האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

יש פה הצעות מפתיעות לחמין שלך… לצפייה >>>

שבי רגע

תבשיל קדרה

מה את שמה בטשולנט/ חמין שלך?

שעועית? גריסים? חיטה? שום? קטשופ?

בסרטון הבא, תראי כמה הצעות חדשות, שבטוח לא חשבת עליהם…

שתפי אותנו בתגובות מה הסוד שלך לחמין מושלם!

https://www.youtube.com/watch?v=u5H3hiBBOBI

 

17 Responses

  1. מפתיע ממש, אבל לא נראה לי שאני הולכת לשים מקל קינמון בתוך הצ'ונט שלי.
    אגב, איזה בשר אתן שמות בצ'ונט?

    1. מספר 2/10/8 יוצא רך בבישול ארוך. והכי משובח כמובן אסאדו.

  2. מתכון מוזר לחמין (הוא גם לא ברר את הקטניות) בחיים לא ראיתי ששמים עלי דפנה ופלפל אנגלי וגם לא שזיפים ותמרים לא נראה פרקטי הרעיון הזה.

    1. ראיתי גם ראיתי עלי דפנה וזה מוסיף טעם נהדר.
      אני יודעת ששמים סילאן והרעיון של תמרים או שזיפים שיש להם סגנון דומה נשמע לי ממש טוב.
      ובאופן כללי-
      מה הקטילה הזו? הציעו רעיון חדש לגיוון. יש אנשים שאוהבים את זה. לא אהבת? המשיכי הלאה.
      תגובות ענייניות, תהיות, שאלות- בטח. אבל סתם לקטר??

  3. זה אבסורד להביא חילוני שספק אם הוא שומר שבת שיגיד איך מכינים מאכל של שבת,
    מאכל יהודי מכינים עם מסורת 🙂
    אני שמה בשר מס' 4, לאחרונה התחלתי עם בשר מס' 10, כי הוא יותר זול, זה הלך מצוין.

    1. כמה שפים חרדים את מכירה שיש להם סרטונים?
      אין (אולי ב"ה).
      והבעיה של החילונים שהם שמרו על המסורת רק במאכלים….
      תודה על הסרטון, החכמתי!

    2. מה אבסורדי? הוא יהודי? זה מספיק!
      גם לחילונים יש מסורת עדיין, ב"ה!!

      אני שמה סילאן, בצל מטוגן מלח ושמן, יוצא מ-ע-ד-ן!!

  4. צורם מאד וחבל ממש,
    אנחנו מחפשים ריח של שבת, קדושה והתענגות על מאכלי השבת,
    לא בצורה כזו.
    מהפן הקולינרי- לא לקחתי מפה שום רעיון, כנראה בגלל שאני מכינה צולנט ולא חמין.
    שבת שלום!

  5. "תוכו אכל קליפתו זרק"…
    גם אם הרעיון לשים תמרים ושזיפים נשמע קצת מוזר
    לא כדאי לפסול על ההתחלה.
    לכל אדם יש משהו לחדש לנו…
    אם יש מישהי אמיצה שתנסה־
    שתשתף איך יצא…

  6. אני שמתי תמר אחד או שניים מוסיף מתיקות וצבע חום לצ'ולנט
    שבת שלום

  7. לא הבנתי את הקטע לשלוח אותי לסרטונים ביוטיוב
    וגם לי צרם שהוא לא ברר את הקטניות והם לא היו בוואקום
    אבל אהבתי את הרעיון של לשים עצמות למטה

    אגב, הסרטון הזה נראה פרסומת של סוגת

  8. זה לא פעם ראשונה שאני נתקלת במקרה של התכתבות קבוצתית לצורך מקצועי וענייני לבד(במקרה דנן הכנת צ'ונט/ חמין)
    ובנות מתחילות ל"השתלח" "רוחנית" ללא קשר לעצם הדיון.(לא ברר, הוא בכלל לא דתי…)
    אף אחד לא הציג כאן המלצות כייצד לקבל את מלאכי השרת או כמה זמן אחרי אכילת חלבי יש לאכול את הצ'ונט.
    דיי עם הגאווה והשוויץ- זו לא נחשבת גאוה יהודית.

    1. ואצלי-
      זו לא פעם ראשונה שאני נתקלת בתגובות חריפות נגד אחיות חרדיות,
      והכל מתוך כוונה לגונן על החילונים.
      למה להעיר לחילוני זה ’שוויץ’, ולהקניט תגובות של אחרות זה בסדר???
      אחרי הכל, זו שהעירה נהגה בדיוק כמוך:
      לא מצא חן בעיניה – כתבה תגובה…

  9. שזיפים, תמרים סילאן וכדו'… מתאים למי שאוהבת מתוק (יש כאלה ששמים גם קולה… זה גם מוסיף המון בריאות 🤣)
    בצל מטוגן: מתאים למי שאוהבת להוסיף עוד התעסקות חוץ מטעם… אני אישית מעדיפה להספיק משהו אחר נוסף
    קטשופ: מוסיף גם סוכר (כן, בקטשופ יש סוכר!) וגם חמצמצות מסויימת של העגבניות, קצת בסגנון ברביקיו

    למי שרוצה צולנט במקסימום פרקטיקה ומינימום נזק בריאותי, זו המלצתי:
    גריסי שיבולת שועל, בעלי ערך גלקמי נמוך וגם מתאים לרגישים לגלוטן (בחנויות טבע)
    שעועית יבשה
    בקר כמה שפחות שומני (לא אסאדו למשל) או הודו אדום, גרונות הודו וכדו'
    ירקות שלמים שאני מוציאה בהגשה נפרדת וכל אחד לוקח חתיכות ממה שהוא רוצה: בצל שלם, תפו"א שלם, בטטה או חתיכת דלעת ואפילו שומר או רבע כרוב סגול
    תבלינים: מעט פפריקה מתוקה וקמצוץ ציפורן טחון שנותן טעם מיוחד ומעמיק את הצבע הכהה
    לאוהבי השקיות: אפשר להוסיף שקית אורז מלא עגול, כוסמת ירוקה וכדו'…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

להרקיד ולסחוף קהל זה בנשמה שלך? הצלחת אפילו לעשות כסף מג'ימבורי והפעלות? את רוצה לקפוץ לרמה הבאה להיות מרקידה שמרוויחה 3,500 ש"ח להרקדה? פייגי בורשטיין מג'מפר בקורס הכשרת מרקידות אסקטרא, שימי לב- 83% מבוגרות הקורס מרקידות בשטח! לקבלת סילבוס לחצי כאן>>> 9744169b@gmail.com

אולי יעניין אותך גם?

מדברות יהדות

זמן אלול בשבי רגע – המלצה לשיר/ 6

שבי

על הא ועל דאדא

ממוסקבה באהבה

מרים ליפשיץ

בקר ברוטב תפוזים

קולינריה מנצחת

תקפיאי לראש השנה: פרוסות בשר ברוטב דבש ותפוזים

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

תצמחו עלינו

טבע מרפא 2: סלסלי הכסף ואנחנו : )

אודל אלי