האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מעדן לחג: חלת דבש וצימוקים מקמח כוסמין

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

במיוחד לסוכות, חלת דבש בטעם מופלא, שבטח תאמצו לכל השנה!

קמח הכוסמין המעולה של רובינפלד, מועיל לעיכול קל, ללא תחושת כבדות אופיינית לאחר אכילת קמח לבן,

הטעם ומרקם המתקבל מושלם אוורירי וטעים כמעט ללא טעם אופייני של קמחים מלאים.

מכיוון שקמח כוסמין סופח יותר מים, וזה גם תלוי בטמפרטורה, יש להוסיף את המים בהדרגה.

החומרים הדרושים:

8 כוסות קמח כוסמין מלא או 80 אחוז (1 ק"ג).

3/4 כוס דבש

4 ביצים

1  כוס שמן

1 ו-3/4 כוסות מים חמימים

2 כפות שמרים יבשים

2 כפיות מלח

3/4 כוס צימוקים מושרים ובדוקים

להברשה: ביצה טרופה עם מעט מים, מלח וסוכר

למריחה לאחר האפייה: רבע כוס דבש או סוכר

רבע כוס מים

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערת המיקסר את השמרים, הסוכר, כוס מים, ביצים, דבש וקמח לפי הסדר. מפעילים את המיקסר עם זרוע הלישה ומתחילים לערבב, מוסיפים מחצית מכמות השמן ומלח ואם יש צורך מוסיפים עוד מים בהדרגה עד לקבלת בצק נח ואלסטי. מוסיפים את הצימוקים ויתר השמן וממשיכים ללוש במהירות בינונית 10 דקות. בודקים שהבצק אלסטי ונמתח. משמנים את הבצק ומכסים בניילון נצמד את הקערה, משאירים להתפחה במקום חמים עד שיכפיל את הנפח (אפשר בתנור שחומם לחום של 30 מעלות).
  2. אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, מעבדים אותו מעט כדי להוציא את האוויר, מחלקים לחלקים שווים לחלות או לחמניות אישיות, קולעים את הבצק, מורחים את הביצה ומשאירים לתפיחה נוספת.
  3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, אופים 10-15 דקות ללחמניות, או 30-40 דקות לחלות. בודקים אם החלה קלילה וכשדופקים מלמטה יש צליל חלול.
  4. לקליעת חלה או לחמנייה עגולה כמו בתמונה, קולעים צמה ארוכה מ-3 רצועות, ומאחדים את הקצוות לעיגול, מסדרים באופן שיראה עגול מושלם ואחיד מכל הכיוונים.
  • ניתן להקפיא את החלות ולהפשיר לפני החג, טעים מאד להניח לחימום על הפלטה לפני הסעודה ולהגיש חם.

רוצה לקבל מתכונים וטיפים מהשפים שלנו ישירות למייל?

הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי,

וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס! 

להצטרפות לחצי כאן ←

צילום: שושי גרינוולד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

לימודים זה רק בסיעור מוחות. אל תתפשרי על פחות >>>

גם את שייכת לקהילה שלנו, נכון? שימי ❤ אנחנו שולחות פעמיים בשבוע בשני וחמישי. לא קיבלת? תבדקי בקידומי מכירות או בספאם

אולי יעניין אותך גם?

פלסטר

חכמת ההמונות

שמעת על 'אמפטיגו'?

שושי

חלבי עם מירל

רטבים לסלט – ויש לך בסיס לחג!

מירל רוזנבוים

מדברות יהדות

חג הסוכות: המעגל שסוגר את הכל

הרב עמנואל ברנשטיין שליט"א

סיפורי יום יום

מתארחת או מאחרת בסוכות? חובת קריאה!

הניה שוורץ