האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

אחרי החגים? תגווני במטבח עם סינייה דגים

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

סינייה היא מנה נפלאה מהמטבח המקומי-ערבי המורכבת מדגים, קבב או ירקות, מוקרמת בטחינה בתנור. הטחינה בתנור מקבלת טעם חדש ומפתיע והקרמה מעודנת בקראסט, מעדן אמיתי, מזין ובריא.

הפעם בחרתי להשתמש בפילה דגים, ניתן להוסיף לדגים ירקות ים תיכוניים צלויים כמו חצילים, עגבניות, רבעי בצל, קישואים, כרובית, תפו"א, שיני שום. אפשר להחליף את הדגים בקבב דגים או קבב בשר, צלעות בשר צלוי וכדו' או להקרים בטחינה רק ירקות.

אחרי שתטעמו, בטוחה שתוסיפו את המנה הזאת לרשימת המתכונים הקבועה שלכם.

החומרים הדרושים:

4 פילטים של דג לבן כמו מושט, בורי, לוקוס, מוסר וכדו'

מלח, פלפל

מעט כמון

מעט כורכום

מעט מיץ לימון

בצל פרוס לשישיות

שום פרוס

שמן

להקרמה –

1 וחצי כוס טחינה גולמית

מיץ מ 1-2 לימונים

3 שיני שום

להגשה:

לבחירה – שקדים פרוסים או צנוברים

כפית סומאק

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. ממליחים את הדגים, מערבבים שמן עם תבלינים ומברישים את הדגים, מסדרים בתבנית.

2. מטגנים את הבצל ומפזרים מעל הדגים. ניתן לוותר על הטיגון אם אוהבים.

3. מכינים את הטחינה – מערבבים הכל יחד, אפשר במקל בלנדר. הטחינה צריכה להיות דלילה!! היא תסמיך באפייה. (טחינה מדי סמיכה תתפרק באפייה).

4. יוצקים את הטחינה מעל הדגים, מקשטים בשקדים פרוסים אם אוהבים. ואופים בחום גבוה של 250 מעלות כ10-15 דקות עד שהדג מוכן. מפזרים מעל סומאק ופטרוזיליה קצוצה. 

*אם בחרתם דג עבה כדאי להוסיף ירקות, אפשר לטבול את הדגים בקמח ולטגן קלות לפני ששמים בתבנית. את הירקות שמוסיפים, צולים בתנור לריכוך. מחברים יחד, יוצקים את הטחינה ומקרימים בתנור 10 דקות.

רוצה לקבל מתכונים וטיפים מהשפים שלנו ישירות למייל?

הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי

וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס! 🥙🥞🍜

להצטרפות לחצי כאן ←

3 Responses

    1. ניסיתי השבת ויצא מצוין!
      תודה על המתכון המקורי!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

אולי יעניין אותך גם?

כותבת שירה

קִדּוּשׁ לְבָנָה.

א. אריאל

חכמת ההמונות

יש לי בחילה—

רבקה

חכמת ההמונות

בעלי עם הפרעת קשב

אביבה

על הא ועל דאדא

הסוכה של רוחמה – עשרות שעות של עבודה!

מרים ליפשיץ