מאפה שמרים במלית ירקות טעימה במיוחד. שמן הזית משבח מאד את המרקם והטעם של בצק השמרים, ולא תרגישו טעם של שמן זית אופייני, אז אל תוותרו עליו. ניתן לוותר על הגבינות למאפה פרווה.
מתאים לנשנוש, ארוחה קלה בתוספת סלט או מנת פתיחה חגיגית.
החומרים הדרושים:
בצק
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כוסות מים חמימים או קצת יותר אם צריך
קג' קמח או קמח מלא 80%
2 כפיות שטוחות מלח
חצי כוס שמן זית (או קנולה)
מלית
2 בטטות קטנות
2 פלפל אדום
1פלפל צהוב
1 קישוא
1 חציל
1 בצל גדול
שמן זית לזילוף
מעט טימין טרי או מיובש
100 גר' גבינת פטה / בולגרית / צפתית / עיזים, מפוררת או חתוכה לקוביות או תערובת של כמה מהן
100 גר' גבינה צהובה
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק – שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים לפי הסדר הרשום, למעט מחצית מהשמן. מערבבים עם קרס הלישה עד שמתקבל בצק, וממשיכים ללוש כ-10 דקות. את יתרת השמן מזלפים לקראת סוף הלישה.
- מכסים את הבצק ומניחים במקום חמים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בינתיים מכינים את המלית – חותכים את כל הירקות לקוביות, מסדרים בתבנית, מזלפים במעט שמן זית ומעט טימין ואופים בתנור לריכוך. מוציאים מהתנור, מעבירים קערה, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס. אם רוצים מוסיפים גבינות.
- כשהבצק הכפיל את נפחו, מרדדים לעובי כחצי ס"מ, חותכים לריבועים. שמים במרכז כף מהמלית ומרימים את 4 הקצוות. מהדקים את הקצוות יחד, ומניחים בתבנית. לצורה אחידה, מעבירים לתבנית שקעים או תבנית סיליקון.
- משאירים לתפיחה נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו, מברישים בביצים טרופות בתוספת מעט מלח וסוכר.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב כחצי שעה.
רוצה לקבל את כל הסודות של השפים שלנו ישירות למייל? 🥘🧁🥧
הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי –
וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!!
סטיילינג: אליהו בכר
צילום: מירי שילוני
4 Responses
תודה רבה!
זה המוציא או מזונות?
מהמם!!!
טעים בטירוףףףף
ממליצה לכולם,
עשיתי פרווה וכולם טרפו את זה
המתכונים של ציפי כהן הם תמיד ליגה אחרת…
רק חבל שאין כאן תשובות לכל השאלות שעולות.
זה ממש תקע אותי באיזשהו מתכון
מסכימה איתך מאה אחוז!!!!
באמת חבל