אחרי כל הקינוחים המורכבים שתכיני,
בסוף הכי טעים זה הביסקוויטים הטחונים עם השוקולד…
אז הנה שדרוג לכדורי השוקולד הבסיסיים,
ומתברר שמביסקוויטים + שוקולד (טוב, וגם קצת שמנת),
יכולה לצאת עוגה יפיפייה, מעולה גם למנה אחרונה.
תוכלי להמיר לפרווה עם שמן קוקוס/מרגרינה במקום חמאה, ועם קצפת צמחית במקום השמנת בגנאש.
המתכון המלא, פה במקור.
(בגלל זכויות יוצרים אנחנו לא יכולים לכתוב את המתכון המלא פה).
לכבוד שבת קודש!
5 Responses
אפשר את המתכון כתוב?
זה המתכון:
מצרכים: לעוגה:
500 גרם ביסקוויטים/פתי בר
150 גרם אגוזי מלך/אגוזי לוז/שקדים, קלויים (אופציונלי)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
150 גרם חמאה
1/2 כוס אבקת קקאו (50 גרם)
1 כוס (240 מ"ל) קפה/מים
לגנאש:
120 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
הוראות הכנה:
1. מרסקים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות. מניחים בקערה גדולה. אם אתם משתמשים באגוזים, קוצצים אותם ומוסיפים לקערה. מניחים בצד.
2. בסיר מניחים סוכר, חמאה, אבקת קקאו ומים/קפה. מחממים על אש בינונית ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 5-6 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
3. יוצקים את הסירופ שוקולד על הביסקוויטים ומערבבים עד שהכל מצופה.
4. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית 24 ס"מ. מהדקים בחוזקה כדי לשטח את העוגה. מכניסים למקרר תוך כדי הכנת הגנאש.
5. הכנת גנאש השוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום. בסיר קטן מחממים את השמנת, כאשר מתחיל לרתוח מורידים מהאש ויוצקים על השוקולד. נותנים לעמוד במשך 1-2 דקות ומערבבים עד להמסה וקבלת מרקם חלק.
6. יוצקים את הגנאש על העוגה ומעבירים למקרר למשך 2-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
נראה טעים ונשמע קל!
תודה
רציתי לדעת אם אני אכין את זה רק עם שוקולד חלב, האם הטעם יהיה מתוק מדי, כי אני לא ממש אוהבת שוקולד מריר, תודה
תודה