האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מעולה לארוחת חול המועד קלילה: סירות בטטה ממולאות

ציפי כהן צילום: שושי גרינוולד

מנה חלבית מרשימה וקלה להכנה, מתאימה גם לארוחת חול המועד כתוספת או כמנה קלילה.

החומרים:

בטטות גדולות

חצי כוס שמן זית

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

50 גרם גבינה צהובה

חצי כוס שמנת מתוקה לבישול (100 מ"ל)

להקרמה וקישוט:

50 גרם גבינה צהובה

עירית קצוצה

רבע כוס שמן זית

1. שוטפים היטב את הבטטות ומקרצפים את הקליפה.

2. מברישים בשמן ואופים הבטטות בתנור ב-200 מעלות טורבו חצי שעה.

3. מצננים מעט את הבטטות וחוצים ל-2.

4. מרוקנים את הבטטה מהקליפה בזהירות, מבלי לפגום בקליפה, ומעבירים את התוכן לקערה.

5.. מועכים את הבטטות עם מזלג. מוסיפים – מלח, פלפל, שמנת מתוקה, וגבינה צהובה, ומערבבים.

6. ממלאים את קליפות הבטטה בפירה הבטטה עם הגבינות, מחליקים ומפזרים מעל גבינה צהובה.

מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות,

מפזרים מעל מעט עירית קצוצה.

גיוונים –

ניתן להוסיף בצל מטוגן, פטריות ולגוון עם גבינות מלוחות.

למנה פרווה, ניתן להחליף את הגבינות, בגבינות סויה, או להשמיט את הגבינות לגמרי, ולהוסיף בצל מטוגן, ניתן להוסיף גם פירה תפו"א, פטריות, בשר טחון מטוגן מפורר וכו'.

רוצה לקבל מתכונים וטיפים מהשפים שלנו ישירות למייל?
הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי –
וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס! 
להצטרפות לחצי כאן ←

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

מפאת קדושת המועד לא יאושרו תגובות במהלך החג, אלא רק לאחריו. חג שמח!

אולי יעניין אותך גם?

ailxepress

דירת ארעי? ככה תקנו בשבילה בזול

פנינה ריימונד

קולינריה מנצחת

חצילים ובטטות בטמפורה בתיבול ספייסי צ'ילי – מעולה לסעודה חגיגית

ציפי כהן והקמפוס הקולינרי

קולינריה מנצחת

קטאייף במילוי בשר

אתי מלכה, הקמפוס הקולינרי

נותנת מקום

פרק 27: מגובה השרפרף

שרי וולך