מאפה קליל ומושלם מבצק פיצה אפוי, תחליף נהדר לדונאטס מטוגנים. תוכלו להשתמש באותו בצק ולהכין ממנו גם למאפים, לחמניות או סהרונים במלית שוקולד, גבינה ועוד, וגם לשטוח ולמרוח מעל תוספות מתוקות כמו שוקולד או גבינה עם אגסים לפיצות מתוקות.
החומרים הדרושים:
לבצק פיצה בסיסי לקינוחים
1 ורבע כוסות מים פושרים
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
4 כפות שמנת מתוקה (או שמנת פרווה לבישול)
חצי ק"ג קמח (3 וחצי כוסות)
חצי כף מלח
שמן זית להברשה
תבנית שקעים
לגלייז
50 גר' חמאה מומסת
מיץ מלימון סחוט
175 גר' אבקת סוכר
אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את החומרים לפי הסדר, מערבבים עם זרוע ה-K עד שמתאחד, מחליפים לזרוע הלישה, ולשים כ-8 עד 10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש, הנמתח היטב. מברישים היטב בשמן זית, מכסים בניילון נצמד, ומשאירים לתפיחה עד להכפלת הבצק.
מרדדים את הבצק, קורצים עיגול בקוטר של תבנית השקעים, ועיגול פנימי בקוטר הפנימי, מניחים בתוך תבנית השקעים, מברישים בשמן זית ומתפיחים.
אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה קלה ומצננים.
מערבבים את מרכיבי הגלייז, טובלים בגלייז ומשאירים לייבוש.
לגיוון ניתן לטבול בשוקולד מריר, חלבי או לבן מומס.
רוצה לקבל מתכונים וטיפים מהשפים שלנו ישירות למייל? 🍩🍹🧆
הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי –
וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!
צילום מנוחי הכסטר