שלום לכולן,
אולי מישהי פה תדע להציע לי לי עצה בנושא,
לאחרונה קרה לי כמה פעמים שהבצק החמיץ לי
אפילו שלא עבר הרבה זמן של התפחה,
ניסיתי להחליף את השמרים כי חששתי אולי הם ישנים מידי, אבל לא עזר…
מה יכול להיות?
אשמח לעצות מניסיונכן….
תודה רבה!
אפרת
את יכולה להגיב בתגובות למטה או לשלוח למייל שלנו: shvirega@gmail.com
יש גם לך שאלה? נושא שמציק לך? זאת ההזדמנות שלך לשאול שאלה באנונימיות מוחלטת!
כתבי ל: shvirega@gmail.com וכולנו ננסה לעזור לך!
5 Responses
fbrtv חסר מלח,
מנסיון כשאני לא שמה מספיק מלח הבצק מחמיץ
– לא להתפיח זמן רב מידי, יש לבצק גבול עד כמה הוא יכול לתפוח ואחכ הוא פשוט נופל (אם את לא יכולה לעשות אותו כרגע, פשוט תורידי אותו- תני לו כמה אגרופים 🙂 עד 3 פעמים)
– מלח מעכב התפחה, לא לשים את המלח בסוף אלא בהתחלה או תוך כדי לישה
– תבדקי טוב את השמרים, לפעמים חברה מסוימת או שמרים שנשארו בחוץ זמן רב מידי או שספגו לחות, יכולים לגרום להחמצה. (ההמלצה היא לשמור את השמרים היבשים בשקית המקורית שלהם, שהיא אוטמת הכי טוב- עם סוגר, בתוך קופסת לוק אן לוק במקרר)
– לא להוסיף יותר מידי שמרים על המתכון הקיים (2 כפות שמרים יבשים לקילו קמח) יותר מידי שמרים לא מתפיחים יותר את הבצק אלא גורמים לתהליך הפוך
– לא לחכות יותר מידי זמן אחרי הקליעה (במיוחד בקיץ, כשהבצק תופח מהר יותר, אם מחכים אחרי הקליעה יותר מחצי שעה בערך, הבצק יכול ליפול עוד לפני שהכנסנו לתנור ואז כל האווריריות יוצאת והבצק ניהיה קשה
בהצלחה!!
ממליצה ממש להשתמש בשמרים טריים
ומים קרים
ולא להתפיח יותר משעה ורבע עד שמתחילים לעבוד על הבצק
וגם בהתפחה- לא לשים בתנור או מקום חם, כי שמרים טריים מתפיים בכל מקרה
אני שמה 25 גר' שמרים לכל ק"ג קמח.
את כל זה למדתי בסדנת שמרים אצל רעות איפרגן האלופה!
אשמח ממש שהאתר יפרסם מתכונים שלה היא מוכשרת ממש..
את שמה 25 גרם לקילו גם בלי מחמצת מהירה?
אם את מתסיסה את השמרים בהתחלה עם סוכר- לא לחכות הרבה, חצי דקה- דקה ולהוסיף את שאר החומרים. ולא להתפיח במקום חם מדי כמו ליד תנור או על שיש כשהשמש בדיוק עליו. לפעמים גם כשמזרזים את ההתפחה עם שום ששמים למעלה זה עלול להחמיץ