בורקסים קטנים ממולאים בגבינה וחמוציות, טעימים להפליא.
מתכון מוצלח במיוחד, עם תחליף סוכר.
(כ-33 יחידות)
לבצק:
½1 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים (כף מלאה)
¾-½ כוס חלב או מים
2 כפות סוכר
150 גרם חמאה או מחמאה
¼ כוס שמן
1 ביצה
למילוי גבינה וחמוציות:
600 גרם גבינה
1 יוגורט טבעי (150 מ"ל)
1 כף מיץ לימון
2 כפיות תמצית וניל
1 ביצה
2/3 כוס קמח
8 סוכרלייט או תחליף סוכר אחר בכמות של 8 כפיות סוכר (או 8 כפיות סוכר רגיל)
100 גרם חמוציות
למשיחה:
2-4 כפות דבש מהול ב-½ כוס מים רותחים
לבזיקה:
אבקת סוכר – לבחירה
אופן הכנת הבצק:
מערבבים יחד את כל החומרים (להשאיר בצד 50 גרם חמאה), לשים ומעבדים לבצק נוח לרידוד.
מכסים את הבצק ומשהים להתפחה ל-30 דקות.
מסדרים את כדור הבצק על משטח מקומח לעלה. מורחים מעליו 50 גרם חמאה רכה שהשארנו בצד (מהכמות הכללית).
סוגרים את עלה הבצק לקיפול כמו ספר מ-2 הצדדים לאמצע. מקפלים 1/3 ימני מעל לממוצע, ומכסים ב-1/3 השמאלי מעליו.
מקמחים מעט ומשהים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
בינתיים מכינים את המלית:
מערבבים יחד את כל החומרים חוץ מהחמוציות. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
הכנת הקונכיות:
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני גדול כ-35X35 ס"מ. מחלקים בעזרת סכין לריבועים, ממלאים במרכז כל ריבוע כפית מלאה מהמילוי, מכניסים בכל עוגייה מספר חמוציות, מקפלים את הקודקודים לכיוון האמצע, ומהדקים בעזרת קיסם.
ואופים בתבנית גדולה כ-25 דקות בחום בינוני °180 עד להשחמה קלה.
מיד בתום האפייה, כשהקונכיות עדיין חמות מאד מזלפים עליהם מים עם דבש. מכסים במגבת ל-20 דקות למניעת התייבשות מלמעלה.
טיפים והערות:
* במילוי הגבינה אפשר להמיר את היוגורט בלבן ואז יש צורך להוסיף כ-2 כפות קמח.
* ניתן להשיג חמוציות ללא תוספת סוכר.
—
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
קורסי פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל רחבי הארץ.
כתבי לי ל: a0527603117@gmail.com
ניפגש : )
מירי
