מרק הונגרי מנחם בטעם של בית, מתאים גם כארוחה שלמה. קוביות בשר נימוח עם ירקות ובצקניות הנקראות במקור נוקרלך או שפצעלך. את השפצלעך מכינים בעזרת מכשיר ייעודי שנראה כמו מגרדת עם ידית גדולה, הנקרא מכשיר שפצלי. אפשר להשתמש גם בפומפייה גסה, או לצקת בצקניות עם כפית.
מצרכים:
2 בצלים חתוכים לקוביות
1 ק"ג בשר לגולאש חתוך לקוביות (צלעות מספר 2, כתף 5 או שריר 8)
4-5 שיני שום
4-5 תפו"א חתוך לקוביות או מיני תפו"א מקולפים
4-5 גזרים חתוכים לטבעות
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה – לבחירה
מים רותחים
לנוקרלך (בצקניות קלאסיות):
2 כוסות קמח לבן
2 ביצים
3/4 כוס מים
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה (ניתן להשתמש גם בסיר לחץ).
- מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הכיוונים להזהבה.
- מוסיפים את שיני השום והפפריקה, ממשיכים לטגן מעט, לפתוח את טעמי הפפריקה.
- מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כ-3 ס"מ מעל הבשר ואת התבלינים, מכסים לשעה וחצי על אש נמוכה.
- מוסיפים את ירקות השורש החתוכים. טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים נוזלים לפי הצורך. מבשלים עוד כשעה וחצי עד שהכל מתרכך.
- מכינים את הבצקניות: מערבבים בקערה את חומרי הבצקניות לבלילה צמיגית וסמיכה. מרתיחים מים עם מלח. "מגרדים" את הבצק דרך מכשיר השפצלי או פומפייה, כמות חלקית בכל פעם, ומבשלים עד שהבצקניות צפות מעל המים, מוציאים עם כף מחוררת ומעבירים לקערה.
- מגישים את מרק הגולש עם תלולית יפה של השפצעלך.
- להגשת התבשיל, מפחיתים מעט מכמות המים.
צילום: שושי גרינוונלד
רוצה לקבל מתכונים וטיפים מהשפים שלנו ישירות למייל?
הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי –
וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שלא תרצי לפספס! 🥐🥣🍨
2 Responses
לגולש לא שמים סלרי.!
יש אנשים שמוסיפים מעט קימל.
גנבו לי את התגובה מה שרציתי לכתוב כתוב בהערה הקודמת
ההבדל בין מאכלים הוא בתיבול. בהרבה תבשילים הקימל הוא תבלין "מוכרח" …