בחוץ אפשר כבר לשמוע את השופר האלולי.
תקיעה. שברים. תרועה.
רוח של ניקיון והתחדשות.
ביחד עם השופר מתחילים להריח את ראש השנה… ואת ניחוח הדבש.
זה הזמן למלא את המקפיא בפסי עוגת דבש עסיסית, שלמען האמת מככבת אצלנו כל השנה, לא רק בחגי תשרי.
זאת עוגת דבש בחושה, קלה, רטובה ועסיסית.
אהובת הילדים, על אף שאין בה גרגר קקאו.
שלב ראשון:
מקציפים:
4 ביצים + 1 כוס סוכר.
שלב שני:
מוסיפים:
3/4 כוס שמן
1 כוס דבש מלאה
כוס מים
כפית קפה
כפית ציפורן שטוחה
1/2 כפית קינמון
כפית סודה לשתיה
3 כוסות קמח
מערבבים את הכל,
אופים 20 – 30 דקות, 180 מעלות.
אנחנו אוהבים את העוגה כשהיא עוד קצת רטובה בפנים.
חותכים פרוסה יפה ואוכלים ליד כוס קפה גבוהה ומהבילה…
לשנה מתוקה מדבש!
5 Responses
איזה גודל תבנית?
המכון נראה פצצה,
כמה תבניות פס זה יוצא?
לכמה פסים מתאים המתכון?
אני רוצה להכין וחשוב לי לדעת…
שלום חני,
תלוי בגובה העוגה אותה את רוצה, בין 3-4 פסים.
בהצלחה!
איזה גודל כוסות?
ח״פ לשתיה קרה או קרטון לשתיה חמה?