גיוון במאפים יכול להקפיץ כל אירוח או אירוע,
כמו למשל פוקאצ'ות בטעמים – המתכון לפניכן.
הפוקאצ'ות נחטפות מיד בהגשתם לשולחן – ראו הוזהרתן : )
לחומרי הבצק
1 קילו קמח
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים
2 כפות מלח
4 כוסות מים פושרים
שליש כוס שמן זית
אופן ההכנה:
לשפוך לקערה את החומרים לפי הסדר,
אבל להיזהר שהמלח לא יגע בשמרים.
לערבב הכל לבצק רך וטוב,
להניח בצד לתפיחה של כחצי שעה.
לחלק את הבצק ל-4 מלבנים ארוכים,
יש למרוח שמן זית,
ולהוסיף מתוך מבחר הטעמים הבאים:
שום קונפי + עגבניות שרי חצויות וגבינה מלוחה מגורדת.
פסטו ובצל סגול.
פלפלים קלויים.
ירקות אנטיפסטי.
זעתר, ועוד…
יש לאפות כ- 15-20 דקות בחום של 180 מעלות,
הפוקאצ'ות יוצאות קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים – ישר לארוחה.
תראו שזה ייגמר מהר…
טיפ: כדאי לשפוך על הפוקאצ'ה שמן זית לפני האפייה וגם שוב, תוך כדי האפייה.
בתיאבון!
רוצים לקבל מתכונים וטיפים נוספים ממומחים כמונו (וו'למנס אירועים)? לחצו כאן >>>>
תגובה אחת
תודה רבה!
מתאים גם עם קמח ללא גלוטן כמו 'ברילי'?