האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מנה מושלמת: גלילי עראייס על שיפוד

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

גלילי עראייס על שיפוד

קבלו מתכון לעראייס הכי טעים ומושלם שיש, כזה שממלאים בבשר טחון עסיסי ומתובל היטב וצורבים על מחבת לקבלת קריספיות מושלמת וטעם עשיר ומיוחד.

מגישים מנה מופלאה זו לצד סלט עגבניות חריף מפנק וטחינה, ונהנים מארוחת צהריים שתשאיר את כולם בטעם של עוד!

עראייס זו מנה מהמטבח הלבנוני שנקראת עראייס או ערוסה (תלוי את מי שואלים), בפשטות מדובר בבשר טחון בתוך פיתה. הפיתה יוצאת מהמנגל פריכה במיוחד, ושומרת על העסיסיות שלה. כל המיצים שיוצאים מהבשר נספגים בפיתה, וככה מקבלים מנה ממש מוצלחת.

לגיוון ומראה מיוחד השתמשתי בטורטיות במקום פיתה, ופטנט שלי למנה עסיסית וטעימה במיוחד – להוסיף בצל מטוגן וחציל קלוי.

החומרים הדרושים:

500 גר' בשר בקר טחון עם אחוז שומן גבוה

1 בצל בינוני קצוץ ורצוי מטוגן

חצי כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה טריים קצוצים

חציל קלוי קלוף

חצי סלסלת פטריות קצוצות ומטוגנות לבחירה

תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס

חצי כפית פפריקה, חצי כפית כמון

2 שיני שום כתושות

חבילה טורטיות או פיתות

שיפודים

שמן זית 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל החומרים לעיסה חלקה, ולשים 2-3 דקות בהתמדה.
  2. ממלאים טורטייה בבשר – מניחים כמות מתערובת הבשר לאורך הטורטייה, ומגלגלים צמוד. מניחים בתבנית וממשיכים כך עד למילוי כל התערובת.
  3. פורסים את הטורטייה לפרוסות עבות ושוות, ומשפדים על שיפוד לאותו כיוון.
  4. מחממים את המנגל או מחבת פסים היטב, אם משתמשים במחבת פסים משמנים בשמן זית וצולים כ-2-3 דקות מכל צד. אם צולים על המנגל, מברישים בשמן זית לפני שמניחים על הרשת, ומברישים שוב לפני שהופכים.
  5. ניתן להשתמש בפיתות במקום טורטיות, חוצים כל פיתה ל-2 או 4, ממלאים בתערובת הבשר שכבה לא עבה מדי וצולים על המנגל או על מחבת פסים.
  • ניתן לאפות גם בתנור חם מאד, בחום של 230+ מעלות כ-5 דקות או עד שהבשר משנה את צבעו מבפנים.

מסקרן אותך לגלות את הסודות של השפים הגדולים?

אם את –
– שואפת לפתח את הבישול הביתי לרמת גורמה תוך רכישת פרקטיקה נרחבת בתחום
– רוצה ליישם תהליכי עבודה נכונים ומקצועיים ולייצר פרזנטציות מרהיבות במטבח
– חולמת להגיש לשולחן את אומנות הבישול במיטבה
– מחפשת מקום לימוד מקצועי מבלי לוותר על אורחות החיים שלך
זה בדיוק בשבילך!
קורס בישול גורמה לנשים – כשר למהדרין!
חוויה מקצועית ברמה בין לאומית בקמפוס הקולינרי

נותרו מקומות אחרונים, מכאן את משריינת לך מקום >
לפניה דרך הוואטסאפ >>>
או חייגי ישירות למשרד – 02-652-2227 לאה נחמני

צילום וסטיילינג: שושי סרקיס

5 Responses

  1. המתכון הזה הוא של רון יוחננוב ואת לא יכולה לקחת את הקרדיט אליך ולפרסם בשמך ולא לכתוב מה המקור!!!

    1. את המתכון קיבלנו מציפי כהן, הקמפוס הקולינרי,
      ייתכן שיש לרון יוחננוב מתכון דומה.

    2. מצטרפת.
      מכירה גם את המתכון של רון יוחננוב.
      חשוב לתת קרדיט:)

    3. תגידו, אתן רציניות?
      ואם יש לרון יוחננוב מתכון דומה, זה אומר שהקמפוס הקולינרי העתיק ממנו?
      אולי בכלל יוחננוב קיבל את הרעיון משף אחר?
      אגב, הלכתי לבדוק, זה מופיע באתר שלו, והרעיון דומה אבל המתכון שונה.
      בטוחה שגוף כמו הקמפוס הקולינרי לא היו מתלכלך על העתקת מתכון
      ומסתבך בתביעות של זכויות יוצרים שיכולות להגיע לעשרות אלפי שקלים.

  2. המתכון לא אותו מתכון בכלל
    ואם אתן מתכוונת לצורת ההגשה
    זה הופיע גם בגליון של טעימות לפני כמה שנים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

להרקיד ולסחוף קהל זה בנשמה שלך? הצלחת אפילו לעשות כסף מג'ימבורי והפעלות? את רוצה לקפוץ לרמה הבאה להיות מרקידה שמרוויחה 3,500 ש"ח להרקדה? פייגי בורשטיין מג'מפר בקורס הכשרת מרקידות אסקטרא, שימי לב- 83% מבוגרות הקורס מרקידות בשטח! לקבלת סילבוס לחצי כאן>>> 9744169b@gmail.com

אולי יעניין אותך גם?

טקסט מהאתר של בלומי

ממומן

ראיונות

40 שנה, אלפי מבחנים, עשרות אלפי נשים, ועכשיו גם בדיגיטל!

שבי

מרגישה יובש פנימי : (

קולינריה מנצחת

טעם של בית: מרק גולש הונגרי עם בצקניות

ציפי כהן והקמפוס הקולינרי

מחפשת עבודה

מרוויחה 2,000 ש"ח בחודש