עונת החתונות עוד מעט מסתיימת, אבל לכל אלו שעדיין צריכות להכין מנה אחרונה לשבע ברכות (או לחילופין לחסל את שקית התותים הקפואים מהמקפיא שעובר אוטוטו המרה לפסח) – קבלו מנה אחרונה מרשימה וטעימה!
מצרכים:
מוס תות
- 1/2 1 כוסות תותים טריים או קפואים (מופשרים, ללא הנוזלים)
- 1 מיכל ריצ' (250 מ'ל)
- 3 כפות פודינג וניל
- 1/2 2 כפות אבקת סוכר
רוטב תות
- 1 כוס תותים טריים או קפואים (מופשרים, ללא הנוזלים)
- 2 כפיות סוכר
שכבת פירורים
- 150 גרם ביסקוויטים
אופן ההכנה:
1. מוס תות: טוחנים את התותים במעבד מזון/ או בעזרת בלנדר מוט עד למרקם אחיד.
2. בקערת מיקסר מקציפים את הריצ' עם הפודינג וניל למשך 30 שניות.
3. מוסיפים את התותים הטחונים ואת אבקת הסוכר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם יציב.
4. רוטב תות: טוחנים את התותים והסוכר במעבד מזון/ או בעזרת בלנדר מוט עד למרקם אחיד.
5. פירורים: טוחנים את הביסקוויטים לפרורים גסים, במעבד מזון עם להב סכין או ידנית ( – להכניס את הביסקוויטים לשקית הקפאה ולרסק בעזרת מערוך או כלי כבד אחר).
6. הרכבה: לפני ההגשה מסדרים בכוסות קינוח שכבה של רוטב התות, פרורים, ומוס תות.
ניתן להכין גם את מוס התות בפני עצמו, ללא הרוטב ושכבת הפירורים.
2 Responses
האם אפשר להרכיב את המוס לא רק לפני ההגשה?
כלומר להרכיב ולהקפיא מראש?
תודה על המתכון נראה נהדר!
את הקינוח השלם עם שכבות הפירורים ורוטב תות אי אפשר להקפיא.
אפשר להכין את המוס מראש ולאחסן במקפיא בקופסה אטומה היטב כדי למנוע ספיגת ריחות מהמקפיא ולשמור על המרקם עד שבועיים – שלושה. קחי בחשבון שהמרקם יהיה שונה מעט לאחר ההפשרה.
בהצלחה!