האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

דולפינים בארץ!

דולפיניפ

אחד מהקוריוזים בקליפ של בני פרידמן 'ימה' הוא מופע דולפינים מרהיב בכנרת : )

קוריוז קוריוז, אבל בחופי הים התיכון יש דולפינים!

לא תראו אותם בשחייה בחוף בת ים, או חולון,

אבל אם נכנסים קצת פנימה לתוך הים אולי תוכלו לראות מופע דולפינים מרהיב,

או ליותר דיוק דולפיננים מצויים (מין של דולפין).

אתמול (חמישי) נצפו 2 דולפיננים מצויים – אמא וגור בעתלית, ולהקה של 6 דולפננים בקיסריה בפיקוח ים של היחידה הימית ברשות הטבע והגנים.

איליה בסקין פקח היחידה הימית ברשות הטבע והגנים סיפר: ״הופתענו לראות באמצע ההפלגה דולפינים אמא וגור קופצים בים. הם ליוו אותנו במשך מספר דקות ונראו במצב טוב".

לאחר כחצי שעה של סיור בים פגשו הפקחים בלהקה נוספת של 6 פרטים מול חופי קיסריה.

 

קרדיט: איליה בסקין רשות הטבע והגנים

 

הדולפינן המצוי הוא היונק הימי הנפוץ ביותר בישראל. מבנה גופו מלא ומגושם וצבעו אפור עד חום, עם בטן בהירה. חרטומו קצר ועבה,  אורכו 2.5-3.5 מ'.

להקה ממוצעת מונה חמישה-שישה פרטים.

הדולפינן המצוי הוא הנפוץ והמוכר מבין שני מיני הדולפינים שחיים לאורך חופי הים התיכון בישראל.

החוקרים מעריכים כי אוכלוסייתו בארץ מונה כ־400 פרטים, חלקם אף זכו להיקרא בשמות. מין זה אינו מצוי בסכנת הכחדה, אך תת־האוכלוסייה הים התיכונית מוגדרת פגיעה. .

מתחילת 2024 נצפו בקרוב ל- 70 תצפיות דולפיננים מול חופי הארץ.

 

 

קרדיט לתוכן הכתבה: רט"ג

תמונה ראשית: Photo by Tammi Baliszewski on Unsplash

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

להרקיד ולסחוף קהל זה בנשמה שלך? הצלחת אפילו לעשות כסף מג'ימבורי והפעלות? את רוצה לקפוץ לרמה הבאה להיות מרקידה שמרוויחה 3,500 ש"ח להרקדה? פייגי בורשטיין מג'מפר בקורס הכשרת מרקידות אסקטרא, שימי לב- 83% מבוגרות הקורס מרקידות בשטח! לקבלת סילבוס לחצי כאן>>> 9744169b@gmail.com

אולי יעניין אותך גם?

ארוחה עסקית

4 שלבים שאת חייבת ליישם כדי להרגיש את אלול בעסק (והפעם משהו רוחני…)

מרים קטנוב

בקר ברוטב תפוזים

קולינריה מנצחת

תקפיאי לראש השנה: פרוסות בשר ברוטב דבש ותפוזים

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

קולינריה מנצחת

אחרי החגים? תגווני במטבח עם סינייה דגים

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

קולינריה מנצחת

קטאייף במילוי בשר

אתי מלכה, הקמפוס הקולינרי