בגדול אני לא אוהבת לאפות.
מתכונים לעוגות אמורים להיות מדויקים.
אפילו המידות הרגילות הן בעצם לא נכונות, כי מי שאופה ברצינות שוקלת את כל המוצרים.
כן, גם את הביצים. קונדיטוריה היא מדע מדויק.
אני פחות מתחברת….
אבל מה עושה אמא יהודייה שצריכה לספק לבני ביתה עוגה לשבת??
מאלתרת.
אז "התלבשתי" על מתכון ישן שקיבלתי פעם מדודה שלי – רחל – שאין שני לה!!!
ובכל שבוע ניסיתי אותו בווריאציה אחרת.
אני עדיין מנסה דרך אגב, לפעמים זה מצליח לי ולפעמים לא.
את מה שהצליח הבאתי לכן פה.
איך זה קשור לסדרה של מקפיאות??
בגדול, כל העוגות טובות מאוד בהקפאה.
ואת בהחלט מוזמנת לאפות אפילו ביום ראשון ולהקפיא, ולהרגיש שהתחלת להתכונן לשבת.
רק תארזי את העוגות היטב, אני מעדיפה להקפיא כבר חתוך.
מתכון לעוגה בסיסית:
(מתאים לתבנית חד פעמית רגילה)
4 ביצים
2 כוסות קמח
1 א. אפיה
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
לערבב הכל ולשפוך לתבנית.
לפזר 100 גר' אגוזי מלך קצוצים/ פקאנים
ולאפות בחום של 180 מעלות –
עד שקיסם יוצא יבש.
כשמוציאים את העוגה מהתנור, והיא ממש חמה,
לפזר בנדיבות סירופ מייפל.
לעוגת קפה:
להוסיף 2 כפות קפה מגורען,
להחליף את מיץ התפוזים ביין מתוק,
אפשר להוסיף תמצית רום.
לפזר גפרורי שקדים במקום האגוזים ולאפות.
לזלף סירופ מייפל / שוקולד.
לעוגת שוקולד משובחת:
להמיס 200 גר' שוקולד מריר במיקרוגל או בתוך שקית במים רותחים.
להוסיף לתערובת.
ולהחליף את מיץ התפוזים ביין מתוק,
לפזר אגוזי מלך ולאפות.
לאחר האפייה לזלף סירופ שוקולד.
לעוגת תפוחים משובחת:
להוסיף לתערובת של העוגה:
4 תפוחי גרנד קלופים ופרוסים,
לפזר מעל העוגה 100 גרם בוטנים טבעיים גרוסים/ אגוזי מלך,
לערבב 1/2 כוס סוכר ו 2 כפיות קינמון,
לפזר מעל העוגה ולאפות.
לזלף מעט סירופ מייפל.
לעוגת שוקולד צ'יפס
להוריד מהמתכון הבסיסי את האגוזים והסירופ,
להוסיף חבילה של שוקולד צ'יפס –
1/3 בתוך התערובת
ו- 2/3 מעל, אחרת הכל שוקע בתחתית.
אופציה שניה: להמיר את הסוכר בכוס שוקולית,
ולהוסיף שוקולד צי'פס מעורב שחור-לבן
את המתכון הזה, דרך אגב, אני שולחת להמון מסיבות בביה"ס/ בחיידר בתבניות מאפינס –
לא נרשמו תלונות…. ; )
לעוגת פיצוחים משובחת
מוסיפים לתערובת כף קינמון
מפזרים מעל תערובת פיצוחים מכל מה שאוהבים:
שקדים פרוסים/ גפרורים, אגוזים, פקאנים, בוטנים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, חמוציות
(את החמוציות מומלץ להשרות מעט במים רותחים ולסנן' אחרת הן מתייבשות יותר מידי ונשרפות)
לזלף על העוגה החמה סירופ מייפל או סירופ קרמל מלוח.
תיהנו : )
שולו
לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים – לחצי כאן >>>
קייטרינג קונספט – לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940
16 Responses
נשמע חלום- רגע ולא צריך להקציף את הביצים?
לא,
ביצים שלמות.
אפילו לא צריך מיקסר, אני מערבבת עם מטרפה ידנית רק כדי שלא יהיו גושים של קמח.
מה זה בעצם 'מטרפה ידנית'?
בלנדר מקל?
אני כשיטה של עצלנים – עושה עוגה עם מתכון של עוגיות שוקולד ציפס ואח"כ חותכת לריבועים – במקום לעשות כדורים, זה היה העוגה הכי טעימה בסיום בכיתה של הבן שלי 🙂
אשמח למתכון
מקסים!
מעניין לנסות את כל הגרסאות
ראשית תודה !! הלוואי ויצא לי טוב…
שונאת אפיה ןלא אופה בכלל.
שנית אשמח להסבר איזה גודל תבנית המתכוני, אינגליש קייק??
והכוסות? חד פעמי הפשוטות???
תודה מראש.
הי שולו
המתכונים שלך נראים מגרים אחד אחד!
רציתי לשאול- יש לך אולי מתכונים לעוגות בלי ביצים?
אני יודעת שביצים באפיה זה ממש לא בריא
ואני רוצה לאפות עוגות טעימות בלי ביצים
יש חיה כזאת?
סליחה, מה לא בריא בביצים באפיה?
כמעט כל העוגות נאפות עם ביצים.
כנ"ל מאפים מלוחים שונים…..
???
הי, מה זה תבנית רגילה?
תבנית רגילה- R31
חד פעמית בגול דומה ל דף A4
בהצלחה!
עושה חשק לנסות כל שוע וריאציה אחת לפחות….
מגרה ומחכה כבר להכין ולטעום
תודה שולו!
מה הטריק הסודי?
ניתן להחליף את השמן בחמאה? אם כן, כמה?
יש תחליף למיץ תפוזים? אני לא משתמשת בד"כ.
מה זמן האפיה של העוגה הבסיסית? לא צויין במתכון.
תודה