ערב שבת.
מרק מבעבע על הגז, סלמון משתזף בתנור, סלט אחרון נקצץ, ו… אין מנה אחרונה!
אין מנה אחרונה ויש אורחים…
לכבוד הרגעים הלחוצים האלו, ממליצה על הסופלה הביתי שלנו (שהומלץ לי על ידי מישהי שאינני זוכרת את שמה…).
רך, שוקולדי ומענג, וכשהוא חם – הוא מהדר ומענג את השבת.
מה צריך?
100 גר' שוקולד מריר
100 גר' מרגרינה
3 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס קמח
מה עושים?
ממיסים במיקרוגל את השוקולד + המרגרינה.
מערבבים בקערה ביצים, סוכר וקמח.
מערבבים ביחד את שתי הקערות.
מחלקים לתבניות סופלה אישיות – 3/4 מהכוס.
משהים את הכוסיות במקרר כמה דקות.
מכניסים לתנור למשך 8 דקות (160 – 170 מעלות) עד שרואים התקשות בחלק העליון.
ו… כמה טיפים:
אני מחליפה את המרגרינה בשמן, יוצא מעולה.
הכמות שיוצאת לא גדולה – מומלץ להכין מיד כפול.
חובה לעקוב אחרי מצב הסופלה בתנור – ברגע שהוא מתקשה מדי, הוא מאבד את הרכות שלו בפנים ונהפך לעוגת שוקולד פשוטה.
מגישים חם ו… מתענגים.
4 Responses
בכמה שמן את ממירה?
כמה יוצר מהכמות המקורית?
תודה
אני מכינה מראש כמות כפולה שיוצאת 200 גר' מרגרינה – כלומר חבילה שלימה,
חבילת מרגרינה אני ממירה ב3/4 כוס שמן.
יש כאלו שטוענים שאפשר להמיר חבילת מרגרינה בחצי כוס שמן, לא ניסיתי.
מהכמות המקורית יוצא 10 סופלה – תלוי בגודל של התבניות.
בהצלחה!
לפי מה את ממירה את המרגרינה בשמן?
כמה שמן את שמה?
ואו איזה כיף. תודה רבה!
רק להאיר שיש כאלו שנוהגים לא לחמם סופלה בשבת..
נדמה לי שאסור לאשכנזים (או חלקם לפחות) אבל שכל אחת תברר..
שוב תודה ויישר כח!