האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

הצעות חמות: מעדן לחם שום ובייגל מתוק

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

מקלות לחם שום מגולגל

מאפה חלבי מופלא בניחוח וטעם של שום. מכיוון שהמאפה נילוש עם שמנת, חלב ושמן ברכתו מזונות.

הפשילו את השרוולים והכינו עם הילדים, רצוי להכין כמות כפולה, כי המאפים מתחסלים תוך דקה…

 

מצרכים לבצק:

50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים

1 ק"ג קמח לבן

200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

2 ביצה

5 כפות סוכר

כפית מלח

3 שיני שום כתושות

כף שום גבישי

חצי כוס שמן

2 שמנת חמוצה

חלב לפי הצורך

 

לציפוי

1 ביצה טרופה

 

ממרח שום לציפוי:

5 שיני שום כתושות

כף שום כבישי

1/2 כוס שמן

100 גר' חמאה מומסת

5 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח גס

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת המיקסר את החומרים לפי הסדר, מערבבים, ולשים כ-10 דקות לקבלת בצק גמיש, מכסים ומשאירים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים מעט כדי להוציא את הנפח ומתפיחים שוב.
  2. מחלקים את הבצק לחלקים שווים, מגלגלים לרצועות דקות ומגלגלים, או יוצרים כדורים או לחמניות מאורכות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ברווחים, מברישים בביצה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.
  3. מכינים את ממרח השום, ממיסים את החמאה ומוסיפים את יתרת החומרים. מוצאים את הלחמניות ומברישים מיד עם הציפוי.

לחם שום

 

בייגל מתוק בציפוי

לחמניות מתוקות רכות ונפלאות, בצפוי סוכר מתוק נפלא. במקום בייגל אפשר להכין כלחמנייה, ולהחביא בתוכה קובייה או מטבע שוקולד להשלמת החגיגה. תעסוקה מושלמת לילדים בחופשה לשעת פינוק עם אמא : )

 

המצרכים:

 קילו קמח מנופה

10 גרם (כף) משפר אפיה 

50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים (16 גרם)

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

כ-3 כוסות מים חמימים (אפשר להמיר הכל או לפחות יותר ממחצית, בחלב או מיץ ענבים לבן, על מנת שהלחמניות יהיו ברכת מזונות)

חצי כוס שמן 

כף שטוחה מלח

קוביות, מטבעות או פרליני שוקולד מריר או חלבי לפי הטעם

ביצה להברשה

 

לציפוי:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

כף דבש

סוכר גבישי

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השמרים במעט מנוזל המתכון.
  2. מערבבים בקערה קמח, שמרים מומסים וסוכר, מוסיפים ביצים, מים וחצי מכמות השמן, לשים הכול יחד עד לקבלת בצק. לאחר מכן מוסיפים את חצי כמות השמן שנשארה לאט לאט עד שהשמן נבלע לגמרי בבצק. ולבסוף מוסיפים את המלח.
  3. לשים את הבצק כ-8-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ונעים אך מעט דביק. משמנים מעט את הבצק ומניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלה.
  4. מחלקים לכדורים במשקל כ-80 גרם, מגלגלים לגליל, ויוצרים צורת בייגל עם חור, או לחילופין כדורים במשקל 50-60 גרם. במרכז הבצק מניחים שוקולד, סוגרים עם בצק ומכדררים. מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה ומברישים בביצה.
  5. לאחר 10 דקות (כשהביצה התייבשה), מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת 20-40 דקות. מברישים שוב בביצה.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. ואופים עד שהלחמניות זהובות וקלות (20 דקות).
  7. מכינים סירופ סוכר: מבשלים מים עם סוכר ודבש לחום של 110 מעלות או עד שהנוזל מסמיך. טובלים את הלחמניות בסירופ הרותח, ומוציאים בעזרת כף מסננת. מניחים על ניר אפייה ומפזרים מיד סוכר גבישי. מצננים ומתענגים…

 

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם?

מכונת כתיבה

מחפשת עבודה

לא מסוגלת להמשיך בעבודה הזאת עוד יום

שרי שטרן

לגו

נותנת מקום

 פרק 10: מפריע

שרי וולך

עצים בג'ונגל

ארוחה עסקית

להיות בעלת עסק זה לצמוח גבוה

מרים קטנוב

יצירה של ליאורה טליה מזיג

"נר ה' נשמת אדם" – ליאורה טליה מזיג

ד"ר נורית סרקיס בנק