לבצק (שכבה א'):
1 מרגרינה בלי מלח – 200 גרם (או תחליף איכותי אחר)
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
6 חלמונים
4 כפות סוכר
לשוקולד (שכבה ב'):
4 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
5 כפות יין או ליקר או 2 כפות רום
2 כפות קמח
¾ חבילת מרגרינה (150 גרם)
7 כפות קקאו
קצף וניל:
6 חלבונים
1 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
הכנת שכבת הבסיס:
להכניס את כל החומרים כפי הסדר לקערה, ללוש לבצק נוח לרידוד.
לרדד ולשטוח בתבנית בינונית מלבנית גודל 27X32 ס"מ.
מכינים את שכבת השוקולד – שכבה ב':
שמים במעבד מזון עם להב סכין – ביצים, סוכר ויין. לערבל היטב. לאחר מכן להוסיף קמח, מרגרינה וקקאו. ולערבל עוד עד לקבלת קרם חלק.
יוצקים את התערובת על הבצק, ואופים בחום בינוני °180 – º170 כ-30 דקות בתנור מחומם מראש עד לאפיה כמעט מלאה.
בינתיים מכינים את שכבת הקצף:
מקציפים היטב את החלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ממש. מוסיפים את הפודינג וניל ומקציפים עוד קצת.
מורחים בצורה שווה על העוגה שבתבנית, כדי לקבל דוגמא, להעביר פסים עם מזלג בעדינות.
מחזירים לאפיה נוספת של 15 דקות בחום נמוך יותר עד שהעוגה מלמעלה מקבלת מעט צבע.
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
קורסי פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל רחבי הארץ.
כתבי לי ל: a0527603117@gmail.com

5 Responses
האם אפשר משהו אחר במקום מרגרינה?
בס"ד נראה מושקע ובטוח טעים אך למה כל הרבה ביצים ?(סליחה על השאלה ) האם אפשר פחות ? בברכה
נשמע טוב…. נקרא טוב,
נשמח למתכונים בלי כמעט שתי חבילות מרגרינה:(
המרגרינה הולכת ונעלמת היום מהמתכונים , ויש עוגות פריכות בלי הדבר הזה. מצטרפת לבקשה
הכנתי לשבת
יצא מדהים1!!!!
החלפתי את המרגרינה בחלק השוקולדי בכוס שמן
יצא מושששש
פשוט בלעו את זה
מתכון מעולה שחיפשתי הרבה זמן!!!!!
תודה