שכבות חצילים וגבינה צהובה נמסה ברוטב ירקות עשיר, יוקרתי ומוצלח בטעם של עוד, ממשפחת הלזניה.
מתאים כמנה ראשונה חלבית.
החומרים:
לשכבות החצילים:
1 חציל גדול
1 כוס קמח
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
1/2 כפית אבקת שום
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית אורגנו
מעט בזיליקום-לבחירה
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור
150 ג' גבינה צהובה
לרוטב:
1 בצל קטן קצוץ דק
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
1 עגבנייה חתוכה קטן
1/4-1/3 כוס מים
1/2 כוס סוכר
מעט אבקת שום, פלפל שחור ומלח לפי הטעם
קופסת רסק עגבניות קטנה
אופן ההכנה
מכינים את שכבות החצילים –
מקלפים את החציל, פורסים לפרוסות דקות עגולות, מפזרים מלח (כף או יותר) בין פרוסות החצילים ומשהים כך 20 דקות להוצאת מרירות החציל, לאחר מכן שוטפים היטב את הפרוסות.
מכינים שתי צלחות:
צלחת 1 – קמח ופרורי לחם.
צלחת 2 – ביצים ותבלינים.
טובלים כל פרוסת חציל בקמח ואחר כך בביצה ותבלינים ומטגנים במחבת בשמן חם עד הזהבה יפה משני הצדדים.
מכינים את הרוטב –
מאדים את הבצל עם השמן, כשמזהיב מוסיפים את הגמבה והעגבנייה ומאדים עוד קצת להתרככות, אחר כך מוסיפים את שאר החומרים ומאדים עוד קצת, מכבים את הלהבה.
מרכיבים את המנה –
מרפדים תבנית מלבנית (20*30) בנייר אפיה, ומעליה פרוסות חצילים צפופות זה לצד זה.
מפזרים מחצית מהגבינה הצהובה בצורה אחידה, ושוב: חצילים, גבינה צהובה וכו'.
בין השכבות – על כל שכבה של חצילים שופכים מהרוטב.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים 25 דק' בחום 170 מעלות.
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
קורסי פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל רחבי הארץ.
כתבי לי ל: a0527603117@gmail.com
ניפגש : )
מירי

2 Responses
וואו, נראה טוב!!
כדאי גבינה צהובה בפרוסות או מגורר?
אני הכנתי עם צהובה מגורדת
ואפשר עם פרוסות
מה שרוצים