פחזניות 'שוקולד שוקולד', בדיוק כמו השם שלהן, הן פחזניות שמלאות בשוקולד עסיסי מכל הכיוונים –
שוקולדי, מתקתק וטעים.
בצק הקראנץ' שמניחים מעל הפחזניות לפני האפייה תורם מאוד לטעם, לפריכות ולמראה.
לבצק רבוך לפחזניות:
250 גרם (כוס +כף) חלב (או מים או חלב סויה לגרסה הפרווה)
250 גרם (כוס +כף) מים
200 גרם חמאה (או מרגרינה)
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
10 גרם (כפית) סוכר
10 גרם (כפית שטוחה) מלח
450 גרם ביצים (9 ביצים)
לקראנץ' שוקולד:
100 גרם חמאה רכה או מרגרינה
120 גרם (4/3 כוס) סוכר חום בהיר (מומלץ לטחון אותו)
100 גרם (כוס פחות 4 כפות) קמח
20 גרם (2 כפות) קקאו
לקרם שוקולד:
220 גרם שוקולד מריר קצוץ
250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה או צמחית
2 כפות קפה
200 מ"ל (מיכל פחות 2 כפות) שמנת מתוקה או צמחית – מוקצפת
אופן הכנת הקראנץ':
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד.
מניחים את בצק הקראנץ' על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה דק מאוד בעובי 4 מ"מ.
מעבירים למקפיא לשעה וחצי.
אופן הכנת הבצק:
מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו
בסיר קטן שמים את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח.
מביאים לרתיחה עדינה מעל להבה בינונית ומבשלים עד שהחמאה נמסה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים מיד בעזרת כף עץ או לקקן. מבשלים 2 דקות נוספות (כדי לאדות כמה שיותר נוזלים – כך הבצק יכיל פחות נוזלים באפיה והפחזניות תהיינה יבשות וחלולות), אחרי 2 דקות מתקבל בצק אחיד שנראה כמו כדור.
מורידים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה או עם וו ההקצפה.
מערבבים במהירות בינונית כ-8 דקות, לקירור הבצק. (אם מוסיפים את הביצים לבצק חם, הן תתחלנה להתבשל מה שיפגע בפוטנציאל ההתנפחות של הבצק בהמשך.)
מוסיפים ביצה אחת בכל פעם. לא מוסיפים את הביצה הבאה עד שהביצה שלפניה נטמעה לחלוטין בבצק.
ממשיכים ללוש כדקה נוספת לקבלת בצק מבריק, דביק והומוגני. כדי לדעת שהבצק הצליח, מושכים כלפי מעלה את וו הגיטרה או וו ההקצפה, ורואים שנשאר עליו מעין V של בצק. דרך נוספת לבדוק היא לקחת כדורון בצק לשים אותו בין האצבע והאגודל ולראות שהוא נדבק ונמתח, ויוצר מעין מראה של מסטיק.
מעבירים את הבצק הרבוך לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס"מ או ללא צנתר בכלל. מוציאים מהמקפיא את בצק הקראנץ' וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של הפחזניות שזילפנו. מניחים בעדינות את בצק הקראנץ' מעל.
מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות, מכניסים את הפחזניות ואופים כחצי שעה עד שהן יבשות קלות וחלולות. מקררים היטב.
אופן הכנת הקרם:
בסיר קטן מחממים את השמנת עד סף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ.
טוחנים את התערובת בבלנדר מקל, מוסיפים את הקפה וממשיכים לטחון לקרם חלק ומבריק.
מקפלים את הקרם לשמנת המוקצפת. מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול או כוכב מאוד קטן.
אופן ההרכבה:
חוצים את הפחזניות לרוחבן וממלאים עם הקרם.
הפחזניות ללא הקרם נשמרות בהקפאה עד חודש ועם הקרם עד 48 שעות במקרר.
רוצה לקבל מתכונים וטיפים מהשפים שלנו ישירות למייל? 🥐🌯🥖
הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי –
וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!!
2 Responses
הפחזניות בתמונה יוצאות חומות שוקולדיות ובמתכון הבצק לבן… ניתן להמיר 50 גרם קקאו במקום קמח כדי שהן יהיו חומות?
הפחזניות בהירות, רק הציפוי הקראנצ'י חום, והוא עוטף את כל הפחזנית