חול המועד זה זמן מאוד מיוחד –
מצד אחד חג – מזמין אוכל חגיגי,
מצד שני – אפשר לבשל אוכל טרי ולהגיש ישר מהתנור/ מחבת/ סיר
וכן, אין מה לעשות, אין כמו אוכל טרי…
מצד שלישי לא בא לנו לבלות את כל הזמן במטבח,
ומצד רביעי מי יכול להכניס עוד ארוחה אחת של עוף ותפו"א?
אז למען ההרגשה החגיגית שלי ושל הילדים,
אנחנו מכינים בחול המועד ארוחות קלילות יותר, מגוונות יותר,
וכן, הילדים שותפים מלאים בהכנות….
אז הכי קל, כיף ופשוט לפתוח מנגל, וזה הכי מתאים אם יש לכם חצר או מרפסת גדולה,
אבל גם מנגל חשמלי מתאים פה בהחלט, ואם גם את זה אין – אז טוסטר בשרי או צליה בתנור במצב גריל.
התפקיד שלי זה להכין בשרים מטובלים לגבר התורן שעומד על המנגל.
חוץ מזה קונים פיתות, סלטים כמו חומוס, טחינה, מטבוחה ואפשר לקנות,
צ'יפס אפשר לטגן ואפשר לאפות, והכי חשוב – אל תוותרי על סלט ירקות ענק.
פינוק נוסף שלי הוא חציל על האש, חם וטרי:
עוטפים את החציל בשתי שכבות של נייר כסף ושורפים אותו מכל הצדדים,
פותחים אותו על צלחת ומזלפים שמן זית, מיץ לימון, מלח, וכוסברה/ פטרוזיליה קצוצה.
אם אני רוצה ארוחה דומה אבל קצת יותר מצולחתת ומכובדת,
אז פיתות (בסוד נגלה שפעם הכנתי פיתות במחבת והשמחה היתה עצומה…)
סלטים – כמה שאוהבים וכמה שיש כוח להכין, אבל חובה סלט ירקות ענק או סלט חסה טוב,
או סלט עגבניות עם בצל סגול וכוסברה קצוצה עם שמן זית, מלח, וגרעיני חמניות
ואל תשכחו לפנק עם קצת חריף וחמוצים- זה ממש מתבקש : )
מנה ראשונה: חומוס – בשר
חומוס, עדיף ביתי (2 כוסות גרעיני חומוס מבושל, 1/2 כוס טחינה גולמית, 1/4 כוס שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 1/2 כוס מים, מלח, כמון, – לטחון בבלנדר להוסיף עוד קצת מים לפי הצורך)
3 בצלים גדולים פרוסים
קילו חזה עוף חתוך לקוביות
אפשר להמיר חלק מהעוף בכבד/ נתחי פרגית/ קוביות בקר הודו – אפילו מבושל
כמה שיני שום פרוסות
סלסילת פטריות – לבחירה
מטגנים את הבצל (והפטריות) במחבת ומוציאים לקערית, מטגנים את נתחי העוף עד השחמה, מחזירים את הבצל ומוסיפים תבלינים יבשים בנדיבות:
פפריקה מתוקה, חריפה, מעושנת, כמון, כורכום, ראס אל חנות, גריל עוף או כל תערובת תיבול
מטגנים עוד דקה ביחד.
מסדרים את החומוס עם שקע באמצע על צלחות קטנות אישיות או במגש מרכזי
ומניחים את הבשר מעל.
מנה עיקרית
שיפודי פרגית – בגריל, בתנור הביתי עם תיבול עסיסי
עראייס– רבעי פיתות אפויות (בחום נמוך- 150 מעלות) ממולאות בבשר טחון.
העיסה חייבת להיות שומנית לכן צריך לטחון בשר עם קצת שומן (פלאנקן) או להוסיף לעיסה בצל מטוגן עם שמן
חוץ מזה מוסיפים – ביצים, כמה שיני שום כתושות, כף חרדל, כוסברה קצוצה, כמון, ראס אל חנות ופלפל חריף – אם אוהבים)
מגישים עם טחינה.
אם יש בארוחה הרבה ילדים אני מוסיפה שניצלונים או שניצלונים בטמפורה – בלילה שמורכבת מביצים, קמח, מים מלח ושום גבישי, וקצת אבקת אפיה.
מטגנים בשמן עמוק וציפוי 'מתנפח' לשמחת הילדים.
וכמובן אם כבר פתחנו צ'יפסר או סיר עם שמן לטיגון עמוק – אז צ'יפס, דחוף.
תוספת נוספת – שיפודי ירקות
קוביות של חצילים, קישואים, פלפלים, בטטות, בצל סגול, שרי.
משחילים את הירקות על שיפודים, מניחים בתבנית ומזלפים שמן זית מתבלים במלח גס וטימין יבש ואופים בגריל עד השחמה מעדן!
שיהיה חג שמח ומלא במשפחה ובאור!
ותרשו לי להוסיף הפעם משהו…
אני כותבת עכשיו בצום גדליה את הפוסט הזה וכולי מתמלאת באווירת החג, בשמחה ובמשפחתיות,
ואני נהיית קצת עצובה…
עצובה בשביל אלו שאין להם לא שמחה ולא הרגשה חגיגית…
אני עובדת בשנה האחרונה מלבד בקייטרינג, גם ב"עזר מציון", מנהלת את המטבח בירושלים.
בכל יום אנחנו מוציאים כמעט 300 מנות של אוכל לבתי החולים
וזה חוץ מהקפיטריה שמחלקת קפה ועוגה לכל דורש –
32,000 פרוסות עוגה בכל חודש!!!
מחר, יום שני יצאו מכאן מהמטבח חבילות ארוזות ל – 65 משפחות של חולים אונקולוגיים
עם סיפורים קשים, קשים מאוד….
האוכל החם (ל-3 ימים) הוא רק חלק קטן מהמעטפת שניתנת למשפחות החולים:
מתנדבות, פעילויות, בייביסיטר לילדים שבבית, אוכל לשבת ולחג, ואפילו גיהוץ,
וגולת הכותרת – מאגר תרומות מח עצם.
אני לא עובדת ביח"צ ואני לא בקיאה בנתונים,
אבל אני יודעת שכל עלויות הפעילות של הארגון בכלל, ושל המטבח – עליו אני אחראית – הן עצומות….
רק לשם דוגמא, כל דגימה של מח עצם עולה 180₪ ויש כאלה עשרות אלפים בחודש (!)
אז כן, גם אני לקחתי על עצמי לתרום ולהתרים בשביל "מגבית הימים הנוראים"
ואני אודה לכל מי שישתתף איתי ועזור לי לעזור לעם ישראל
וכן, כל תרומה תתקבל בברכה,
ואם נהנית מהמתכונים שלי עד היום, את יכולה לקחת את זה גם בתור הכרת הטוב אישית : )
ושתמיד תזכו להיות מהנותנים!
שנזכה שהזכויות האלו יעמדו לנו ביום הדין, והקב"ה ייטיב לנו את החתימה,
ונזכה לגאולת הכלל והפרט!!!
בברכת גמר חתימה טובה ובשורות טובות –
שולו
לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים – לחצי כאן >>>
קייטרינג קונספט – לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940