החומרים:
לתחתית הבצק:
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
1/3 כוס קוקוס
1 ביצה
1 כף קקאו
מעט יין
לגבינה:
500 גרם גבינה לבנה
1 שמנת חמןצה
6 ביצים
4-5 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה
11/2 כוס סוכר
2 סוכר וניל
מעט מיץ מלימון טרי- לבחירה
לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
2 סוכר וניל
אופן ההכנה:
לתחתית הבצק:
מערבבים את כל החומרים יחד, שוטחים בתבנית עגולה קוטר 26 או מלבנית בינונית.
לגבינה:
מקציפים חלבונים, תוך הוספת 1 כוס סוכר בהדרגה, לקצף חזק.
בנפרד, מערבבים את כל שאר החומרים.
מאחדים בעדינות את שתי התערובות.
יוצקים מעל לבצק ואופים בחום 180מעלות ל-10 דקות ולאחר מכן מנמיכים ל- 160 מעלות ל35-50 דקות נוספות (זמן האפייה משתנה מתנור לתנור).
הכנת הציפוי:
מערבבים את כל החומרים.
10 דקות לפני סיום האפייה יוצקים את הציפוי על העוגה. לאחר מכן משאירים בתנור כבוי לעוד 20 דקות.
טיפ לקבלת מרקם נימוח: מכניסים את תבנית העוגה לתוך תבנית גדולה שבתוכה 1/3 מגובהה מלא במים רותחים, לכל משך זמן האפייה.
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
קורסי פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל רחבי הארץ.
כתבי לי ל: a0527603117@gmail.com
