אחת השאלות הנפוצות שבהן אני נתקלת כל אימת ש"נתפסתי" בעבודה אוכלת סלט ולא סנדוויץ' עם גבינה (במקרה הטוב), או עם שוקולד (במקרה הפחות טוב..) היא: מאיפה יש לך זמן??
מודה, אין לי.
זמן הינו אחד המשאבים יקרי המציאות בימינו…
גם אני עובדת בבקרים, קמה בלילות, גם אני מבשלת ארוחות, מקפלת כביסות, מגהצת, מנקה, מתרוצצת בין רופא לחוג, למטפלת, לאבחון… ברוך ה'.
ובתוך כל העשייה המבורכת הזו, חשוב גם לעצור.
לשאול את עצמי: "מה אני צריכה עכשיו?" "מה נכון בשבילי?"
בשפת האימון קוראים לזה להיות ב-doing או להיות ב-being.
לאנשים מטרתיים (כמוני למשל), קל מאוד לשכוח את עצמם במרוץ החיים, או אפילו יותר מסוכן: להשלות את עצמם שעשיה ממלאה אותם.
שלא תביני לא נכון, יכול בהחלט להיות שעשיה עושה לך טוב, אבל בו זמנית היא מרוקנת את מאגרי האנרגיה שלך, היא שוחקת.
כשאישה מגיעה למצב שאין לה זמן ו/או כוח להכין לעצמה ארוחה (זה לא סותר את זה שהיא דאגה לכל המשפחה), זהו תמרור עצור!
תעשי פוס וצאי להתאווררות, צאי להטענה..
תני מעט חופש ל-doing, לעשיה, למטלות, להספקים, גם ברמה של שקט בראש ממרוץ המחשבות, ותהיי בנוכחות פשוטה, ב-being.
זה יכול להיות רק כמה דקות ביום, לנשום אויר נקי בחוץ בלי לעשות משהו תוך כדי, לקרוא ספר, להאזין להרצאה או פודקאסט מעניין, להכין לעצמי ארוחה מפנקת, לשחק עם הילדים על הרצפה, לצאת להליכה…
ההתכווננות היא למלא מצברים, להיות כאן ועכשיו עם כל החושים, לא במה היה, ולא במה יהיה, או מה עוד צריך לעשות היום וכדומה.
זה יכול להיות משהו בתחום הרוחני, הרגשי, המנטלי או הפיזי, תחשבי איפה הכי ריק ותשקיעי שם…
תשאלי את עצמך: האם יש מקום לעצמי בתוך כל הפעולות שלי?
תקבעי לך עוגן שעליו את לא מוותרת, כמו הסכם בינך לבין עצמך, פגישה שלא מבטלים..
התוצאה ה(לא מאוד) מפתיעה היא שהאנרגיה עולה, הלחץ יורד ואת נהיית יותר פרודוקטיבית (פרדוקסלי?), יותר מחוברת לעצמך, נהנית מהעשייה, ובכלל מהחיים..
אז נכון, ערב פסח אמרנו? הכי קל ללכת לאיבוד בין ים המטלות והמטליות, אבל אל תוותרי על עצמך. את חשובה. מאוד.
ארוחת בזק לערב פסח –
לזמנים כאלה שממש אין זמן למותרות, אך הזנה עדיין נשארת בראש סולם העדיפויות,
אני שומרת במקפיא ירקות קפואים* – הכי כיף כשיש לקט מגוון, אבל גם עם שעועית ירוקה למשל זה עובד נהדר.
מחממים מחבת עם שמן זית.
מרוקנים לתוכה תכולת שקית ירקות קפואים (אין צורך בהפשרה מוקדמת)
נותנים כמה דקות להפשרה מהירה ומקפיצים בתוספת מנת חלבון,
זה יכול להיות: ביצים / טופו / גבינה קשה (חלומי/בולגרית וכו') / פרוסות קטנות של דג (גם שאריות משבת עובר) / שימורי טונה / חזה עוף וכו'.
אפשר להסתפק בתוספת מעט מלח, או לגוון עם תבלינים ורטבים.
מנה כזו לצד כל סוג של פחמימה (כאן לא צריך אותי בשביל רעיונות בערב פסח )
תהיה ארוחה מזינה, משביעה, כזו שתטעין אותך באנרגיה, בעיקר בגלל עצם הידיעה שהקדשת לעצמך זמן ומחשבה.
*אפשר כמובן גם לחתוך ירקות טריים או להשתמש בשימורים.
הכנות קלות ונעימות וחג כשר ושמח!
למדריך שריפת שומנים ללא כושר וללא דיאטה לחצי כאן>>>
חוסמת? שלחי בקשת הצטרפות למייל: 0527146863@yaelifestyle.co.il
תגובה אחת
כתבת יפה ומדויק על המצב שלנו היום כנשים רצות מתרוצצות, מפרנסות מגדלות וכוכ וכו
אני שמעתי דבר יפה מאישה חכמה
תעשי לפי היכולות שלך כך לא יהיה לך אכזבות מעצמך ותהי רגועה טובה ונעימה לסביבה
בהצלחה לכולם!