האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

הצעות חמות: מעדן לחם שום ובייגל מתוק

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

מקלות לחם שום מגולגל

מאפה חלבי מופלא בניחוח וטעם של שום. מכיוון שהמאפה נילוש עם שמנת, חלב ושמן ברכתו מזונות.

הפשילו את השרוולים והכינו עם הילדים, רצוי להכין כמות כפולה, כי המאפים מתחסלים תוך דקה…

מצרכים לבצק:

50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים

1 ק"ג קמח לבן

200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

2 ביצה

5 כפות סוכר

כפית מלח

3 שיני שום כתושות

כף שום גבישי

חצי כוס שמן

2 שמנת חמוצה

חלב לפי הצורך

לציפוי

1 ביצה טרופה

ממרח שום לציפוי:

5 שיני שום כתושות

כף שום כבישי

1/2 כוס שמן

100 גר' חמאה מומסת

5 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת המיקסר את החומרים לפי הסדר, מערבבים, ולשים כ-10 דקות לקבלת בצק גמיש, מכסים ומשאירים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים מעט כדי להוציא את הנפח ומתפיחים שוב.
  2. מחלקים את הבצק לחלקים שווים, מגלגלים לרצועות דקות ומגלגלים, או יוצרים כדורים או לחמניות מאורכות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ברווחים, מברישים בביצה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.
  3. מכינים את ממרח השום, ממיסים את החמאה ומוסיפים את יתרת החומרים. מוצאים את הלחמניות ומברישים מיד עם הציפוי.

לחם שום

בייגל מתוק בציפוי

לחמניות מתוקות רכות ונפלאות, בצפוי סוכר מתוק נפלא. במקום בייגל אפשר להכין כלחמנייה, ולהחביא בתוכה קובייה או מטבע שוקולד להשלמת החגיגה. תעסוקה מושלמת לילדים בחופשה לשעת פינוק עם אמא : )

המצרכים:

 קילו קמח מנופה

10 גרם (כף) משפר אפיה 

50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים (16 גרם)

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

כ-3 כוסות מים חמימים (אפשר להמיר הכל או לפחות יותר ממחצית, בחלב או מיץ ענבים לבן, על מנת שהלחמניות יהיו ברכת מזונות)

חצי כוס שמן 

כף שטוחה מלח

קוביות, מטבעות או פרליני שוקולד מריר או חלבי לפי הטעם

ביצה להברשה

לציפוי:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

כף דבש

סוכר גבישי

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השמרים במעט מנוזל המתכון.
  2. מערבבים בקערה קמח, שמרים מומסים וסוכר, מוסיפים ביצים, מים וחצי מכמות השמן, לשים הכול יחד עד לקבלת בצק. לאחר מכן מוסיפים את חצי כמות השמן שנשארה לאט לאט עד שהשמן נבלע לגמרי בבצק. ולבסוף מוסיפים את המלח.
  3. לשים את הבצק כ-8-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ונעים אך מעט דביק. משמנים מעט את הבצק ומניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלה.
  4. מחלקים לכדורים במשקל כ-80 גרם, מגלגלים לגליל, ויוצרים צורת בייגל עם חור, או לחילופין כדורים במשקל 50-60 גרם. במרכז הבצק מניחים שוקולד, סוגרים עם בצק ומכדררים. מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה ומברישים בביצה.
  5. לאחר 10 דקות (כשהביצה התייבשה), מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת 20-40 דקות. מברישים שוב בביצה.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. ואופים עד שהלחמניות זהובות וקלות (20 דקות).
  7. מכינים סירופ סוכר: מבשלים מים עם סוכר ודבש לחום של 110 מעלות או עד שהנוזל מסמיך. טובלים את הלחמניות בסירופ הרותח, ומוציאים בעזרת כף מסננת. מניחים על ניר אפייה ומפזרים מיד סוכר גבישי. מצננים ומתענגים…

מסקרן אותך לגלות את הסודות של השפים הגדולים?

אם את –
– שואפת לפתח את הבישול הביתי לרמת גורמה תוך רכישת פרקטיקה נרחבת בתחום
– רוצה ליישם תהליכי עבודה נכונים ומקצועיים ולייצר פרזנטציות מרהיבות במטבח
– חולמת להגיש לשולחן את אומנות הבישול במיטבה
– מחפשת מקום לימוד מקצועי מבלי לוותר על אורחות החיים שלך
זה בדיוק בשבילך!
קורס בישול גורמה לנשים – כשר למהדרין!
חוויה מקצועית ברמה בין לאומית בקמפוס הקולינרי

נותרו מקומות אחרונים, מכאן את משריינת לך מקום >
לפניה דרך הוואטסאפ >>>
או חייגי ישירות למשרד – 02-652-2227 לאה נחמני

צילום וסטיילינג: שושי סרקיס

4 Responses

  1. אשמח לדעת מה הכוונה במתכון – "חלב לפי הצורך" – צריך לשים חלב? כמה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

גם את רוצה למכור בסרט?

אולי יעניין אותך גם?

מתלבשת עם רותה

לפני לידה? עוד המלצות לבגדים בשבילך

רותה

יצירה של אליהו בוקסר

על כנפי מלאכים: יצירותיו של אליהו בוקסר

ד"ר נורית סרקיס בנק

4 הצעות מפתות למשלוח מנות

חוי לב

נוף בארץ ישראל

לטיול יצאנו

מטיילים השנה רק במרכז? קבלו הצצה לארץ כולה, לצפייה >>>

שבי רגע

מחפשת עבודה

גננת מחפשת את עצמה

שרי שטרן - מיקוד להצלחה תעסוקתית