האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

איך מתכננים חג? בניית תפריט לר"ה תשפ"ה + מתכונים

שולו גולדמן, קונספט

ביקשתן? קיבלתן

בואו נדבר על זה קצת…

ראש השנה שלושה ימים – זהו אתגר, אבל זה פחות מאיים ממה שזה נראה.

אחיותינו מעבר לים רגילות לזה יותר ( גם השכנות שלי האמריקאיות פה בירושלים),

והשנה הן יעשו את זה 3 פעמים – גם בסוכות ובשמחת תורה…!

טוב,

בואו נתחיל.

 לכי להכין לך כוס קפה, תביאי גם שוקולד או חתיכת עוגה,

עט וכמה דפים, או כמוני ליד המחשב אבל רק בתנאי שיש לך מדפסת – בסוף צריך לצאת עם דפים לתלייה על המקרר.

דף ראשון – רשימת סלטים

בדך הזה את רושמת את כל הסלטים שהכנת אי פעם וכן, אפשר במהלך חודש תשרי לעדכן את הרשימה.

אני אוהבת לחלק את הדף הזה לקטגוריות:

  • סלטים ל'ניגוב'
  • סלטים מבושלים
  • סלטים חיים

כי למעשה בכל ארוחה אנחנו צריכים מכל הסוגים.

אם אתם לא מרוקאים ו "ח"י סלטים" זו לא חובה ממש, הדף הזה יעזור לך לא להרגיש שאת מכינה כל הזמן את אותו אוכל.

 טוב מלאנו את הדף – 30 סלטים לפחות….

דף שני – רשימה של עוגות וקינוחים

לכי על הפשוטים, המהירים, שלא יגמרו לך את כל הכוח והסבלנות,

אהה, והכי חשוב כמובן רק מה שטוב בהקפאה – בדרך כלל הרוב.

כן, רוב העוגות טובות בהקפאה וכמובן הגלידות, רק תקפידי לקנות מכלי אחסון טובים או לסגור תבניות גם בנייר כסף וגם בניילון נצמד – כדי למנוע "טעם של פריזר".

חייבת להדגיש, למרות שאני בעלת קייטרינג –

שיש ב"סופר" המון קינוחים, גלידות סורבה טובות, גלידוניות, גם גלידה וניל פשוטה שאפשר להגיש עם קצת סירופ,  יש גם פירות חיים ומשומרים שאפשר לחתוך יפה במגש, או כסלט פירות,

אין ממש מצווה להשתגע על פטיפור מורכב שראית באיזה עיתון שמשקיעים בו שעות של עבודה,

וחומרי גלם במחיר שחיתות…

אבל אם את ממש אוהבת להתקשקש – אז עכשיו זה הזמן.

דף שלישי – רשימת קניות

תוך כדי שאת ממלאה את התפריט תכיני במקביל רשימת קניות, תשתדלי להתייחס גם לפרטים הכי קטנים, ערב חג זה לא הזמן להיתקע בלי אבקת אפיה באמצע העוגה או לשכוח לקנות תמרים.

גם את זה מומלץ לחלק לקטגוריות כדי שתוכלי לקנות במרוכז במחירים הגיוניים יותר.

קפואים, ירקות, מוצרים יבשים, חד פעמי וכו'

ותזכורת נוספת – לכי לנקות את הפריזר.

תוציאי את כל קופסאות הגלידה שכמעט נגמרו, תחסלי את הפלאפלים שקנית לבין הזמנים ותנקי את כל הקרח שהצטבר כי מי שלקח לעצמו "שלוק" שכח לסגור את הפריזר….

עכשיו לתפריט עצמו.

ולפני זה הערה – אוכל של חגים הוא ברובו מסורתי מאוד, ויהיה לי קשה להתייחס לכל העדות,

צר לי…

ליל ראש השנה

המנה הראשונה מוקדשת ל "סימנים".

אני מצרפת מתכונים קלים לכל הסימנים – הרוב המוחלט מצוין בהקפאה.

שימי לב שבגלל מנת הסימנים, אוכלים פחות בהמשך הסעודה.

דגים – זה יכול להיות ראש של קרפיון בתוך סיר של "גפילטע פיש" אבל ממש לא חייב,

אפשר בשביל ה'ראש' פשוט להכין דג שלם בתנור (מושט, בורי, דניס, פורל, לברק וכו').

למנה עיקרית – בקר או עוף,

אם אין לכם אורחים או גדוד של בחורים – לא ממליצה להכין יותר מסוג אחד –

יש לנו 6 ארוחות בשריות וכדאי לגוון….

תוספות –  תפו"א או אורז אני מגישה בד"כ עם 'צימעס' – ושוב, תלוי אם את מארחת או עם משפחה גרעינית מצומצמת עם ילדים קטנים.

מנה אחרונה – לבחירה.

את ההמשך – בפוסט הבא בעז"ה.

קציצות של כרתי  וסלקא

לכרתי:

2 בצלים קצוצים

לוף גדול

3 ביצים

כוס קמח

מעט א. אפיה

מלח ופלפל שחור

לחתוך את הלוף לאורכו ולהפריד את העלים – רק החלק הלבן

להשרות במי סבון 3 דקות ולשטוף היטב כל על תחת הברז,

ע"פ הוראת הבד"ץ בדרך זו אין צורך לקנות לוף מגידול מיוחד.

להניח במסננת ליבוש ולחתוך לרוחב לרצועות דקות,

לטגן את הבצל עד הזהבה ולהוסיף את הלוף,

לקרר מעט.

 להוסיף את שאר המרכיבים, לטעום ולתקן תיבול,

לטגן קציצות קטנות עד הזהבה.

לסילקא:

3 בצלים גדולים קצוצים

5 שיני שום קצוצות

2 חב' עלי סלק – שטופות ומסוננות

4 ביצים

כוס וחצי קמח

כפית א. אפיה

מלח,  פלפל שחור 

א. מרק בטעם עוף – לא חובה,

לטגן את הבצל עד הזהבה,

להוסיף את השום, לקצוץ את עלי הסלק ולהוסיף,

לאדות כמה דקות ולקרר מעט,

לערבב עם שאר המרכיבים לטעום ולתקן תיבול,

לטגן קציצות קטנות עד הזהבה.

רוביא

החומרים:

500 גר' רוביא יבשה מושרית ללילה ומבוררת

2 בצלים גדולים קצוצים

ראש שום מקולף וקצוץ

2 עגבניות

 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות

תיבול 1 – פפריקה מתוקה, פלפל שחור, סוכר ומלח

או תיבול 2 – פפריקה מתוקה, צ'ילי גרוס, כמון, כורכום, ראס אל חנות

ההכנה:

הזהיבו את הבצל והשום עדיף בשמן זית,

חצו את העגבניות וגרדו בפומפייה כך שתישאר לכם הקליפה ביד,

הוסיפו את העגבניות המגורדות, הרסק, השעועית והתבלינים הנבחרים,

אדי במשך כמה דקות לפתיחת התבלינים,

הוסיפו מים שיכסו את השעועית,

בשלי שעתיים וחצי עד שהשעועית רכה.

טעמי ותקני תיבול

קרא

החומרים:  (תבנית  אינגליש קייק)

1.5 ק"ג  קרא

2 בצלים גדולים קצוצים

1/2 כוס שמן

כמה שיני שום כתוש/ שום גבישי

4 ביצים

כוס פרורי לחם

2 כפות שמיר/ פטרוזיליה – לבחירה

מלח, פלפל שחור

ההכנה:

גרדי את הקרא על פומפייה גסה וסחטי מהנוזלים,

הזהיבי את הבצל והשום בשמן וערבבי (עם כל השמן) עם הקרא.

הוסיפי את שאר החומרים,

תבלי בנדיבות – הקרא קצת תפל,

ואפי בתנור שחומם מראש על 200 מעלות,

עד השחמה נאה.

הכנות קלות ושמחות!

שולו

לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים –  לחצי כאן >>>

קייטרינג קונספט – לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940

התמונות להשראה בלבד.

12 Responses

  1. בראש השנה אני מכינה הרבה מהסימנים, בעיקר מקציצות הכרתי והסילקא, הילדים שלי מאוד אוהבים, ומבחנתי זה מנה ראשונה לכל דבר, שיתמלאו מזה – זה בריא.

    1. את יכולה לראות ב "מקפיאות לשבת" – סלטים
      יש 2 פוסטים
      יש שם הרבה רעיונות ובעיקר סלטים שטובים בהקפאה
      בהמשך אני אכתוב מתכונים לסלטים חיים.

  2. כל הכבוד על התכנון והארגון
    זה האלף בית של ההכנות לחג

    1. קרא נראה כמו קישוא גדול /דלורית
      הקליפה שלו שעירה מעט

  3. האם ניתן להכין פשטידות קלות במקום הקציצות-אם כן בבקשה העבירו את המתכון תודה וחג שמח

  4. שולו שלום
    אני מאוד מאוד נהנית מהכתיבה שלך
    ממש מעניין פרקטי ונותן הרגשה מגרה להכנס למטבח ולהתחיל לעבוד (:רציתי לשאול – לגבי הסלטים המוקפאים – האם באמת זה ייצא טוב אחרי הקפאה? ולא יהיה "מושי כזה"?

    1. הסלטים המבושלים מעולים בהקפאה ממש לא מרגישים את ההבדל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

גם את רוצה למכור בסרט?

אולי יעניין אותך גם?

מתלבשת עם רותה

לפני לידה? עוד המלצות לבגדים בשבילך

רותה

לטיול יצאנו

אטרקציה חדשה בירושלים: האומגה הכי ארוכה בארץ כאן!

שבי רגע

שמלה תחרות בורדו ממקימי

מתלבשת עם רותה

טרנדים לעונה וניצנים ראשונים של קולקציה חדשה!

רותה

חומה

רצוף אהבה

הרגע שבו צרחתי.

בתיה

מגירות עם בגדים

מנהלת את הזמן שלך

הבית שלך שייך לאנשים, לא לחפצים

רוחמה הופמן