האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

שיתוף: התפריט האישי שלנו לר"ה תשפ"ה

שולו גולדמן, קונספט

אתמול בבוקר מוקדם ממש, ישבתי לכתוב את הפוסט של "איך בונים תפריט לחג שלושה ימים".

כבר הכותרת נשמעה לי מאיימת 😉

כתבתי שלושה עמודים מלאים בכללים של אסור ומותר,

מומלץ ולא מומלץ, מתאים וראוי, ומצוי ורצוי…

ומחקתי הכל.

כי מרוב כללים, ועצות, והמלצות, לא נשאר מקום אפילו למתכון מסכן אחד : (

אחר כך כל הבוקר בעבודה חשבתי שזה גם לא פייר, כי כל אחת פה באתר בשלב אחר בחיים,

אולי עם פצפונים בבית, אולי אחרי לידה, אולי זוכה לשבת שעות בבית הכנסת ולהתפלל…

וגם תנאי הבית משתנים: המון אורחים, בכלל לא, ילדים קטנים וכו'

אז החלטתי פשוט לשתף אותך ברשימה האישית שלי + מתכונים.

כולל הערה שיש לי בעיה ממש עם אוכל לא טרי, בעיקר עם תוספות כמו אורז ותפו"א,

ואת ממש, אבל ממש לא חייבת ללמוד ממני….

תיקחי משם את מה שאת אוהבת, והעיקר – שירבו זכיותינו, ויתקבלו תפילותינו לרצון, אמן!

ליל החג א'

סימנים – מתכונים בטור הקודם.

דג פורל או דניס שלם (כולל ראש של דג) – אופה בתנור עם יין לבן, שמן זית, מלח, פלפל, שום גבישי, ומעט פטרוזיליה/ כוסברה.

צלי בקר – מתכון במקפיאות לשבת – בשר.

צימעס – מכינה קרמל מסוכר ושמן עד שהוא שחום ממש, מוסיפה גזר חתוך פרוס, שזיפים מיובשים,

ומשמשים מיובשים.

תפוח אדמה בתנור – כי זה טרי ועדיין טעים.

מנות אחרונות – אני מכינה כמה, קונה קצת גלידות ובכללי לא מקדישה לזה יותר מידי….

צוהרי החג א'

מנה ראשונה – סלט חסה עם נתחי חזה עוף/ רצועות שניצל עם בצל מטוגן, בצל סגול, שרי, פטריות ורוטב טוב.

סלטים – חומוס, טחינה, ממרח עגבניות, חצילים בטעם כבד.

מנה עיקרית –

סטייק פרגית – אפוי בתנור עם רוטב משמש (ריבת משמש, רוטב צ'ילי, שום).

מוסקה – מתכון במקפיאות לשבת – תוספות (אני מכינה גם קציצות מהמלית בתוך הרוטב האדום – לקטנים).

גולש תפוח אדמה – תפוח אדמה שמתבשל טרי על הפלטה בתוך הרוטב של הבשר.

ליל החג ב'

דגים- סלמון טרי על הפלטה עם כל רוטב שהוא.

סלטים – תחפשו במקפיאות לשבת הראשון או השני.

וגם סלט חסה עם גרגירי רימון, קוביות מנגו, בצל סגול, ורוטב (כף מיונז, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות דבש, 2 כפות רוטב צ'ילי, שום גבישי, מעט מים לדילול).

עוף בתנור ברוטב חרדל דבש – מערבבים בקערית 2 כפות חרדל, 4 כפות דבש, שום גבישי, 2 כפות שמן, מורחים את רבעי העוף בנדיבות, מפזרים שומשום ואפשר גם צ'ילי גרוס, אופים עד השחמה.

קוגל תפוח אדמה – נשמר טוב במקרר.

אורז – מכינים בערב החג אורז מבורר שטוף ומסונן, שמים בסיר 2 כוסות מים רותחים, 2 כפות שמן וכפית מלח על כל כוס אורז ומבשלים על הפלטה (בערך שעה – תלוי בפלטה).

ירקות אנטי פסטי – חצילים, פלפלים, בטטות, קישואים, עגבניות, בצל סגול, אפויים בגריל עם שמן זית, מלח גס, וטימין – נשמר טוב גם במקרר וגם בהקפאה.

צהרי החג ב'

סעודה קצת יותר קצרה… כבר אכלנו די הרבה ועוד יש לנו סעודת שבת בערב…

סלטים – כנ"ל.

סלט חסה – עם שרי, פטריות, בצל סגול, רוטב חרדל דבש, אפשר להוסיף נשנושים (אצלנו לא אוכלים בר"ה גם שקדים, גרעינים וכו').

פירה בטטה – תפו"א ובטטות מתבשלים טרי על הפלטה כשאני בבית הכנסת.

כבדים ברוטב – רצועות בצל, כבד, פטריות טריות. מטגנים הכל, מוסיפים יין אדום יבש, פלפל שחור, ומעט טריאקי – מגישה מעל הפירה.

בשר בקר – מכינה מראש ל- 2 סעודות.

צימעס – ההוא מליל החג, נשמר טוב במקרר.

ליל שבת

סלטים.

פילה לברק – (קניתי בזול ב"אושר עד" קפוא, אפשר גם פילה אחר, או סלמון) מכינה בתבנית דגים, מזלפת רוטב סויה, שמן זית, יין לבן, סילאן, שום גבישי, פלפל שחור, מעט רוזמרין – לבחירה.

מרק עוף- אני מכינה מראש ציר של מרק (מים שהתבשלו בהם עצמות/ גרנות עוף עם סלרי ו/או פטרוזיליה ו/או שמיר. אפשר גם להקפיא קניידאלך, בחג אני מוסיפה ירקות.

עוף בגריל – מערבבים בקערית: קטשופ, שום גבישי, פפריקה מתוקה, חריפה, מעושנת, מעט כמון ואופים בתנור – מצוין בהקפאה.

קוגל תפו"א

אורז – אפשר עם תוספות.

קציצות כרתי וסילקא – כי נשאר וממש אוהבים.

שבת בבוקר

סלט חסה  עם חזה עוף או שניצלים או רצועות פסטרמה או קוביות כבד מופשר עם בצל מטוגן (מקפיאה מראש) ורוטב טוב.

סלטים – מה שלא התקלקל, או שאני מפשירה עוד/ מכינה סלטים חיים.

טשולנט – מכינה מראש ומקפיאה צלי של בשר עם קטניות, קישקע – בנפרד,

לפני שבת מוסיפה תפו"א ואפשר גם שקית אורז.

מקווה שנתתי קצת רעיונות…

בתפילה שנזכה כולנו לשנת גאולה וישועה במהרה!

 שולו

לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים –  לחצי כאן >>>

קייטרינג קונספט – לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940

17 Responses

  1. וואו!!

    נשמע טעים… (אני גם עייפה ורעבה…) ועוזר לסדר ת'בלגן בראש…(השנה… כמה מקורי..)
    תודה שולו!
    ואהבתי את הדברים הטריים, אבל לא מדי קשים…
    שנה טובה, מתוקה ומתובלת….

  2. תודה ענקית על הכתבה המפורטת
    ענית לי על המון תהיות גם אני מתחברת לקונספט הטרי ולא המוכן לגמרי מראש…
    תפו"א מתבשלים על הפלטה? כמה זמן נדרש לשים אותם? כשאת כותבת פלטה את מתכוונת לבלעך או לפלטה חשמלית?
    לגבי המרק האם את מוסיפה ירוקת חיים ואם כן כמה זמן זה צריך כדי להתבשל?

  3. ממש השראה טובה להיכנס למטבח…
    וגם להכין דברים תוכ ההכנות לשבת זו
    (נגיד בסיס לטשולנט)
    ממליצה מאד על הכנה של עוף על פלטה
    פשוט לשים בתבנית עוף עם תיבול וקצת נוזלים
    לבישול איטי של כמה שעות טובות
    אפשר גם להוסיף ירקות
    יוצא רך ועסיסי

  4. תודה על כל הרעיונות
    בהחלט נותן כיוון
    מה זה רוטב טוב לסלט חסה עם פסטרמה? מה עוד מוסיפים לסלט הזה?

    תודה ושנה טובה

  5. רוטב שום או חרדל דבש,
    מה שאוהבים
    אפשר להוסיף שרי, בצל סגול, קוביות בטטה אפויות……

  6. קצת קשה להגיד כמה זמן על פלטה הירקות צריכים
    אני משתדלת לחתוך אותם כדי שיתבשלו יותר מהר
    אבל זה בעיקר תלוי בחוזק של הפלטה
    אם את משתמשת בבלעך על גז, הכי פשוט את יכולה להרים אותו ולהרתיח את הסיר
    או להניח מעל האש את הסיר שצריך ממש להתבשל ואת שאר האוכל שדורש רק חימום מסביב
    אם הפלטה די חלשה תצטרכי להניח את האוכל לבישול מראש
    אם היא ממש חלשה אל תנסי, התפו"א יחמיץ….

  7. אשמח למתכון מדוייק של סלמון על הפלטה כולל זמנים וגם של תפוחי אדמה על הפלטה. יש לי אינדוקציה אז בישול בחג בכלל לא אופציה בשבילי. גם עוף על הפלטה, כמה זמן זה לוקח?

  8. שימו לב לסעודת ליל החג השני אסור להכין שום דבר עד צאת הכוכבים של החג הראשון!
    אם יש דברים שדורשים בישול ארוך, אולי זה פחות מתאים…

  9. וואו, תודה. עושה חשק ובהחלט פותח את הראש לרעיונות. יפה שמצד אחד את אוהבת טרי, מצד שני את לא מאלה ש"לא אוכלים מהמקפיא". שילוב מנצח של נוחות, קלות הכנה וטעם משובח. מה שטעים גם מהמקפיא את מרשה להקפיא ולהוציא.

  10. אהבתי מאד,
    זה ממש מסדר את הראש, לי שאין לי אופציה של בישול על הגז.
    נותן המון רעיונות חדשים לבישול על הפלטה.
    פרקטי מאד
    תודה רבה!!

  11. תודה רבה! ממש עושה סדר
    שימו לב – לגבי דברים שמתבשלים על הפלטה (בדיוק בררתי עכשיו והתחדשו לי דברים)
    עבור הלילה השני — מותר להתחיל לבשל רק לאחר מוצאי החג הראשון וזה יוצא מאוחר, לבישול ארוך לא בטוח שמתאים
    עבור ליל שבת — חובה שהדברים יהיו מבושלים וראויים לאכילה לפני השקיעה (בשונה משבת רגילה שאין בעיה להניח בכניסת שבת דברים לא מבושלים, רק שאסור להזיז) מכיוון שההיתר לבשל קשור ברעיון שיהיה ניתן להשתמש באוכל בחג במקרה של ריבוי אורחים וכדומה.
    לא באתי לפסוק אלא רק לעורר על דברים חשובים וכל אחת תברר מנהגה.
    שנזכה לא להיכשל ולזכור את תפקידנו הרוחני בהכנות לחג. יישר כח!

  12. מנסה קצת לענות…
    בצל מטוגן – אני מכינה מראש ומקפיאה קופסאות ומפשירה בהתאם לצורך
    כבד טוב בהקפאה אבל יוצא מעט גרגירי….
    אם להקפיא אז ממש בלי רוטב , רק לטגן עם הבצל , להוסיף את הנוזלים ( יין/ טריאקי/ מים ) בחימום.

    ההערה בנוגע לזמני הבישול נכונה מאוד!
    צריך לשים לב…
    לכן לחג השני אני מבשלת על הפלטה רק סלמון שמתבשל ממש מהר
    ואורז שאני מוסיפה לו מים רותחים כדי לזרז את הבישול
    שבת מי שחוזרת ממש מאוחר מבית הכנסת זו קצת בעייה
    כדאי לחשב את הזמנים
    וכמובן-
    לא לשכוח עירוב תבשילין
    חובה אפילו רק בשביל חימום והדלקת נרות.

  13. שולו תודה!
    השיתוף והמתכונים מעולים!
    אם אני רוצה לבשל מושט על הפלטה, כמה זמן בערך זה אמור לקחת?
    תודה גדולה ושנה טובה!

    1. בערך חצי שעה אם הדג כבר מופשר,
      ואם הפלטה חזקה ממש.

  14. רציתי לשאול לגבי המתכון ללברק האם אני יכולה להכין עם מושט?

  15. גמר חתימה טוב
    רוצה להגיד תודה על הפוסטים שלך
    ממש ממש עזרו לי להתארגן ב"ה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

לימודים זה רק בסיעור מוחות. אל תתפשרי על פחות >>>

גם את שייכת לקהילה שלנו, נכון? שימי ❤ אנחנו שולחות פעמיים בשבוע בשני וחמישי. לא קיבלת? תבדקי בקידומי מכירות או בספאם

אולי יעניין אותך גם?

חכמת ההמונות

הילד שלי לא יודע "ליפול טוב" : (

מלי

על הא ועל דאדא

הסוכה של רוחמה – עשרות שעות של עבודה!

מרים ליפשיץ

קולינריה מנצחת

פהיטס עוף – מעדן מוקפץ מקסיקני

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

כותבת שירה

קִדּוּשׁ לְבָנָה.

א. אריאל