מה עושים כשמבשלים בלי זמן, כוח,
ועדיין צריך,
כי מגיעים למשל אורחים,
או שאפילו את מתכננת אירוח,
אבל לא באמת רוצה לעבוד קשה??
זה הזמן ל –
חצי – חצי!
חצי קנוי חצי מוכן.
חומרי גלם חצי מוכנים
עם תוספת ביתית של טעם ומראה מושקעים.
את הרעיון הבסיסי קראתי בספר של אביגיל מייזליק, שם היא מפרטת איך קונים גלידה חלבית בסיסית ומשדרגים אותה בקלות עם כל מיני תוספות.
אז למה לא לעשות אותו דבר עם סופגניות?
קונים במאפיה סופגניות ריקות וממלאים/ מצפים בכל תוספת שעולה על דעתכן:
קרם וניל/ גנאש שוקולד/ ריבת חלב עם בוטנים מלוחים/ סירופ קרמל מלוח/ קרם פירות יער.
אפשר לחצות את הסופגנייה ולמלא בשכבות של קרם ופירות ואז לתקוע שיפוד כדי לשמור על כל ה"קונסטרוקציה"
אני רק מזכירה שיש חניות של מוצרי אפיה עם דברים מדהימים.
אם רוצים אפשר למלא את הסופגנייה עם טחינה / חומוס /חריף / איולי חרדל וקבב או המבורגר / פרוסת נקניק משובח, אפשר גם עם כבד / כבד קצוץ וכמובן קצת חסה וירקות ממש כמו לחמניית המבורגר.
בכל השנה אני קונה קרואסון ריק – אפשר לבקש בלי ציפוי מתוק, ומכינה מזה מנות פתיחה/ ראשונות מדהימות בשריות או עם דגים: סלמון מעושן, קבבוני סלמון/ טונה מעושנת, סביצ'ה, סלט טונה שווה…..
אותו דבר עם טורטיות –
כל מילוי, חלבי/ בשרי / דגים שעולה על דעתכן מתאים והשימוש בהם קל ופשוט.
אפשר להגיש טורטיה שלמה – זה ממש מנה או שני חצאים, או לחתוך לפרוסות כמו סושי.
במה ממלאים?
מליות קרות: גבינות שמנת/ אבוקדו/ ממרח טונה עם ירקות, וכמובן כל התוספות הכתובות למעלה.
מליות חמות: (אני אופה את הטורטיות כמה דקות אחרי המילוי) רוטב פיצה עם כל התוספות האפשריות – זיתים/ בצל/ פטריות/ פסטו/ ירקות קלויים, וכמובן גבינה צהובה, אפשר גם גבינות נוספות.
אפשר גם למלא בפירה בטטה, לאפות, ולהגיש עם פטריות מוקרמות.
כן, הבנת נכון, זה תחליף מעולה לבלינצ'ס! עם כל תוספת בשרית כמו שכתבתי למעלה, ואפילו עם בשר טחון שמטוגן עם בצל וקצת ירק ותבלינים.
חומר גלם נוסף וזול יותר – פסטה.
אחרי שבישלת את סוג הפסטה הרצויה לפי ההוראות אפשר ל"הלביש" עליה הכל…
כמה פעמים כבר הכנתי אירוע שלם שהיה מורכב כולו מפסטות ב-8 סוגים. יש יותר כמובן:
פסטה עם ירק מוקרם עם שמנת
* בצל – מטוגן בחמאה עם יין לבן וטימין, מלח ופלפל שחור
* פטריות עם בצל – מטוגן בחמאה, אבקת מרק פטריות מלח ופלפל שחור
* ברוקולי – מטוגן בחמאה עם בצל, שום, מלח פלפל שחור
* קוביות בטטה מטוגנות בחמאה עם שום, רוזמרין, מלח ופלפל שחור
* וכמובן גם רוטב עגבניות מוקרם גם הוא עם שמנת.
* פסטה עם ירקות מוקפצים: שעועית ירוקה, נבטים, כרוב, פלפלים, פטריות ועוד.
מקפיצים כל ירק בנפרד, מערבבים עם רוטב טריאקי, מלח, פלפל שחור, שום גבישי, ואפשר גם קוביות גבינה מלוחה.
פסטה עם טונה – קר:
מוספים טונה משימורים, מלפפון חמוץ, בצל סגול, קוביות פלפלים צבעוניים, זיתים שחורים, רוטב שום שמיר או שמן זית, לימון, מלח, פלפל שחור.
פסטה עם טונה – חם:
מטגנים בנפרד: רצועות בצל, פטריות טריות פרוסות, קוביות סטייק טונה (קפוא), כשהטונה מוכנה מוסיפים למחבת המון תיבול, (זה דג תפל) אבקת מרק פטריות ומעט מים, מבשלים כ-2 דקות ומערבבים הכל.
פסטה עם עדשים ועישבי תיבול:
מבשלים עדשים ירוקות כ-10 דקות במים, אפשר גם עדשים שחורות, מוסיפים: בצל מטוגן, בצל סגול, פטרוזיליה וכוסברה קצוצה אני אוהבת להוסיף גם נענע אגוזי מלך גרוסים וגרעיני חמניות מתבלים בלימון, מלח , פלפל שחור.
אפשר גם פסטה בשרית
* פסטה בלונז
* פסטה עם חזה עוף – כמו עם הטונה רק עם קוביות חזה עוף.
* בשר טחון מטוגן עם בצל, פטריות, כוסברה קצוצה, קוביות פלפל אדום פלפל חריף – אם אוהבים, מתבלים בפפריקה מתוקה ומעושנת, גריל עוף וראס אל חנות.
מקווה שהבנת את העיקרון….
ולא, אל תגידי לך הכל מתגלץ' מהשרוול
גם את יכולה
תנסי,
תעזי
מקסימום תצליחי….. : )
לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים – לחצי כאן >>>
שולו גולדמן, להזמנות לאירועים 050-4146940