האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

חצילים ובטטות בטמפורה בתיבול ספייסי צ'ילי – מעולה לסעודה חגיגית

ציפי כהן והקמפוס הקולינרי

מנה שכולם אוהבים. מתאים מאד להגיש בין הסלטים, כמנת פתיחה או כתוספת.

ניתן להגיש בצורת סירות/ צ'יפסים או קוביות לפי הטעם האישי.

החומרים הדרושים:

חציל קטן מבריק ומוצק

1-2 בטטות קטנות וצרות אפויות או מבושלות עד לחצי ריכוך

לטמפורה – 

1 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס קורנפלור

1 ביצה

1 כוס מי סודה קרים

מלח ופלפל

חצי כפית כורכום

רבע כפית כמון

שמן לטיגון עמוק 

לתיבול:

כוס רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות כוסברה קצוצה

חצי כפית כמון

כפית סלרי קצוץ

שן שום קצוצה

רבע פלפל אדום קצוץ

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הבטטה. חותכים את הירקות לרבעים, צ'יפסים או קוביות.

2. מערבבים את חומרי הטמפורה במטרפה ידנית, למרקם נוזלי אבל סמיך! בודקים שהתערובת מספיק סמיכה, שתישאר שכבה יציבה על הירק. ומעבירים את הירקות לבלילה, מערבבים היטב עד שהירקות יהיו מצופים לגמרי.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. כשהשמן רותח, מוציאים רצועת ירק מצופה בבלילה ומחליקים לתוך השמן הרותח, מכניסים לשמן בכל פעם כמה יחידות ולא את הכל יחד! מטגנים להזהבה, מכל הכיוונים. מוציאים את הרצועות המטוגנות ומעבירים לכלי עם נייר סופג, או לרשת עם נייר סופג מתחת. ניתן להיעזר במלקחיים.

4. מערבבים את חומרי הרוטב, ומביאים לרתיחה, מערבבים ומכבים את האש. מצננים. ניתן לטחון את התערובת במקל בלנדר.

5. מגישים את הירקות בתיבול הרוטב.

  • את הרוטב ניתן להכין מראש ולשמור במקרר.
  • את הירקות מומלץ לטגן לפני ההגשה ניתן להכין יום מראש, לשמור בבלילה ולטגן למחרת.
  • אם צריך לטגן מראש, ניתן לחמם בתנור לקבל את הפריכות מחדש, או על פלטה עם חצי כסוי, כדי למנוע רטיבות.
  • ניתן להשיג אבקת טמפורה, המצריכה רק תוספת של מים, לקיצור התהליך.

צילום: שושי גרינוולד

רוצה לקבל מתכונים וטיפים מהשפים שלנו ישירות למייל?

הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי

וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס! 

להצטרפות לחצי כאן ←

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

להרקיד ולסחוף קהל זה בנשמה שלך? הצלחת אפילו לעשות כסף מג'ימבורי והפעלות? את רוצה לקפוץ לרמה הבאה להיות מרקידה שמרוויחה 3,500 ש"ח להרקדה? פייגי בורשטיין מג'מפר בקורס הכשרת מרקידות אסקטרא, שימי לב- 83% מבוגרות הקורס מרקידות בשטח! לקבלת סילבוס לחצי כאן>>> 9744169b@gmail.com

אולי יעניין אותך גם?

בישול לכל קונספט

איך מתכננים חג? בניית תפריט לר"ה תשפ"ה + מתכונים

שולו גולדמן, קונספט

תמונה של גיהוץ

מנהלת את הזמן שלך

מתכוננים ל"זמן" החדש: למה אני לא מגהצת להם

רוחמה הופמן

ממומן

אמנות ועיצוב

אמנות וכסף – הולך ביחד? (+ מתנה שווה)

רחלי מנת – מנהלת מנת סקול

רצוף אהבה

"אמא, היא נהייתה מוזרה…"

בתיה