עוגה מעולה לשבת, לאירוח ולשמחות. מרשימה ומשובחת, מוגשת כקוביות יפות ומשורטטות.
העוגה מורכבת מ-3 שכבות לא גבוהות של בצק פריך, שוקולד וקרם חלבה לבן ומבריק. לאחר האפייה, מקררים את העוגה וחותכים ממנה קוביות יפות ומשורטטות או מלבנים קטנים ומדויקים. טעימה להפליא.
החומרים:
לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1/2 1 כוסות סוכר
100 גרם מרגרינה
כ-1/3 כוס שמן
70 גרם קוקוס
2-3 כפות יין מתוק
לשכבת השוקולד האמצעית:
200 גרם שוקולד מריר (אפשר שוקולד לאפייה)
2 כפיות קפה
1/3 כוס סוכר
4 כפות שמן
6 חלמונים
6 חלבונים ועוד 2/3 כוס סוכר
1 כוס קמח
לציפוי חלבה מבריק:
250 גרם חלבה
50 גרם מרגרינה
כף תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
הכניסי את החומרים לקערה כפי הסדר, לושי ועבדי לבצק. שטחי בתבנית מלבנית בינונית מרופדת בנייר אפיה.
הכנת שכבת השוקולד:
* המיסי בלהבה נמוכה מאוד את השוקולד, שמן, קפה וסוכר. כבי את הלהבה, הוסיפי חלמונים וערבבי לתערובת חלקה.
* בקערה נפרדת הקציפי את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
* אחדי יחד את שתי התערובות, הוסיפי קמח, צקי על משטח הבצק, אפי בחום בינוני של 180 מעלות כ-30 דקות.
(נעצי קיסם – אם הוא יוצא יבש, סימן שהעוגה מוכנה. אם הקיסם רטוב – אפי עוד כמה דקות), קררי את העוגה.
הכנת שכבת החלבה:
פוררי את החלבה, והמיסי אותה בלהבה נמוכה יחד עם המרגרינה והווניל,
שפכי על העוגה האפויה, בצורה אחידה.
טיפטיפור לחיתוך ישר ומדויק של עוגה –
הקפיאי את העוגה. הפשירי חלקית וחתכי קוביות יפות ומשורטטות בעזרת סכין חדה רטובה מעט במים רותחים, הרטיבי את הסכין מידי כמה פרוסות.
טיפטיפור העוגה אפויה מבחוץ וכמעט נשרפת, אך מבפנים עדיין רטובה?
הכניסי את העוגה לתנור מחומם היטב מראש ואפי בחום של-180 מעלות כ-20 דקות, העוגה מתייצבת ומקבלת צורה, ואז כדי שתהיה אפויה היטב מבפנים, הנמיכי את חום התנור ל-170 (או 160, תלוי בחום התנור), ותני לה עוד כמה דקות בפנים למרקם מושלם.
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
קורסי פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל רחבי הארץ.
כתבי לי ל: a0527603117@gmail.com
ניפגש : )
מירי
11 Responses
נראה מעולה
הקוקוס בשכבת הבצק חובה/ יש במה להמיר אותו? לא אוהבים אצלינו קוקוס…
למה גם מרגרינה וגם שמן? במה אפשר להמיר אותם?
נראה מעולה, ממש עושה חשק להכין.
מעדיפה להמנע משימוש במרגרינה,
ניתן להמיר אותה? בבצק הפריך ובקרם החלבה. אשמח לתשובה.
ל-ד ששאלה אם הקוקוס בבצק חובה.
ניתן להשמיט.
לברוריה ששואלת למה גם שמן וגם מרגרינה.
השמן הוא במקום 100 גרם מרגרינה נוספים שהושמטו מצורך של בריא.
נ.ו ששואלת אם ניתן להמיר מרגרינה בשמן.
תשובה: בשביל להוריד מרגרינה או להמיר במשהו אחר צריך מתכון מדויק. באפיה יש כללים מדויקים שאם נחליף סתם זה יכול להרוס את המרקם של הבצק ולא יצליח.
ולמשקיעות בבריאות- יש לי קורס דיגיטלי בעלות של 87 שקלים בנושא "בצק הקסם" שזהו בצק פריך ללא מרגרינה שיש בו תהליך עיבוד מסוים שנותן מרקם של פריך פריך, ומתאים למלא סוגי של עוגות,עוגיות,פשטידות,עוגת מספרים ובעצם לכל מאפה שנשתמש עם בצק פריך.
עוגה מרשימה אפשר להחליף את החלבה בממרח בוטנים או משהו אחר? לא אוהבים אצלי חלבה.
העוגה נראת טוב,
לא הרבה מידי כוס וחצי סוכר לפריך?
הכנתי את העוגה יצאה טעימה אבל הבצק נראה לא אפוי מספיק ולא יפה . לדעתי צריך לאפות את הבצק כ10 דקות.
איך שומרים? ניתן להפיא? מניחה שצריך לשמור בקרור, כמה זמן ישמר במקרר?
נראה כמו מתכון מלפני עשרות שנים, כאשר רק נשים בשלו ואפו.
למה לכתוב מתכון שבו כל הפעולות בלשון נקבה?
האתר מיועד בעיקר לנשים, ולכן מרבית הכתבות בו, בכל התחומים, מנוסחות בלשון נקבה.
אפשר להכין בתבנית טארט ?