האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

בייגל יוגורט – מתכון נדיר!

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

בלי שמרים, בלי לישה, בלי מיקסר, בלי התפחה, מערבבים קמח תופח עם יוגורט ותבלינים, והמאסה מוכנה. המרקם והתפיחה נוצרים מאבקת האפייה והיוגורט. הבייגל'ס מתקבלים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. המרקם נשמר גם יום או יומיים, ואפשר להקפיא ולחמם ועדיין המרקם יישאר מוצלח. טעים כמו שהוא, לטבילה במתבל או חתוך לסנדוויץ' עם ממרח וירקות וכדו'… ויש גם שדרוגים ושימושים נוספים…

החומרים הדרושים:

ל-4 בייגל'ס

1/2 1 – 2 כוסות קמח תופח או קמח (לבן, מלא 80% או כוסמין) + כפית אבקת אפייה

1 גביע יוגורט 200 מ"ל 3% או יוגורט יווני, אפשר גם ריוויון / שמנת חמוצה / גבינה לבנה

אפשר להוסיף גם ביצה

לתיבול –

1/4 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לבחירה – 1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס לתוספת פיקנטיות / 1/2 כפית טימין מיובש/  1/2 כפית שום גבישי / זעתר/ אורנו מיובש או תערובת תיבול אטלקית /שומשום/ זרעי פשתן/ גרעיני חמניה/ 2 כפות בצל מטוגן או מיובש / שום כתוש / טבעות זיתים

2 כפות שמן זית

לציפוי –

מלח גס

קצח / פרג

שומשום לבן או תערובת צבעים / זרעי פשתן / גרעיני חמנייה / פפריקה / זעתר / שום גבישי

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את הקמח ואבקת האפייה עם היוגורט, עד למרקם בצקי.

מוסיפים את התיבול הרצוי, ולשים יחד לבצק. ניתן להוסיף עוד קמח אם צריך.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, משטחים, מגלגלים לגליל, ויוצרים צורה של ביגל עם חור.

טובלים בקערה עם מים ולאחר מכן בצלחת עם הציפוי הרצוי ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-15-20 דקות, מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות ואופים עוד 5 דקות.

להגשה ושדרוגים:

  • מגישים עם רוטב פיצה, מתבלי גבינה, חומוס וטחינה, חמאה.
  • חוצים, מורחים גבינת שמנת או מיונז מתובל, מוסיפים חסה, מלפפונים פרוסים וסלמון מעושן או אבוקדו.
  • מוסיפים לבצק גבינה צהובה.
  • מרדדים את הבצק לעיגול מרודד בעובי חצי ס"מ ומטגנים במחבת חמה מ-2 הצדדים לקבלת מעין פיתה או בסיס לפיצה.
  • אופים את כל הבצק בתבנית מאורכת ואופים כמו לחם.

רוצה לקבל מתכונים וטיפים מהשפים שלנו ישירות למייל? 

הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי –

וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!!

להצטרפות לחצי כאן ←

סטיילינג: אליהו בכר

צילום: מירי שילוני

2 Responses

  1. נראה ממש טוב, פשוט, מהיר וקל.
    בעז"ה אנסה בהזדמנות להכין….

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה לקבל את כל הסודות של השפים ישירות למייל? הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי – וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!! להצטרפות לחצי כאן >>>

עושה קניות לחורף? תרוויחי יותר עם עמוד הקופונים שלנו! 5% לקניית ספרים ביפה נוף, 10% בקינדר טויס, 5% במרקם – ליצירות ליום גשום, 10% באהבה קטנה ועוד!!! הכל בלחיצה פה >>>

אולי יעניין אותך גם?

קולינריה מנצחת

טעם של בית: מרק גולש הונגרי עם בצקניות

ציפי כהן והקמפוס הקולינרי

קוראת בכתב

אופי של מנהלת

יהודית רובינשטיין, גרפולוגית

דור ראשון ודור שלישי על כוס קפה

על חסידי אומות עולם, אימהות ואהבה

מירי קרון

יושבת רגע

הקונספציה. בפנים >>>

שבי