צפיות: 502

13 תגובות

אייקון של פרופיל

תמונות בשידוכים בעד/נגד?

צפיות: 202

1 תגובות

אייקון של פרופיל

תינוק בן 4 חודשים לא רגוע בלילה

צפיות: 128

5 תגובות

הרשמה לניוזלטר

אולי יעניין אותך גם?

סיפורי יום יום

בואו נדבר רגע על בינהזמנים שלנו – חלק א'

הניה שוורץ

רצוף אהבה 2

פתאום הבנתי: היא הייתה אוטיסטית

בתיה - שולמית

מטיחה שירה

"אהבתי אותו עד— שהכל קרה" אפרת בפוסט אישי

אפרת אבוקסיס

עיצוב פנים

איך לא מוותרים על החלומות – גם בתכנון דירה קטנה, וגם: למה ליצור נישות בקיר?

עדינה לסקובסקי

קוראת בכתב

שני כתבי יד, שתי דמויות: שיתוף מהכתבים ששלחתן

יהודית רובינשטיין, גרפולוגית

חיקוי מותגים

מותג מוסתר – VALENTINO

בתיה דויטש

וו'למנס

מעולה לתשעת הימים (או לשבת): דג עם רוטב פלפלים ועגבניות

וו'למנס אירועים

alixepress

להיות מוכנה בזמן: תיקי גן מושלמים לנסיכים שלך 🎒

בתיה דויטש