בסוד אגלה לכם שאני לא כל כך מתלהבת ממשלוחי מנות תוצרת עצמית. לא תמיד הם מגיעים במצב צבירה נעים ולפעמים עדיף כבר לקבל קופסת טונה עם חבילת שוקולד ונקטר מאשר… עזבו, אתם יודעים.
כל זה נכון כשמדובר בסתם ידידים ובני משפחה קרובים-רחוקים, אבל לכל אחת יש כמה כתובות שמהן נעים לה והיא שמחה לקבל משלוח תוצרת בית, ולהן היא אוהבת ושמחה להכין ולשלוח משהו מושקע וטעים באמת.
אין כמו לקבל צנצנות עם ממתקים קטנים, מזינים ואיכותיים שיתדלקו אותנו בימי הניקיונות של ערב פסח.
לפני פורים קל למצוא בחנויות החד פעמי צנצנות פלסטיק (זכוכית לא מומלץ להכניס למקפיא) חמודות וזולות בגדלים שונים. ממליצה לקנות סטים של שלוש, למלא בדברים הטעימים שתיכף תכינו, להכין בסיס מלבני מתאים מפוליגל או קרטון קשיח מצופה בנייר מתאים, בעזרת דבק חם להדביק את הצנצנות לבסיס, לארוז הכל בצלופן, להוסיף סרט וברכה חמה ו-שיחקתם אותה:)
חטיף שוקולד-קוקוס תפוזי מופלא
רק אוהדי השילוב הנ"ל בכותרת מבינים על מה המהומה. והפעם ההתרגשות כפולה: גם מהטעם וגם מקלות ההכנה.
פשוט מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, מפעילים במשך כמה דקות וכמעט סיימנו!
מומלץ להשתמש בתבניות מסיליקון כי מהן הכי קל לחלץ את הקוקוסים אבל אפשר להשתמש בכל תבנית צורה שיש. גם תבניות פלסטיק להכנת קוביות קרח מתאימות ומהן מחלצים את הממתקים כשהם קפואים לגמרי בדפיקה חזקה על השיש.
החומרים:
1/3 כוס קרם קוקוס איכותי או קצפת צמחית
1/3 כוס אבקת סוכר
2 כפות דבש
קורט מלח
200 גרם קוקוס
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
כף שמן
מעט תרכיז תפוזים או תמצית בטעם תפוז
אופן ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים במשך כמה דקות עד לקבלת מעין בצק לבן. מדי פעם מפסיקים את פעולת המעבד ומנגבים את הדפנות בעזרת לקקן.
2. יוצרים אצבעות או דוחסים לתבנית צורות.
3. מקפיאים למשך כעשרים דקות – חצי שעה או יותר אם יש צורך, ומחלצים.
4. ממיסים על בן מארי את השוקולד. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים את התרכיז או התמצית.
5. טובלים את חטיפי הקוקוס הקפואים בשוקולד או מזלפים עליהם מהשוקולד בעזרת כפית בצורה חופשית. מניחים על נייר אפיה להתקשות.
צילום: שושי סרקיס
סוכריות גומי
הילדים מתעלפים על סוכריות הגומי הקנויות וידוע לי גם על כמה מבוגרים שלא יוצאים לדרך בלי שקית גדושה מהם.
אין לי ספק שאחרי שיתוודעו לרשימת החומרים האיומים שבהם הם מלעיטים את עצמם ללא רחמים, גם המכורים הכבדים ביותר יצליחו להיגמל.
מצד שני, למה להיגמל אם אפשר להכין בבית סוכריות גומי יותר טעימות ואפילו בריאות?
ובכלום כלום כלום עבודה!
סוכריות גומי פרי – אטומות
החומרים:
1.5 כוסות תותים מרוסקים (אפשר מהקפאה)
2-3 כפות דבש או סוכר
2-3 כפות מיץ לימון
7 כפות ג'לטין
אופן ההכנה:
1. מניחים בסיר את מחית הפרי (חשוב להקפיד שהמחית תהיה חלקה לגמרי בלי חתיכות. מומלץ לטחון בבלנדר מקל או במעבד מזון), מיץ הלימון והדבש ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים שוב. מניחים לעמוד במשך כ- 15 דקות.
3. על אש בינונית מחממים את תכולת הסיר תוך כדי ערבוב עד שכל הג'לטין נמס. נזהרים לא להרתיח.
4. יוצקים את המסה (כדאי להיעזר בכוס חד פעמית) לתוך תבניות סיליקון בצורות שונות או לתבנית שטוחה, מעבירים למקפיא ל15 דקות, מוציאים ומחלצים או חותכים את משטח הג'לי לקוביות.
צילום: שושי סרקיס
סוכריות גומי מיץ פרי – שקופות
החומרים:
1 כוס מיץ פרי במתיקות הרצויה (מתרכיז תפוחים, דובדבנים וכד')
2 כפות מיץ לימון
6 כפות ג'לטין
אופן ההכנה – כנ"ל
אפשר לשלב צבעים ומרקמים.
מיני עוגיות פקאן
המתכון, כרגיל, הכי פשוט וקל שאפשר.
מה שהופך את העוגיות האלה לתכשיטים אלו שני דברים: הטעם – פקאנים נו, מה כבר יכול להיות, והצורה.
למעשה הכנתי עוגיות בשתי צורות. בצורת לבבות ובצורה עגולה עם מילוי קרמל. בשני המקרים העוגיות יפהפיות וטעימות ודורשות חברת שמירה צמודה ליד הצנצנת.
מומלץ להשתמש בסירופ מייפל אמיתי שהוא אפילו לא דומה לסירופ הדביק והצמיגי הפופולרי והמוכר.
החומרים:
100 גרם (כוס) אגוזי פקאן
2 כוסות קמח כוסמין אפשר 80 % מלא
1/2 כוס אבקת סוכר
3/4 כוס שמן
5 כפות סירופ מייפל
1 כף מים
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מצויד בלהב המתכת את הפקאנים עד לקבלת אגוזים טחונים לגודל של בין אבקה דקה לפירורים גסים.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים במשך כדקה עד לקבלת בצק. הבצק לא מתקבל כגוש אחיד אלא כגושים גדולים.
3. דוחסים את הבצק לתבנית סיליקון עם שקעים בצורת לבבות קטנים.
4. מכניסים למקפיא למשך כ15 דקות.
5. מחלצים בזהירות את העוגיות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
אפשרות עיצוב נוספת: דוחסים מהבצק לתוך מכשיר להכנת פלאפל ומשחררים על התבנית את הכדור הפחוס שנוצר. בעזרת המקל – הרגל של המכשיר – יוצרים באמצע הכדור חור. עושים זאת בזהירות ובתנועה סיבובית על מנת שהכדור לא יתפרק.
6. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ- 18 דקות רק עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב עדין. אחרי קירור העוגיות הופכות לפריכות.
קרם מייפל למילוי השקעים שבעוגיות – לבחירה
25 גרם שוקולד מריר
2 כפות קרם קוקוס
1 כף סירופ מייפל
אופן ההכנה:
מניחים במחבת קטנה את כל החומרים ועל אש קטנה ביותר ממיסים את השוקולד. מיד כשהשוקולד מתחיל להינמס מכבים את האש וממשיכים לערבב עד לקבלת קרם חלק.
פורים שמח, טעים ושפוי!
תגובה אחת
מגרה!