האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מקפיאות לשבת חלק שלישי – דגים/ שולו גולדמן, קונספט

איך מקפיאים דגים לשבת?

האמת שלא מקפיאים….

דגים במיטבם כשהם טריים

נקודה.

ואם אין ברירה?

אז שוב,

חצי – חצי.

את יכולה לקנות דגים טריים:

טחון , סלמון, דגים חיים (קרפיון, בורי, מושט, לברק, פורל, דניס וכו')

להכין אותם נקיים ומתובלים ולהקפיא

ואז להפשיר ולאפות או לבשל.

נתחיל בדג שבעיני הוא עם הכי הרבה עבודה:

גפילטע פיש

אני מכינה עיסה טרייה בכמות גדולה, מקפיאה "רולים" של עיסה מוכנה,

ביום שישי מכינה בזריזות סיר עם רוטב,

ומכניס את ה"רולים" כמו שהם לבישול.

את האמת שבעיני הגפילטע פיש הכי טעים חם,

אני מעמידה סיר שעתיים לפני שבת ומכבה את האש לפני הדלקת נרות

ואז מכסה במגבת עד הסעודה.

לעיסה:

2 ק"ג קרפיון טחון

1 קילו סלמון טחון

4 בצלים גדולים טחונים

3 גזרים טחונים

10 ביצים

3 כפות מלח

6 כפות סוכר

כף גדושה פלפל שחור

קמח מצות – לפי הצורך

מערבבים את כל חומרי העיסה מלבד קמח המצות

(טיפ – אני טוחנת את הביצים, הגזר והבצל בקערה עם בלנדר מקל, וחוסכת לשטוף את ה"פוד")

מוסיפים קמח מצה מעט ככל האפשר עד שמתגבש לעיסה.

שימי לב שהעיסה מתייצבת אחרי כמה דקות,

אז אפשר לשים חלק מכמות הקמח,

לחכות ולראות אחרי כמה דקות אם צריך עוד.

הרוטב הקלאסי:

הפעם בלי כמויות, כי תלוי כמה עיסה את מבשלת.

מים, בצל פרוס, גזר פרוס, פלפל שחור בנדיבות,

מלח, סוכר בכמות כפולה מהמלח (על כל כפית מלח 2 כפיות סוכר)

אפשר כמובן להפשיר את העיסה ולמלא פרוסות קרפיון,

שימי לב שאם את מבשלת פרוסות דג הרוטב חייב להיות מתובל היטב

כי הדג בשונה מהעיסה – לא מתובל.

קציצת דג

רוטב עגבניות

אני קוראת לזה "דגים של אהבת ישראל"

את הגפילטע פיש הזה אפילו המרוקאים אוהבים…..

לרוטב:

ראש שום קלוף ופרוס

2 כפות סוכר

שמן זית

פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

3 עגבניות מגורדות – בלי הקליפה

קופסא קטנה של רסק עגבניות

מלח

פלפל חריף או צ'ילי גרוס

פפריקה מתוקה ומעושנת

מעט בזיליקום יבש – לבחירה

מים

מטגנים בעדינות את השום והסוכר בשמן זית

עד השחמה של שניהם

מוסיפים את הפלפלים, העגבניות,

הרסק, התבלינים

מטגנים עוד כמה דקות את הכל תוך כדי ערבוב

מוסיפים מים

כשהרוטב רותח מכניסים את קציצות הדג

או ה"רולים"

מבשלים על אש קטנה שעה וחצי לפחות

חובה- להגיש חם!

אופציה נוספת להכנת זריזה להכנת דגים לשבת היא סלמון.

אני מכינה רוטב שמתאים בדרך כלל גם לסלט חסה או כרוב ירקות וכו'

מורחת את הדג ברוטב

ואפה הכי סמוך לשבת בתבנית פתוחה, חום מקסימלי, רבע שעה בלבד, אחרת הדג מתייבש.

אני אופה ממש סמוך לשבת

(הדג מוכן בתבנית מראש במקרר וסופג בינתיים את הטעמים)

ומשאירה בתנור עד ההגשה.

סלמון

רוטב ירוק:

חב' פטרוזיליה

חצי ראש שום קלוף

פלפל חריף – לבחירה

בצל בינוני

1/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס שמן זית

3 כפות מיונז

מלח ופלפל שחור

לטחון היטב בבלנדר.

נשמר במקרר כשבוע.

לרוטב שום – שמיר החליפי את הפטרוזיליה בחצי חבילה שמיר.

למרוח את פרוסות הדג בנדיבות ברוטב אפשר להוסיף גם מעט יין לבן יבש

ולפזר מעל פרוסות/ גפרורי שקדים מולבנים.

רוטב ירוק

רוטב חרדל דבש:

3 כפות גדושת מיונז

כף גדושה חרדל

2 כפות דבש

כף רוטב סויה

5 שיני שום כתושות

למרוח את פרוסות הדגים ולפזר מעל שומשום/ שומשום שחור.

ואני רק מזכירה את כל הרטבים/ סלטים שיש לך במקפיא –

כן, ההם מהפוסטים הקודמים.

אפשר להשתמש אתם להכנת דגים מושלמים בקלי קלות:

-עם רוטב עגבניות

– עם מטבוחה + קטשופ ופפריקה מעושנת (שילוב מנצח)

– עם מטבוחה + חומוס + חריף + פלפלים קלויים

עוד קצת כוסברה טרייה ועד קצת תבלינים ויש לך חריימה לתפארת….

שבת שלום!

שולו


לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים –  לחצי כאן >>>

קייטרינג קונספט – לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם?

צמחיה במטבח

עיצוב פנים

אקססוריז מהטבע

הודיה סיסרו מעצבת פנים

פוקוס

מנהלת את הזמן שלך

המפתח להתקדמות: התמקדות

רוחמה הופמן

סמל של אימייל

יושבת רגע

מישהו מחטט לך במייל

שבי

אגסים

אגסים מבושלים – מנה אחרונה לפסח ולכל השנה

שבי