האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

4 קינוחים קלים עם חמאת בוטנים, ללא אפייה, לצפייה >>>

שבי רגע

עוגת חמאת בוטנים

אם אתם מחובבי החמאת בוטנים – זה בשבילכם!

4 קינוחים קלילים וטעימים עם חמאת בוטנים,

שלושה מהם אפשר להמיר בקלות לפרווה, עם קצפת צמחית במקום שמנת חלבית,

ושמן קוקוס/ מרגרינה/ נטורינה במקום חמאה.

את המתכון הכתוב המלא אפשר לראות פה.

לכבוד שבת קודש : )

4 Responses

  1. אפשר את המתכון הכתוב פשוט רק האתר שלך נפתח לי לפי ההגדרות שעשיתי בנטפרי

    1. מוס חמאת בוטנים:

      1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה קרה
      115 גרם חמאת בוטנים טבעית
      1/3 כוס (45 גרם) אבקת סוכר
      1 כפית תמצית וניל
      בוטנים קצוצים לקישוט

      הכנה:
      1. בקערה גדולה מקציפים את השמנת, תמצית וניל והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים פנימה את חמאת הבוטנים ומקפלים בעדינות עד לאיחוד מלא.

      2. מעבירים את המוס אל שק זילוף. מזלפים אל תוך כוסות הגשה. אם המוס דליל מדי, מעבירים את שק הזילוף לשעה למקרר להתייצבות.

      3. מעבירים את כוסות ההגשה אל המקרר עד להצייבות המוס. לפחות שעתיים.
      . לפי ההגשה מקשטים את המוס בבוטנים קצוצים (אופציונלי).

      הערות:
      • אם אתם לא משתמשים בחמאת בוטנים טבעית, חממו את חמאת הבוטנים שלכם במיקרו למשך 15-30 שניות כדי שיהיה נוח לקפל אל תוך הקצפת

      פאדג' חמאת בוטנים:

      2 כוסות (500 גרם) חמאת בוטנים, ללא סוכר
      6 כפות (80 גרם) סירופ מייפל
      1/3 כוס (110 גרם) שמן קוקוס
      1 כפית תמצית וניל
      קורט מלח
      1/4 כוס (30 גרם) בוטנים קלויים

      הכנה:
      1. משמנים תבנית 20X20 ס"מת מרפדים בנייר אפייה. מניחים בצד.

      2. בקערה גדולה מערבבים חמאת בוטנים, סירופ מייפל, שמן קוקוס, תמצית וניל ומלח.

      3. יוצקים את הבלילה אל התבנית, מורחים כך שתווצר שכבה אחידה. מפזרים בוטנים קצוצים.

      4. מעבירים למקפיא לשעתיים או עד להתייצבות. חותכים לריבועים קטנים ומגישים.

      הערות:
      • יש לשמור את הפאדג' במקפיא עד להגשה.

      עוגת גבינה חמאת בוטנים:
      לבסיס:
      270 גרם ביסקוויטים
      100 גרם (7 כפות) חמאה מומסת
      למילוי:
      525 גרם גבינת שמנת
      ½1 כוסות (187 גרם) אבקת סוכר
      1 כוס (250 גרם) חמאת בוטנים
      1 כפית תמצית וניל
      1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

      לגנאש השוקולד:
      2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה
      125 גרם שוקולד מריר

      הכנה:
      . במעבד מזון מעבדים ביסקוויטים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים שוב עד לאיחוד. מהדקים לתחתית תבנית קפיצית בגודל 24 ס"מ. מקררים בזמן הכנת המילוי.

      2. בקערת מיקסר גדולה טורפים גבינת שמנת ואבקת סוכר. מקציפים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים חמאת בוטנים, תמצית וניל ומערבלים שוב עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים את השמנת מתוקה ומערבלים עוד 2-3 דקות עד לקבלת מרקם חלק.

      3. יוצקים את תערובת עוגת הגבינה לתבנית הקפיצית. מקררים לפחות 6 שעות או למשך הלילה. אפשר גם להקפיא את העוגה.

      4. הכנת הגנאש: בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד קצוץ. נותנים לשבת במשך דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס והגנאש חלק.

      5. מצננים מעט ויוצקים על עוגת הגבינה. אפשר לצקת ישר לתבנית הקפיצית או לפתוח אותה ואז לצקת את הגנאש.

      מקררים לפחות שעה לפני ההגשה.

      • העוגה אינה מכילה ג'לטין ולכן היא לא תהיה יציבה במיוחד. לתוצאות טובות יותר מקפיאים את העוגה למשך שעה אחת לפני ההגשה.

      חיתוכיות שיבולת שועל שוקולד וחמאת בוטנים:
      200 גרם שיבולת שועל עבה
      140 גרם שמח שיבול שועל (שיבולת שועל טחונה)
      1 כוס (240 מ"ל) שמן קוקוס
      1/3 כוס (105 גרם) סירופ מייפל
      1/4 כפית מלח
      250 גרם חמאת בוטנים ללא סוכר
      280 גרם שוקולד מריר
      1 כפית תמצית וניל

      הכנה:

      . בקערה גדולה מערבבים שמן קוקוס, מייפל ותמצית וניל. מוסיפים שיבולת שועל וקמח שיבולת שועל ומערבבים עד לאיחוד.

      2. מרפדים תבנית בגודל 20X25 ס"מ בנייר אפייה. משטחים 2/3 מתערובת שיבולת השועל על גבי תחתית התבנית ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.

      .3 מניחים את השוקולד וחמאת הבוטנים בקערה חסינת חום. מניחים מעל סיר עם מים חמים-מבעבעים (בן מארי) וממסימים עד שמקבלים תערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת שיבולת השועל ומורחים בצורה אחידה

      4. מפזרים את יתרת תערובת שיבולת השועל ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.

      5. מחלצים תהתבנית וחותכים לריבועים.

      הערות:
      • יש לשמור את החיתוכיות במקרר.
      • אם אין לכם קמח שיבולת שועל, ניתן לטחון שיבולת שועל עבה לכדי קמח.

  2. מישהי יודעת אם אפשר להמיר את שמן הקוקוס בשמן אחר, קלאסי יותר?
    תודה מראש!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

להרקיד ולסחוף קהל זה בנשמה שלך? הצלחת אפילו לעשות כסף מג'ימבורי והפעלות? את רוצה לקפוץ לרמה הבאה להיות מרקידה שמרוויחה 3,500 ש"ח להרקדה? פייגי בורשטיין מג'מפר בקורס הכשרת מרקידות אסקטרא, שימי לב- 83% מבוגרות הקורס מרקידות בשטח! לקבלת סילבוס לחצי כאן>>> 9744169b@gmail.com

אולי יעניין אותך גם?

פשטידת תרד אישית

קולינריה מנצחת

פשטידות תרד אישיות

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

קולינריה מנצחת

חצילים ובטטות בטמפורה בתיבול ספייסי צ'ילי – מעולה לסעודה חגיגית

ציפי כהן והקמפוס הקולינרי

מדברות יהדות

חג הסוכות: המעגל שסוגר את הכל

הרב עמנואל ברנשטיין שליט"א

חכמת ההמונות

הזוגיות שלנו מורכבת, בטח בחגים

חיה