האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מקפיאות לשבת חלק שישי – פשטידות

שולמית גולדמן, קונספט

סוג נוסף של תוספות שמצדיקות הקפאה מבחינתי – זה פשטידות.

בדרך כלל הן דורשות הכנה מסוימת, זה לא תפו"א שמתבלים ומכניסים לתנור,

וזה גם לא "הולך" בכמות גדולה,

כלומר בסוף כל סועד לוקח פרוסה במקרה הטוב'

אבל הן יפות, טעימות, ומגוונת את הטעמים והשולחן.

באופן כללי, כדי להקפיא מומלץ לאפות בתבניות קטנות או במאפינס,

לארוז היטב, ולהפשיר בחימום טוב ממש, כלומר פלטה חזקה או חימום בתנור.

חשוב! השתדלו לחמם כמה שפחות פעמים.

אחת הפשטידות הטעימות והקלות להכנה –

פשטידת בטטה

החומרים:

2 ק"ג בטטה

6 ביצים

2 א. אפיה

3 כוסות קמח

כוס שמן

מלח, פלפל שחור, שום גבישי,

טימין יבש/ רוזמרין – לבחירה

אופן ההכנה:

מגרדים את הבטטות גס, מערבבים עם שאר החומרים, אופים ב 3 תבניות אינגליש קייק

או בכ – 15 תבניות מאפינס.

יאפצ'וק –

קוגל תפוחי אדמה ובשר, והפעם עם טוויסט של ירקות נוספים,

מה שייתן לנו פשטידה ב 3 שכבות – 3 צבעים.

החומרים לבסיס:

6 תפו"א קלופים מגורדים דק

5 ביצים

מלח ופלפל שחור

1/4 כוס שמן

מערבבים ומחלקים ל-2 קערות.

לקערה 1 מוסיפים:

בטטה בינונית/ 2 קטנות

1 גזר מגורדים דק 

לשטח ב -2 תבניות אינגליש קייק.

למלית הבשר:

300 גר' בשר בקר / הודו טחון

2 שיני שום כתושות

כפית חרדל

2 ביצים

ראס אל חנות – לבחירה

2 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

לערבב לעיסה ולהניח בעדינות בתבניות

מעל השכבה הכתומה.

השכבה העליונה:

להוסיף לקערה השנייה של התפו"א:

2 קישואים מגורדים עם הקליפה וסחוטים היטב

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה

4 כפות פירורי לחם

לערבב היטב

להניח מעל מלית הבשר

לזלף מעט שמן

לאפות עד השחמה נאה בחום של 200 מעלות.

והיות שאני לא מתאפקת….

 אז הנה מתכון חדש שהכנתי  לסדנה מקסימה עם מיה קינן – "מתכונים כוזריים"

 הפשטידה הזו עשירה ויוקרתית כיאה לבית המלוכה בכוזר והיא "פשטידת 4 צבעים" החביבה על הנסיך מיכאל…

אפשר לאפות אותה 4 שכבות בתבנית אינגליש קייק או לאפות כל צבע בנפרד בתבניות מאפינס קטנטנות ולסדר על מגש כל צבע בשורה נפרדת,

אפשר גם לקנות טארטלטים מלוחים ( נמכר בחניות למוצרי אפיה) למלאות ולאפות,

ולקבל מגש פשטידות יוקרתי ( מתאים במיוחד לבר)

ולמרות שכל הנראה בבתי המלוכה אכלו בעיקר בשר,

הפשטידה חלבית – כי חלבי הכי טעים….

פשטידת 4 הצבעים – חלבי

החומרים ל – 3 תבניות אינגליש קייק

מערבבים בקערה גדולה:

6 ביצים

3/4 כוס קמח

3/4 כוס פירורי לחם

1 אבקת אפיה

250 גר' קוטג'

200 גר' גבינה צהובה מגורדת

 500 מ"ל שמנת מתוקה

מחלקים את התערובת ל- 4 קעריות.

לקערית אחת מוסיפים:

300 גר' ברוקולי מופשר ומסונן היטב ומפורר לפרחים קטנים

מלח, פלפל שחור גרוס, ושום גבישי.

לקערית שנייה מוסיפים:

2 בטטות בינוניות, מגורדות גס.

מלח, פלפל שחור גרוס, ומעט טימין יבש

לקערית שלישית מוסיפים:

בצל  גדול קצוץ דק

תפו"א מגורדים גס – סחוטים מנוזלים

מלח , פלפל שחור גרוס, 1/2 כפית כורכום

לקערית הרביעית מוסיפים:

100 גר אוכמניות מופשרות 

100 גר' חמוציות

2 בצלים קצוצים דק

2 כפות סילאן, מלח, פלפל שחור, 

100 גר' גרעיני חמניות

 שומשום לזרייה

הרכבת הפשטידה:

מרפדים תבניות בנייר אפיה ומשמנים אותם מעט.

מניחים בעזרת כף את השכבה הצהובה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 לאפיה של 10 דקות,

מוצאים, ומוסיפים בעדינות את השכבה הכתומה, אופים 10 דקות נוספות,

מוציאים, ומוסיפים בעדינות את השכבה הירוקה, אופים 10 דקות נוספות,

מוציאים ומוסיפים את השכבה הסגולה, זורים מעל שומשום, מורידים את החום ל-150 מעלות ,

ואופים עוד כ- 40 דקות עד שהפשטידה מתייצבת (אפשר לנער בעדינות את התבנית כדי לבדוק).

שימי לב, התמונות להשראה בלבד.

8 Responses

  1. וואו!!!
    פשטידת 4 הצבעים מגרה בהחלט….
    אני הולכת להכין…
    רק לא כתבת כמה תפו"א, לפי מה?
    ואיזה כמות יוצאת מהמתכון הזה?

    1. כתוב בהתחלה זה ל 3 תבניות אינגליש קייק
      בתפוחי אדמה נשמט בטעות :
      2-3 תפו"א

      בהצלחה!!!!

  2. ממש תודה על כל המתכונים.
    מהנסיון שלי, פשטידות עם ירקות יוצאות מימיות אם מקפיאים אותן.
    איפה הטעות שלי?
    צריך להכניס קפוא לתנור? קודם להפשיר?

    1. בשום אופן לא להפשיר! זה הסוד!
      רק להכניס לתנור מחומם פשטידה היישר מהמקפיא ולאפות היטב, כך הנוזלים מתאדים תוך כדי.
      אם יודעים מראש שמיועד להקפאה, אפשר לקצר מעט את האפייה הראשונית.
      (מנסיון רב גם עם קוגל תפו"א)

  3. לכן חייבים לחמם היטב ואפילו לאפות מכמה דקות כדי שהנוזלים יתאדו

  4. שושי, יש לך עוד פרטים על הסדנה מתכונים כוזריים?
    או פשוט עוד מתכונים כוזריים מעניינים..:))

    1. מצטרפת…
      הכתבה מעניינת ומוסיפה ידע, אבל זה החלק שהכי תפס אותי 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

את יודעת שאת מוכשרת. את יודעת שאת יכולה להגיע למשכורת של חמש ספרות בקלות >>>

אם את מוזיקאית בנשמה, המפגש הזה בול בשבילך >>>

זהו, נמאס לך! כמה אפשר לרדוף אחרי לקוחות??

אולי יעניין אותך גם?

מתלבשת עם רותה

לפני לידה? עוד המלצות לבגדים בשבילך

רותה

עוגות גבינה אישיות

חלבי עם מירל

חגיגת מתכונים חלביים לשבועות/ קייטרינג מירל רוזנבוים

קייטרינג מירל רוזנבוים

מחפשת עבודה

איך עזרתי לאביגיל לא להחליף עבודה

נר, מגבת, פרחים

על ריפוי ועל עיסוק

חיבוק, ריח ובר בצק – ככה תרגיעו אותם

קיקי שפיגלמן

תמונות במטבח

עיצוב פנים

מטבח מחודש בתקציב מינימלי!

פערי רינגל