פורים שמח!

עוגיות שוקולד צ'יפס אמריקאיות ב-3 גרסאות: רעיונות למשלוחי מנות

ציפי כהן והקמפוס הקולינרי

עוגיות משובחות, רכות ושמנמנות, מפוצצות בשוקולד או עדשים, פשוט ממכרות.

חשוב לשמור על כמה כללים לתוצאה מושלמת – השתמשו בחומרים בטמפרטורת החדר. מדדו בכוס מדידה, לקבלת מרקם קשה יותר משתמשים ביותר סוכר לבן, למרקם רך יותר ביותר סוכר חום, אין לוותר על המלח. לאיזון מושלם של הטעמים, השתמשו בשוקולד איכותי בלבד, זה משפיע על הטעם הסופי, מערבלים בוו גיטרה ולא במקצף, אין לעבד יותר מדי לאחר גיבוש החומרים, הקפידו על אחידות בגודל העוגיות, הוציאו את העוגיות בזמן כשהן עדיין בהירות לקבלת עוגיות רכות ולא קשות.

החומרים הדרושים:

3 כוסות קמח

2 ביצים

100 גרם חמאה או נטורינה

2 כפיות אבקת אפייה

1 כוס סוכר חום בהיר

2/3 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

כפית תמצית וניל

תוספות: (אחת או יותר לבחירה)

2 1/4 כוסות שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד גרוס / שוקולד צ'יפס לבן או גרוס גס / שוקולד חלב גרוס גס / 2 כוסות שוקולד לבן עם חצי כוס עדשים.

לעוגיות חומות, ממירים 20% מהקמח לאבקת קקאו איכותי.

אם רוצים שהבצק יתאים לעיצוב כוסות או טארטלטים משמיטים את אבקת האפייה.

אופן ההכנה:

1.מערבלים את החמאה או המרגרינה עם הסוכר והסוכר וניל עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית ללא גושים.

2. מוסיפים את הביצים אחת אחת להטמעה.

3. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים.

4. מוסיפים את השוקולדים והתוספות, ומאחדים.

5. יוצרים כדורים ומסדרים בתבנית אפייה עם נייר אפיה – לא מדי צפוף, העוגיות מתפשטות באפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180מעלות כ-10 דקות, העוגיות מתקשות כשהן מתקרות.

טיפ למשלוח – אורזים בקופסת מתנה מרופדת בנייר משי וקושרים בסרט.

רעיון לעיצוב –

קאפקייק עוגיות שוקולד צ'יפס קשת בענן

משתמשים בבצק העוגיות שלעיל, ממלאים בתבניות שקעים ואופים.

מזלפים קצפת חלבית או פרווה בצורת עננים, לוקחים 'שטיח חמצוץ' מחליף צבעים, חוצים לחצי, ונועצים את 2 הצדדים לתוך הקצפת.

טרטלט עוגיות שוקולד צ'יפס

משמיטים את אבקת האפייה מהבצק, מצננים במקרר כשעה. מרדדים לעובי חצי ס"מ, ומרפדים תבנית שקעים מסיליקון.

מקפיאים שעה, מרפדים בנייר כסף הדוק. רצוי לשים משקולת מעל נייר הכסף של שעועית יבשה, או לכסות בתבנית שקעים תואמת נוספת.

אופים כ-15 דקות עד שהבצק מוכן.

ממלאים בגנאש, מצננים ומזלפים קצפת חלבית או פרווה.

ניתן למלא בכדור גלידה וקצפת / מוס שוקולד / להוסיף בננות מעל הגנש / למלא בגנאש עם ביצה ולאפות עוד 10 דקות, ועוד, כטוב בעיניך : )

הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי –

וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!! 🥐🥗🍨🧁

להצטרפות לחצי כאן ←

הכנה: ציפי כהן

צילום: שושי סירקיס ושושי גרינוולד

2 Responses

  1. תודה על המתכון,
    הכנתי למשלוחי מנות,
    ושמתי מעל כל עוגיה עיגול גדול של שוקולד קפוצינו
    יצא מעולה!
    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

מחפשת פעילות שתסגור לך את הפינה? ערכת יצירה לכיתה? לצוות? לבת מצווה? קבלי 10% הנחה באתר של "הרמוניה" ערכות יצירה מדהימות לכל גיל! בלחיצה פה תראי את הקופון שלנו >>>

אולי יעניין אותך גם?

0

נותנת מקום

פרק 37: להתקשר לחזקי

שרי וולך

0

כותבת שירה

חולת אהבה

רחלי פישל

על הא ועל דאדא

היופי שבכיעור

מרים ליפשיץ

0

חכמת ההמונות

אטופיק דרמטטיס קשה. יש לך ניסיון?

אמא לתינוקת