איזה כיף שאת איתנו : )

תעשו מזה סלט – לחג

שולו גולדמן, קונספט

הבדיחה הידועה מספרת על מרוקאית שהראו לה שולחן עם שלושה רגליים ושאלו אותה מה חסר.

"זה פשוט", היא ענתה. "סלטים"…

אז גם אלו שלא מהדרות בח"י סלטים, רוצות להתחדש בסלטים חדשים לשבת ובטח לחגים.

הנה כמה הצעות לסלטים מעניינים, ובעיקר למטבלים מעולים.

נסו להכין אותם בבית במקום לקנות מוכן – יותר בריא, יותר טעים!

חג שמח וצבעוני : )

סלט ירוק בניחוח הדרים 

המצרכים:

חסה קרועה לחתיכות

תפוח עץ אדום (היזהרו שלא יהיה קימחי)

תפוח עץ ירוק

2 אגסים

גבעול סלרי קצוץ דק

בצל סגול

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

100 גרם פקאן מסוכר

ההכנה:

חיתכי את הפירות בצורה נאה

סדרי אותם מעל החסה

הוסיפי את הבצל- פרוס

ואת האגוזים

לפני ההגשה שפכי מחצית מהכמות של רוטב "ויניגרט -הדרים" על הסלט.

רוטב ויניגרט – הדרים

שליש כוס שמן זית

2 כפות מיץ תפוזים

2 כפות חומץ טיבעי

2 כפות מיץ לימון

קליפה מגוררת דק משליש לימון

1 כפית גדושה חרדל

1 כפית גדושה דבש

1 כפית שטוחה סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס

סלט גזר צבעוני 

המצרכים:

5 גזרים מגורדים גס

2 גבעולי סלרי פרוסים דק

2 תפוחי גרנד

2 פלפל צהוב

2 פלפל אדום

1 בצל סגול

לחתוך את כל הפרות/ירקות לקוביות קטנות

לרוטב:

לערבב בקערית:

1/4 כוס חומץ

3 כפות שמן

1/2 כפית מלח

1/4 כוס סוכר חום

לשפוך על הסלט ולערבב בעדינות

*כדאי לתת לסלט לשהות במקרר שעה לפחות לספיגת טעמים

*ניתן להחליף את הסוכר בתחליף סוכר ולהפחית מעט את השמן והסלט דיאטטי להפליא….

להגשה אלגנטית:

לקלות על מחבת יבשה

100 גר' גפרורי שקדים

וחצי כוס שומשום

לכמה דקות בזהירות שלא יישרף

ולפזר מעל הסלט לפני ההגשה

– מטבל ירוק –

מתאים לכל סלט ירקות, סלט חסה או כרוב עם גרעינים וכו'

המצרכים:

חב' פטרוזיליה

חצי ראש שום קלוף

בצל בינוני

1/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס שמן זית

3 כפות מיונז

מלח ופלפל שחור

לטחון היטב בבלנדר.

נשמר במקרר כשבוע

לרוטב שום – שמיר החליפי את הפטרוזיליה בחצי חבילה שמיר

 רוטב חרדל דבש 

3 כפות גדושת מיונז

כף גדושה חרדל

2 כפות דבש

כף רוטב סויה

5 שיני שום כתושות

רוטב טריאקי 

לטגן בסיר קטן עם 2 כפות שמן

5 שיני שום כתוש

1/2 כוס סוכר

עד שהסוכר ייהפך לקרמל בהיר- זהירות שלא יישרף!

להוסיף:

כוס יין אדום יבש

כפית מלח

כף חומץ

פלפל שחור

גבעול סלרי קצוץ דק דק

לבשל כ- 5 דקות על אש קטנה.

רוטב צ'ילי

לערבב בכלי היטב עד שהסוכר נמס – 

1/2 כוס סוכר

כוס מים רותחים

להוסיף –

כפית מלח

1/4 כוס חומץ

כפית פפריקה מתוקה

1-2 כפיות צ'ילי גרוס

3 שיני שום כתוש


לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים –  לחצי כאן >>>

שולו גולדמן, להזמנות לאירועים 050-4146940

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה לקבל את כל הסודות של השפים ישירות למייל? הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי – וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!! להצטרפות לחצי כאן >>>

עושה קניות לחורף? תרוויחי יותר עם עמוד הקופונים שלנו! 5% לקניית ספרים ביפה נוף, 10% בקינדר טויס, 5% במרקם – ליצירות ליום גשום, 10% באהבה קטנה ועוד!!! הכל בלחיצה פה >>>

אולי יעניין אותך גם?

ארוחה עסקית

את מתחת או מעל לקו העוני?

מרים קטנוב

סיפורי יום יום

רופא שמתנהג באלימות

הניה שוורץ

מתלבשת עם רותה

המלצות למגפיים ומגפונים >>>

רותה

גוף בריא

אוהבת תינוקות? זה בשבילך!

רונית רוט (בשיתוף טיברלי)