לאלו שמתחילות כבר לחשוב על תפריט לסעודת פורים, או למי שרוצה לגוון בתוספות סעודת השבת.
פשטידת הקישואים הזאת, לקוחה מספר המתכונים של סבתא חיה, מהסבתות הפולניות שהכינו כל יום שלוש מנות לארוחת צהריים של יום יום.
הפשטידה מככבת אצלנו בספר המתכונים המשפחתי ומקבלת בלי סוף מחמאות.
מה צריך?
4 קישואים
3 בצלים גדולים
כוס קמח
1 אבקת אפיה
חצי כוס שמן
3 ביצים
כף אבקת מרק בצל או מלח ופלפל שחור.
איך מכינים?
מאדים את שלושת בצלים עד שיקבלו גוון שקוף.
מגרדים את הקישואים בפומפייה גסה,
מערבבים את כל החומרים יחד,
ויוצקים לתבנית. (2 תבניות אינגליש קייק, או 30 תבניות אישיות – תלוי בקוטר).
אופים במשך שעה מכוסה, לקראת סוף האפייה מסירים את הכיסוי.
טועמים, ונהנים!