– קרדיט: ג'יימי גלר ומניו –
12 מנות
זמן הכנה: 12 דקות
זמן כולל: 37 דקות
רמת קושי: קלה
אחרי שתכינו בעצמכם גרנולה ביתית לא תחזרו לעולם אל הגירסה הקנויה…
מצרכים:
לגרנולה:
- 4 ½ כוסות שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר להכנה מהירה)
- 1/3 כוס שקדים פרוסים
- 2 כפיות קינמון
- ½ כפית מלח (לא חובה)
- ¼ כוס סירופ מייפל
- ¼ כוס מיץ תפוחים
- 1 כף שמן קנולה
- ½ כוס צימוקים
להגשה:
- 1 כוס חלב דל שומן, לכל סועד
- פירות יער טריים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
2.
בקערה נפרדת, מערבבים את סירופ המייפל, מיץ התפוחים והשמן. יוצקים מעל לתערובת הקווקר ומערבבים היטב.
3.
משטחים את התערובת בשכבה אחידה על גבי תבנית בגודל 30 על 38 ס"מ. אופים 25 דקות, ומערבבים פעמיים במשך זמן האפייה.
4.
מצננים את התערובת בתבנית, ואז מוסיפים את הצימוקים.
5.
מאחסנים את הגרנולה בקופסה אטומה.
6.
להגשה: בקערה קטנה שמים חצי כוס גדושה גרנולה, ושופכים מעל כוס חלב. מפזרים מעל פירות טריים, אם רוצים.
הצעת הגשה: מחליפים את החלב עם גביע אחד של יוגורט.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר