האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מקפיאות לשבת חלק חמישי – תוספות

שולו גולדמן, קונספט

פלפלים ממולאים

הגענו לתוספות:

והפעם נתחיל עם כל מה שלא…

 לא מקפיאים תפוחי אדמה, וגם לא אורז, בפרט אם רוצים אותו לבן ויפה, אחד-אחד.

 גם אין לזה הצדקה.

 לא לוקח כל כך הרבה זמן להכניס לתנור תבנית של תפוחי אדמה או אורז.

כן, אני אופה אורז בתנור גם לבית וגם לקייטרינג.

 לבית זה בגלל שאני נהנית להכניס את כל הארוחה בתבניות, תבניות ביחד לתנור, ולחסוך לשטוף סירים.

ולקייטרינג? 

תתפלאו, אבל אני יותר רגועה כשאני אופה את האורז מאשר מבשלת, כי בכמות גדולה הרבה פעמים הוא לא מצליח.

איך אופים אורז?

מניחים בתבנית:

3 כפות שמן

2 כוסות אורז (עדיף יסמין או בסמטי) שטוף ומסונן

4 כוסות מים

מלח ופלפל שחור 

לבחירה – כורכום ואבקת מרק עוף.

אופים בתבנית מכוסה היטב, בתנור שחומם מראש על 200 מעלות 30-40 דקות.

מה כן שווה להקפיא?

תוספות מושקעות יותר, ממולאים למשל.

ירקות ממולאים הם אהבתי הגדולה יש לציין, והם חוצי עדות ומגזרים.

כמובן שהתיבול והטעם יהיו קצת שונים – בין הקפוסטו  ההונגרי, המפרום הטריפולטאי,

 והמוסקה, שהמקור שלה יווני אבל מי לא מכין ומי לא מכיר.

 וזה הרבה יותר קל ממה שנדמה.

 אה ויש גם פלפלים ובצל שחברתי הפרסית למדה אותי.

 בקיצור –

 ממולאים.

אני אהבת להכין ממולאים בתנור בתוך תבנית עמוקה, אפשר גם בפיירקס.

 אם את מעוניינת להקפיא מומלץ לאפות מראש בתבניות קטנות.

 וכמו שכבר כתבתי, מומלץ לחמם שוב בתנור.

אז הכי יפה להגשה:

 דואט ממולאים   
המלית – אותה מלית,
 הטעם יוצא מעט שונה.
 המראה החיצוני יוצא זהה ממש, רק ב -2 צבעים,
 וביחד – מנה מנצחת!

למלית:
2 בצלים גדולים קצוצים
1/2 ראש שום קלוף וחתוך
1/2 ק"ג בשר טחון
1 כוס אורז (כוס חד פעמית פשוטה)
2 גבעולי סלרי פרוסים דק
חב' כוסברה קצוצה – לבחירה
2 גזרים מגורדים
פלפל חריף קצוץ דק – לבחירה
כוס מים
תיבול: מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, כורכום
ראס אל חנות – לבחירה
ההכנה:
מזהיבים את הבצל והשום
מוספים לטיגון את הבשר – מפוררים אותו
האורז, ושאר הירקות
מטגנים עוד כמה דקות
מוסיפים את המים ואת התבלינים
ומבשלים 5 דקות.

מכינים:
10 עלי כרוב 
(חותכים את ה"גזע" של הכרוב בזהירות
וחולטים את הכרוב בסיר עם מים רותחים ל-2 דקות
מפרידים בעדינות את העלים
אם העלים בפנים עדיין לא מוכנים –
מכניסים את הכרוב שוב.
לצד זה מכינים 10 עלי סלק – מנגולד – חלוטים – דקה בסיר מספיקה.

ממלאים כל עלה בכף גדושה מלית,
מקפלים את העלה מ 2 הצדדים,
ומגלגלים באופן מעט רופף.
את הגליל מניחים בתבנית עמוקה,
כשהחיבור של העלה כלפי מטה כדי שלא יפתח.
מומלץ לאפות ב 2 תבניות, כל סוג בנפרד.

מכינים את הרוטב: 

מערבבים – 3 כפות גדושות רסק עגבניות
 או קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות
"שפריץ" נדיב של קטשופ
3 כוסות מים רותחים
כפות שמן זית
מלח, שום גבישי, פפריקה מתוקה, חריפה, ומעושנת
מעט אבקת מרק עוף 
בזיליקום יבש- לבחירה.
שופכים בעדינות את הרוטב על הגלילים המוכנים, 
באופן שיכסה את הגלילים מעט.
אופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות – כשעה.

להגשה – מניחים יפה בצלחת גליל אחד מכל סוג,
 ומפזרים  פטרוזיליה קצוצה.

או מסדרים במגש בשתי שורות מקבילות.

מלית פרווה:

מתאימה לפלפלים, חצילים ובצל.

החומרים למעטפת:

פלפלים/ חצילים/ בצלים.

בפלפלים – חותכים את הראש ומרוקנים מגרעינים,

בחצילים – פורסים חצילים לאורך, ואופים עם קצת שמן ומלח עד הזהבה.

בבצל- לוקחים בצל גדול , ובעזרת סכין חורצים חיץ אחד עד אמצע הבצל.

חולטים את הבצל בסיר עם מים רותחים לדקה או שתיים, גלדי הבצל נפרדים בקלות

כמובן, שאת הגלדים הפנימיים הקטנים מפנים לשימוש אחר…

החומרים למלית:

2 בצלים קצוצים

כמה שיני שום קצוצות

2 גבעולי סלרי פרוסים דק

גזרים מגורדים

עגבניות גדולות  מגורדות בפומפייה בלי הקליפה

2 כוסות אורז

2 כוסות מים

מלח, פלפל שחור, כורכום, אבקת מרק עוף

מעט קינמון – לבחירה

ההכנה:

מחמים סיר עם שמן (בנדיבות)

מטגנים את הבצל עד הזהבה

מוסיפים את שאר הירקות, האורז, והתבלינים

מטגנים עוד כ 10 דקות.

מוסיפים את המים, מרתיחים, ומבשלים על אש קטנה עד שנגמרים הנוזלים,

האורז יוצא מבושל חלקית.

ממלאים את הירקות:

פלפלים – כ 3/4 מהגובה

חצילים – מניחים כף מהאורז על פרוסת החציל ומגלגלים

בצל – מניחים כף אורז ומגלגלים באופן לא מהודק.

יש להניח גם את הבצל וגם את החציל בתבנית כשהפתח כלפי מטה.

מכינם את הרוטב כמו במתכון הקודם, אם הוא יוצא סמיך מידי מומלץ לדלל אותו, כי האורז "שותה" את המים.

אופים כשעה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כשעה.

תיהנו : ))

14 Responses

  1. בס"ד,
    אני מסתכלת על התמונה, איזה רעיון מדהים- למלא חצאים ולא שלמים!

  2. יש לפעמים להשיג קישואים למילוי בצורת עיגול
    גם אותם ניתן למלא באותו אופן:
    לחצות לחצי ולרוקן את החלק הפנימי
    למלא במלית פרווה / בשרי ולאפות

    אפשר גם לרוקן בעדינות עגבניות אדומות וקשות.

    בהצלחה!!!

  3. אין שום בעיה עם הקפאת אורז במקרה שנשאר. מחממים במיקרו והוא כמו חדש.

  4. המים במתכון של האורז בתנור צריכים להיות מים רותחים?

    תודה על הסדרה המחכימה!!!

  5. המים לא חייבים להיות רותחים
    התנור- כן

    ואורז מלא לצערי אני פחות משתמשת

  6. עצה להפרדה קלה של עלי הכרוב-
    להקפיא את ראש הכרוב, ולהפשיר לפני השימוש במים רותחים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

אולי יעניין אותך גם?

סיפורי יום יום

לגמרי לא נורמלי…

הניה שוורץ

כותבת שירה

דממה דקה.

מ. שיף

דור ראשון ודור שלישי על כוס קפה

להיות ילדה בגיטו ורשה

מירי קרון

מתיידדת עם העו"ש

למה את מפחדת לראות את ההוצאות שלכם? מה את חוששת לראות?

נחמה פרל