האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

 מרק ברוקולי מפנק לחורף (וסגולה לשלום בית)

שולו גולדמן, קונספט

אני חובבת מרקים מושבעת.

אני יכולה לאכול אותם בכל מזג אויר, בכל שעה ביממה.

רק בעלי והילדים – פחות…

 חצי שנה אני מתאפקת, הרי לא אעמיד סיר מרק לעצמי, נכון?

אבל כמו חילזון שמריח את הגשם,

אני מתעוררת לחיים עם הענן הראשון…

יש לי רשימת מרקים ארוכה,

אבל אחד המרקים החביבים עלי הוא מרק ברוקולי.

אני מכינה אותו לאירועים חלביים יוקרתיים והוא תמיד חגיגי ומיוחד.

עשיר, מפנק, אלגנטי טעים והכי חשוב – קל להכנה.

רק הערה אחת – אם אין לך בלנדר מקל לחלבי – זה הזמן לקנות.

לא חייבים הכי יקר – כי בעיקר הוא משמש לטחינת מרקים אבל בעיני הוא חובה בכל בית יהודי,

 כי מרק חלבי זו סגולה לשלום בית (אצלי רק בחורף….) באחריות!!!

המצרכים:

50 גר' חמאה

2 בצלים

5 שיני שום

שקית ברוקולי קפוא (אם השגת טרי זכית בפיס)

3-5 קישואים

1 תפו"א

גבעול סלרי / חתיכת שורש סלרי לא מאוד גדולה

כמה גבעולי שמיר / כף שמיר יבש

מלח פלפל שחור

מיכל שמנת מתוקה

ההכנה:

טגני את הבצל והשום בחמאה עד הזהבה קלה,

הוסיפי את שאר הירקות חתוכים גס ואדי כמה דקות על אש לא גבוהה.

כסי את הירקות במים, הרתיחי ובשלי על אש קטנה חצי שעה.

תבלי את המרק,

טחני אותו למרקם חלק, אם הוא סמיך מדי הוסיפי קצת מים,

 טעמי ותקני תיבול.

 לפני ההגשה הרתיחי את המרק, כבי את האש והוסיפי את השמנת,

ערבבי היטב והגישי מיד.

להגשה ניתן לקשט במעט פטרוזיליה קצוצה ו / או קרוטונים.

חורף מבורך לכולנו!!

לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים –  לחצי כאן >>>

קייטרינג קונספט – לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940

11 Responses

  1. האם את החמאה ניתן להחליף בשמן זית? את החלב במשקה סויה לבישול? את השמנת בשמנת סויה / אורז לבישול?
    תודה

  2. האם אפשר שמן במקום חמאה? האם חייבים להוסיף שמנת לפני ההגשה או שאפשר בלי?

  3. -אפשר גם פרווה-
    עם שמן ובמקום שמנת אפשר להקרים עם 100 גר' קשיו לא קלוי
    לטחון הייטב

  4. שום טעים, אבללל לא עם ברוקולי. זה מקלקל את הטעם. מרקים מאד מסוימים הולכים עם שום. אני מעדיפה את הברוקולי שלי לא מתובל מדיי. הוא טעים מאד גם מבושל במים עם מלח בלבד. אין צורך בכל הקשקושיאדה של המצרכים כאן. תלכו על פשוט וטעים ולא על יותר מדיי מצרכים שברגע שמערבבים אותם מתקבל מישמאש נורא והפח ישתה אותו.

  5. תודה על המתכון!
    אשמח לעוד מתכוני מרקים חורפיים…
    תמיד מחפשת לגוון אותם ולחדש:)

  6. בעז"ה בשבועות הקרובים אני אתן הרבה מתכונים למרקים -מוזמנת לעקוב!

  7. הכנתי את המרק בדיוק לפי ההוראות, יצא לא פחות ממושלם ונגמר תוך יום!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה לקבל את כל הסודות של השפים ישירות למייל? הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי – וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!! להצטרפות לחצי כאן >>>

עושה קניות לחורף? תרוויחי יותר עם עמוד הקופונים שלנו! 5% לקניית ספרים ביפה נוף, 10% בקינדר טויס, 5% במרקם – ליצירות ליום גשום, 10% באהבה קטנה ועוד!!! הכל בלחיצה פה >>>

אולי יעניין אותך גם?

וו'למנס

המחיצה שבין האירוע למטבח :) – מדור חדש!

וולמנס אירועים

חכמת ההמונות

מכירה שדכנים לבעלי פיגור קל?

יעל

TEMU

חורף בלי 'משעמם לי', חומרי יצירה מ-TEMU

בתיה דויטש

מדברות יהדות

זמן אלול בשבי רגע – המלצה יומית לשיר/ 15

שבי