ברוכה הבאה, איזה כיף שאת איתנו : )

אגסים מבושלים בתפוז וג'ינג'ר – מנה אחרונה פסחית

ג'יימי גלר, מניו

המתכון הזה מושלם במיוחד כשהאגסים בשיא העונה, אבל כמובן גם מעולה לפסח! השתמשו בגלידה פרווה לארוחה בשרית או בגלידת קוקוס, או פשוט תוותרו על ה"גלידה" אם תרצו (למה שתרצו לעשות את זה – אני לא מבינה, אבל כל אחד וההעדפות שלו, במיוחד אם החלטתם שזה הולך להיות קינוח בריא 🙂 ).
האגסים מבושלים בציר של מיץ תפוזים, מים, סוכר (בכמות לא מוגזמת), קורט מלח וג'ינג'ר. שורש ג'ינג'ר טרי זמין לאורך כל השנה. הג'ינג'ר הוא תבלין ארומטי, חריף ומתובל – מעולה למוקפצים בסגנון אסייתי ולמגוון מנות פירות וירקות. כשאתם מבשלים עם ג'ינג'ר, כולם יחשבו שאתם שף גורמה ( אני אישית תמיד בעד קיצורי דרך להצלחה).

מצרכים

  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות סוכר
  • 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס
  • 1/8 כפית מלח גס
  • 2 אגסי אנז'ו (או אגסים בשלים אך מוצקים מזן אחר) קלופים, חצויים וללא ליבה
  • להגשה (לא חובה): 2 כוסות גלידה פרווה

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני מערבבים מיץ תפוזים, מים, סוכר, ג'ינג'ר ומלח. מביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומוסיפים את האגסים. מבשלים על אש נמוכה עד שהאגסים רכים אך עדיין שומרים על צורתם, כ-8 דקות. מוציאים את האגסים ומניחים בצד.
  3. מביאים את התערובת שנותרה לרתיחה ומבשלים עד שהיא מצטמצמת ומסמיכה מעט, כ-10 דקות. מסננים את הרוטב דרך מסננת דקה.
  4. מגישים כל חצי אגס עם כדור גלידה וכמה כפות מהרוטב המסונן.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

למתכונים נוספים כנסי לאתר >>>

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה שיהיה ערב מושלם? מחפשת סדנא לבת מצווה? בית ספר? מפגש גיבוש? 10% על סדנאות האמנות בהרמוניה! את חייבת לראות!

אולי יעניין אותך גם?

מנהלת בבית ובחוץ

ניהול משפחה, כן, יש כזה דבר.

גיטי ויספלד, יועצת ארגונית

שיתוף

"כנראה אני בן אדם ולא מישהי נעלה מדורות קודמים" התגובות שלכן השבוע >>>

שבי רגע

0

וו'למנס

חטיף פררו רושה (מעולה למשלוח מנות יוקרתי!) לצד גלידת מוס נוגט

וו'למנס אירועים

חכמת ההמונות

גלוטן עובר בחלב אם?

מירי