האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

חצילים ובטטות בטמפורה בתיבול ספייסי צ'ילי – מעולה לסעודה חגיגית

ציפי כהן והקמפוס הקולינרי

מנה שכולם אוהבים. מתאים מאד להגיש בין הסלטים, כמנת פתיחה או כתוספת.

ניתן להגיש בצורת סירות/ צ'יפסים או קוביות לפי הטעם האישי.

החומרים הדרושים:

חציל קטן מבריק ומוצק

1-2 בטטות קטנות וצרות אפויות או מבושלות עד לחצי ריכוך

לטמפורה – 

1 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס קורנפלור

1 ביצה

1 כוס מי סודה קרים

מלח ופלפל

חצי כפית כורכום

רבע כפית כמון

שמן לטיגון עמוק 

לתיבול:

כוס רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות כוסברה קצוצה

חצי כפית כמון

כפית סלרי קצוץ

שן שום קצוצה

רבע פלפל אדום קצוץ

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הבטטה. חותכים את הירקות לרבעים, צ'יפסים או קוביות.

2. מערבבים את חומרי הטמפורה במטרפה ידנית, למרקם נוזלי אבל סמיך! בודקים שהתערובת מספיק סמיכה, שתישאר שכבה יציבה על הירק. ומעבירים את הירקות לבלילה, מערבבים היטב עד שהירקות יהיו מצופים לגמרי.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. כשהשמן רותח, מוציאים רצועת ירק מצופה בבלילה ומחליקים לתוך השמן הרותח, מכניסים לשמן בכל פעם כמה יחידות ולא את הכל יחד! מטגנים להזהבה, מכל הכיוונים. מוציאים את הרצועות המטוגנות ומעבירים לכלי עם נייר סופג, או לרשת עם נייר סופג מתחת. ניתן להיעזר במלקחיים.

4. מערבבים את חומרי הרוטב, ומביאים לרתיחה, מערבבים ומכבים את האש. מצננים. ניתן לטחון את התערובת במקל בלנדר.

5. מגישים את הירקות בתיבול הרוטב.

  • את הרוטב ניתן להכין מראש ולשמור במקרר.
  • את הירקות מומלץ לטגן לפני ההגשה ניתן להכין יום מראש, לשמור בבלילה ולטגן למחרת.
  • אם צריך לטגן מראש, ניתן לחמם בתנור לקבל את הפריכות מחדש, או על פלטה עם חצי כסוי, כדי למנוע רטיבות.
  • ניתן להשיג אבקת טמפורה, המצריכה רק תוספת של מים, לקיצור התהליך.

צילום: שושי גרינוולד

רוצה לקבל מתכונים וטיפים מהשפים שלנו ישירות למייל?

הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי

וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס! 

להצטרפות לחצי כאן ←

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

מפאת קדושת המועד לא יאושרו תגובות במהלך החג, אלא רק לאחריו. חג שמח!

אולי יעניין אותך גם?

מדברות יהדות

חג הסוכות: המעגל שסוגר את הכל

הרב עמנואל ברנשטיין שליט"א

קולינריה מנצחת

קטאייף במילוי בשר

אתי מלכה, הקמפוס הקולינרי

קולינריה מנצחת

מעולה לארוחת חול המועד קלילה: סירות בטטה ממולאות

ציפי כהן צילום: שושי גרינוולד

ailxepress

דירת ארעי? ככה תקנו בשבילה בזול

פנינה ריימונד